Kombii - DANCE

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Masters
Re: Kombii - DANCE

Post autor: Masters » niedziela 21 gru 2008, 13:11

Ho ho ho ...
Właściwie to już dawno zauważyłem, że spora grupa forumowiczów to "rockowcy" Stąd też krytyczne uwagi na temat Kombii a tym bardziej kompilacji dance, też i po to zadałem pytanie jako autor postu by się o tym naocznie przekonać.
Co do dźwięków użytych przez Silver Brossa to panowie żaden Nexus li tylko Viruss TI jak i inne "parapety" będące na wyposażeniu studia.

Awatar użytkownika
Colo

Post autor: Colo » niedziela 21 gru 2008, 13:52

I tu sie klania tylko powrocic do tematu "znawcow" na forum EiS. To ze Siver Bross procz posiadanego softu, posiadaja TI, motifa i inne cacuszka widzac nie wszscy wiedza, ale..., smich Panowie ogarnia jak sie wrocic do tematu Nexusa i TI, a bylo ich kilka. Jak widac, piszecie co jest lepsze, co lepiej gra a jak juz cos wyjdzie na plycie to nie macie bladego pojecia na czym byly zgrane ledy, pady itd. Sami sie osmieszacie i jak wspomnial o tym Masters, jest tu sporo rokowcow, ale i spore grono ludzi od elaktroniki i teraz sie tylko zastanawiam, czy głąby piszace ze w remiksach Silver Bross slychac Nexusa, to rokowcy, czy densowcy, bo to tylko swiadczy o kulawym słuchu, braku znajomosci brzmien TI i Nexusa i jak juz wczesniej wspomialem..., o zazdrosci. Wedlug mnie Silver Bross to formacja ktora moze nas jeszcze nie jednym zaskoczyc i nie zdziwie sie, ze przez takie klepanie głupot, oleja nasz rynek i beda pracowac z zachodnimi wydawnictwami, czego Im serdecznie zycze i przy okazji..., Wszystkiego Najlepszego z Nowym Rokiem. Ja wiem,... ze nie jednemu jeszcze szczena opadnie...

Darkthrone

Post autor: Darkthrone » niedziela 21 gru 2008, 16:06

......No właśnie, i co na to entuzjaści wirtualnych megainstrumentów? ...
Ano to na to,że powinni ci założyć kaganiec i dorobić budę w kształcie skrzypiec,żebyś miał się gdzie wyspać..
A do innych mam pytanko - Jak myślicie A.Skawiński zmienia częściej niewiasty,czy gitary?...
Niewiasty? Chyba płci męskiej. Mówicie o Kombi? Stetryczałe towarzystwo wzajemnej adoracji i tyle. Nie lubię, nie chcę lubić, nie będę lubił. Ktoś tu coś mówił o jakichś hitach na karnawał 2.9 hahaha proszę Cię, nie rozbawiaj mnie, bo mi zajady popękają. Te ich "hity" nie otarły się nigdy o prawdziwy hit.

Darkthrone

Post autor: Darkthrone » niedziela 21 gru 2008, 16:15

......A mi teraz po tym wątku szkoda naszego kolegi z forum którego tak obrzuciliście błotem .... Silver Bross ....

Rafałku wiesz, że ja Cię i tak bardzo lubię choć mieszkamy już tak daleko od siebie ;)

Panowie więcej wyrozumiałości - Buisness is buisness :)...
Podpisuje sie pod tym.

Ja to tak sobie myślę, ze płyta jak płyta, może i nie leży bo nie wszyscy sie lubują w takich brzmieniach, ale bardziej to chyba niektórym Kolegom na forum, nie leży to ze jeden z nas wszedł na taki poziom i tu raczej jest pies pogrzebany.
Żal Wam dupsko ściska Panowie anty Silver Brosowcy. Oceniacie kogoś kto już ma na swym koncie jakieś osiągnięcia, a Wy..., czym możecie się pochwalić, pierdziawką diskopolową, choć i to tez trzeba wiedzieć jak dobrze zrobić, bo w każdej muzie trzeba "czuć bluesa". Nie możecie przeżyć ze Rafałowi udało się przeskoczyć barierę, a Wam pozostaje tylko pomarzyć, ponarzekać i oczerniać. Skoro tak nie leży komuś to brzmienie tych dennych ledów z Nexusa, to przecież nie ma problemu..., zrób coś chłopie na tym co uważasz za wypas i jak usłyszę i zobaczę te Twoje dokonanie na VIVA to będzie znaczyło ze miałeś racje - teraz z daleka czuć smród ludzkiej zawiści i chyba nieudolności, bo nikt inny by nie wypisywał takich bzdur. Sracie się ze sami macie gówniane osiągnięcia i nie możecie tego przeżyć. Dajecie do porównania zachodnich producentów, a sami małpujecie ich stylistykę, bo po takich wypowiedziach nie trudno się tego domyśleć. Eh, szkoda słów. Polak to jednak potrafi, lub właśnie nic nie potrafi - no..., pomijając głupie gadki, niesłyszącego "krytyka".

PS: Sorry za słowa użyte w tekście, bo choć na ogol stronie od takich słów, to tu nie dało się inaczej tego określić....
A ja nie. Bo teksty typu Polak zawistny jest i kropka wsadź sobie w buty. Czy tak trudno zrozumieć, że komuś nie podoba się jakieś brzmienie, jakaś produkcja? Co może wszyscy mają wychwalać kogoś tam, bo Tobie się podoba? Właśnie Twoja postawa pokazuje tą złą stronę człowieka. Mnie to wali czy robił to jakiś Silver, czy Gold, czy Platinum jeżeli mi się spodoba powiem Tak, to jest to, ale jeżeli w moim, zaznaczam w moim mniemaniu i postrzeganiu muzyki okaże się to to nie do przyjęcia napiszę odwrotnie. Pomyśl chłopie zanim najedziesz na kogokolwiek. Szczerze mówiąc nawet nie wiem o kim mówicie, ale słyszałem i uważam, że to kupa. Nie człowiek, nie instrumenty, a ogólnie cała kompozycja, remix, no nie podoba mi się i nic dziwnego w tym nie widzę. O gustach się nie dyskutuje. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Colo

Post autor: Colo » niedziela 21 gru 2008, 16:17

.........No właśnie, i co na to entuzjaści wirtualnych megainstrumentów? ...
Ano to na to,że powinni ci założyć kaganiec i dorobić budę w kształcie skrzypiec,żebyś miał się gdzie wyspać..
A do innych mam pytanko - Jak myślicie A.Skawiński zmienia częściej niewiasty,czy gitary?...
Niewiasty? Chyba płci męskiej. Mówicie o Kombi? Stetryczałe towarzystwo wzajemnej adoracji i tyle. Nie lubię, nie chcę lubić, nie będę lubił. Ktoś tu coś mówił o jakichś hitach na karnawał 2.9 hahaha proszę Cię, nie rozbawiaj mnie, bo mi zajady popękają. Te ich "hity" nie otarły się nigdy o prawdziwy hit....
A Twoje hity sie otarły? chyba raczej nie, bo bys nie byl na forum anonimowy, a jesli nie jestes i to Twoje pseudo artystyczne, to zes bracie karierą zajechał... (czyt: ch=b):lol: , bo pierwszy raz tutaj widze taka ksywe.

PS: Suferuje czesciej sie myc i z zajadmi bedziesz mial problem zełba. Powaga, nie siwruje.

Awatar użytkownika
Colo

Post autor: Colo » niedziela 21 gru 2008, 16:27

A ja nie. Bo teksty typu Polak zawistny jest i kropka wsadź sobie w buty. Czy tak trudno zrozumieć, że komuś nie podoba się jakieś brzmienie, jakaś produkcja? Co może wszyscy mają wychwalać kogoś tam, bo Tobie się podoba? Właśnie Twoja postawa pokazuje tą złą stronę człowieka. Mnie to wali czy robił to jakiś Silver, czy Gold, czy Platinum jeżeli mi się spodoba powiem Tak, to jest to, ale jeżeli w moim, zaznaczam w moim mniemaniu i postrzeganiu muzyki okaże się to to nie do przyjęcia napiszę odwrotnie. Pomyśl chłopie zanim najedziesz na kogokolwiek. Szczerze mówiąc nawet nie wiem o kim mówicie, ale słyszałem i uważam, że to kupa. Nie człowiek, nie instrumenty, a ogólnie cała kompozycja, remix, no nie podoba mi się i nic dziwnego w tym nie widzę. O gustach się nie dyskutuje. Pozdrawiam....
Czlowieku, nie kumasz bazy. Mnie tez to wali czy to bedzie Silver czy Green. Ta dyslusja jak na dloni pokazuje ze nie chodzi o to czy sie komus podoba ta plyta czy nie, tylko pijecie cos do Siver Bross, czemu? Bo co? bo oni zgarneli kase? a Wam gówno z tego skapło?, bo chyba o to chodzi. No sorka, zapomnialem, jeszcze o reputacje. Nie slyszalem co robisz, jak robisz i za ile to robisz wiec sie nie bede wypowiadal, ale tez nie bede besztal innych nie dajac nic na poparcie swych wypocin. Daj cos na forum, zapodaj nute, a co tam sie bedziesz szczypał, jeden z drugim. Pochwalcie sie czy macie pojecie w ogole o tym, o czym mowicie.

Awatar użytkownika
Masters

Post autor: Masters » niedziela 21 gru 2008, 16:28

Oczywiście ...o gustach się nie dyskutuje ... TYLKO jedno ALE... jesteśmy na forum muzyków, realizatorów, dźwiekowców etc ... zatem, w moim mniemaniu WSZYSCY powinniśmy być OTWARCI na różne trendy, osłuchani ... napisałem wyżej, że osobiście słucham czasem i techno i rocka i popu, hip hopa i innych ... a tu nagle okazuje się, że w/w ( w wiekszości ) właściwie - olewają "inne w ich mniemaniu " trendy w muzyce.
W gruncie rzeczy jestem do tego przyzwyczajony ponieważ, często mam kontakty z typowymi "rokowcami" którzy oprócz "ichnich" gatunków ( rock, heavy itp ) nie widzą i nie chcą słyszeć o innych ...
Zatem ... wniosek...
Brak szacunku dla innych.

A na tymże forum powinno być na odwrót !

Ktoś tam gdzieś powiedział, że nienawidzi "tych w kapturach" ( mowa głównie o hip hopowcach ) inni, że "karków" ( mowa o "densowcach - chodzących na dyskoteki ) a jeszcze inni na to "tych z tłustymi włosami" ( mowa o rokowcach, hewymetalowcach ).
I co można powiedzieć na to ?

Awatar użytkownika
Masters

Post autor: Masters » niedziela 21 gru 2008, 16:50

A i dodając do powyższego ... na balu sylwestrowym, który będę miał przyjemność obsługiwać, NAPEWNO zagram kilka "kawałków " z w/w płyty ! NA 100% się sprawdzą !

Awatar użytkownika
midishiner

Post autor: midishiner » niedziela 21 gru 2008, 21:41

......A mi teraz po tym wątku szkoda naszego kolegi z forum którego tak obrzuciliście błotem .... Silver Bross ....

Rafałku wiesz, że ja Cię i tak bardzo lubię choć mieszkamy już tak daleko od siebie ;)

Panowie więcej wyrozumiałości - Buisness is buisness :)...
Podpisuje sie pod tym.

Ja to tak sobie myślę, ze płyta jak płyta, może i nie leży bo nie wszyscy sie lubują w takich brzmieniach, ale bardziej to chyba niektórym Kolegom na forum, nie leży to ze jeden z nas wszedł na taki poziom i tu raczej jest pies pogrzebany.
Żal Wam dupsko ściska Panowie anty Silver Brosowcy. Oceniacie kogoś kto już ma na swym koncie jakieś osiągnięcia, a Wy..., czym możecie się pochwalić, pierdziawką diskopolową, choć i to tez trzeba wiedzieć jak dobrze zrobić, bo w każdej muzie trzeba "czuć bluesa". Nie możecie przeżyć ze Rafałowi udało się przeskoczyć barierę, a Wam pozostaje tylko pomarzyć, ponarzekać i oczerniać. Skoro tak nie leży komuś to brzmienie tych dennych ledów z Nexusa, to przecież nie ma problemu..., zrób coś chłopie na tym co uważasz za wypas i jak usłyszę i zobaczę te Twoje dokonanie na VIVA to będzie znaczyło ze miałeś racje - teraz z daleka czuć smród ludzkiej zawiści i chyba nieudolności, bo nikt inny by nie wypisywał takich bzdur. Sracie się ze sami macie gówniane osiągnięcia i nie możecie tego przeżyć. Dajecie do porównania zachodnich producentów, a sami małpujecie ich stylistykę, bo po takich wypowiedziach nie trudno się tego domyśleć. Eh, szkoda słów. Polak to jednak potrafi, lub właśnie nic nie potrafi - no..., pomijając głupie gadki, niesłyszącego "krytyka".

PS: Sorry za słowa użyte w tekście, bo choć na ogol stronie od takich słów, to tu nie dało się inaczej tego określić....
Lucas May On Tour
5-21.V.2009

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » niedziela 21 gru 2008, 23:38

Swoją drogą należy nadmienić że nie tylko Silver Bross maczali palce w produckji ich producji

ODPOWIEDZ