Made in China

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
psychokiller
Re: Made in China

Post autor: psychokiller » niedziela 06 kwie 2008, 21:04

...Zrób sobie profesjonalny wzmacniacz

...

BVardzo ludzaca podobny do LX-1440 czyżbymsie myił tylko jakies mniejsze gałki na giany założnoy.

Codo jakosc wkonciana. Zwraam sie do MONTER-a.
Ja zauwarzylem bardzo niestranne lutownie. Niektóe kondenstaory wygladałuy jakby plątały sie podłodze przez rok i w penym momencie taki zdeptany i brudny jakis chinczyk tlusztymi lapami włożył do danego wzmacnizcza.
Z drugiej stony taki sprzet plynie w kontenerach pare tygoni tam jest narazony na liczne wstrzasy. na rampie załadunkowe itp. Poztym jesli juz jedzie zgdyni jest narażon na lusksusy polskich drug. wiec pozostaje kwesiat jego odpowiedniego pakowania tak aby problemy nie powstaly w sposób bierny wiec kontrola jakosci powinna byc tam w chinah na każdym etapie produkcji a w kraju powinnien sprzet byc sprawdzany ponownie.

Co do ET69MV chyba jego sukces zawdzieczamy duzej membnaie chyba o 10mm wieksza srednica niz SM-58 i lżejszemu materiałowi co moze troche poprawia góre.

Przeciwnik PARTACTWA przeciwnik CHIŃSZCZYZNY

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 06 kwie 2008, 21:14

podobny bo coraz wiecej rzeczy to tak zwany OEM

wychodzi taniej i nie gorzej jakosciowo

icom - komputery to zwykle kadlubki z projektu VBI
liteon - nagrywarki to samo co sony - mozna zmieniac firmware na sony badz liteon
i cala masa innych rzeczy - poprostu wychodzi to taniej niz tworzenie wszystkiego od zera

Awatar użytkownika
HansKloss

Post autor: HansKloss » niedziela 06 kwie 2008, 22:27

Za pieniądze, które musisz zapłacić za "kompresor dbx" w wykonaniu Chińczyków z logo Alphard kupić można nowego, oryginalnego dbx 166xl - też zresztą składanego w Chinach. Jakość nie ustępuje starszym, amerykańskim. Pół roku temu kupowaliśmy z 3 kolejne sztuki do firmy, więc wiem:)

Jak byłem nieco mniejszy (mamam mówi, że nigdy nie byłem mały, to zachwycałem się wynalazkami o pięknym, słodkopierdzącym brzmieniu - jaka górka jedwabista, ile dołu, jaki miękki, kurcze, jak się odzywam to mam głos jak Barry White.... potem mi przeszło, teraz w każdy rider wpisuję SM58. Najbardziej się ten zakup opłaca, tylko za stówę więcej niż za mikrofon Alph dostajesz przyjaciela na całę życie;) Mówiąc poważniej, SM będzie jeszcze dłuuuuuugo w standardzie. Nie wiem, czy wtedy jeszcze ktoś będzie miał takiego Alpharda w całości;)
Nie ze mną te numery, Brunner!

Awatar użytkownika
psychokiller

Post autor: psychokiller » wtorek 08 kwie 2008, 18:54

...podobny bo coraz wiecej rzeczy to tak zwany OEM

wychodzi taniej i nie gorzej jakosciowo

icom - komputery to zwykle kadlubki z projektu VBI
liteon - nagrywarki to samo co sony - mozna zmieniac firmware na sony badz liteon
i cala masa innych rzeczy - poprostu wychodzi to taniej niz tworzenie wszystkiego od zera...
iCom czy jak kto woli starsza nazwa tej firmy to InterCom.
Wg mnei dobra receptora tylk też do konca nie wychodzi chyba.
Firma z Wrocławai o ile sie nie myle.
Kiedys bazwoali na kadłubach ASUS-a teraz widocznie ybrali nna poltiyke.
Przeciwnik PARTACTWA przeciwnik CHIŃSZCZYZNY

Awatar użytkownika
gekon-bass

Post autor: gekon-bass » czwartek 10 kwie 2008, 12:57

to ze ktoś napisze że made in USA nie oznacza że nie jest zrobione przez chińczyków :D w USA jest więcej chinoli niż niemców i polaków razem wziętych!
a co do europy....
uważam że Europa to jest trup gospodarczy i im bardziej sie socjalizuje tym wolniej sie rozwija a w zasadzie sie juz nie rozwija. bo wyniki to raczej granica błędu statystycznego. dlatego wszystkie dobre firmy nie będą miały innego wyjścia żeby przenieś linie technologiczne do chin Tajwanu ect, i każdy kto ma odrobinę oleju w głowie powinien to wiedzieć!

a co do jakości ... macie to jak w banku że jakość chińczyków pójdzie w góre.
a to że często zdarzają sie buble wynika z tego że to co my zrobiliśmy w 50 lat oni to pykneli w 10lat, jednak mechanizm sie dociera (dla utwardziałych "ekonomistów socjalistycznych" : życiowy przykład jak działa gospodarka rynkowa bez ingerencji państwa) 50lat=10lat!!!.

pewnego pięknego dnia chinczycy nas czapkami nakryją! najgłupszy euro-entuzjasta (socjalista-ochlokrata) zdechnie z wrażenia a raczej z głodu :D

jestem ciekaw jaka jaka jest różnica pomiędzy 166 alpharda na kontenery od oryginalnej 166 :D
podejrzewam że nie jednemu następne pokolenia chińszczyzny zrobią d0pe z twarzy :)
kazdy słyszy to co chce słyszec i kazdy rozumie to co jest mu wygodniejsze..

Awatar użytkownika
gekon-bass

Post autor: gekon-bass » czwartek 10 kwie 2008, 13:10

zresztą mam kolegę co był w chinach i zajmował sie wdrażaniem nowych technologii w branży sanitarnej i mam wiadomości z pierwszej ręki a nie z TVN 24 :D

nasza "europejska" ignorancja doprowadzi nas do kryzysu gospodarczego i to w przeciągu 10-15 lat zaraz jak nastąpi peak na rynkach ropy naftowej oraz zmiana waluty na kontynencie amerykańskim :)
kryzys pedzie co najmniej na poziomie kryzysu nowojorskiego z początku wieku.

tak wiec jak ktoś ma odrobinę rozsądku albo niech stąd spierdziele albo niech lokuje oszczędności w złocie :) będzie ostro! :D :D :D :D :D

wielu juz tak robi , proszę zerknąć na ceny złota na świecie!!!!!
lokaty nie dokonują przedsiębiorcy tylko wyżsi finansiści którzy wiedzą co co się wydarzy!

i tak historia zatacza koło! :D

Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo

Post autor: AlfonsoRodeo » czwartek 10 kwie 2008, 14:39

jestem ciekaw jaka jaka jest różnica pomiędzy 166 alpharda na kontenery od oryginalnej 166 :D
Zasadnicza!

Wez oba urzadzeia w dlonie. Jesli to nie wystarczy, to je podlacz i osluchaj...
Poza tym alphard na starcie wypada z konkurencji chocby na plenerowych sztukach - nie jest riderowy! Mysle, ze pozostanie tylko tanim substytutem...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
gekon-bass

Post autor: gekon-bass » czwartek 10 kwie 2008, 15:58

......uważam że Europa to jest trup gospodarczy...
A ja uważam ze nie masz zielonego pojęcia o gospodarce, przemyśle i produkcji, a także marketingu.

...
a ja uważam że twoja riposta roii się od kontr argumentów!!!!!!
z tego też powodu twoja racja jest bardziej twojsza niż insza...

wymiatasz stary!!!

Awatar użytkownika
gekon-bass

Post autor: gekon-bass » czwartek 10 kwie 2008, 16:02

...jestem ciekaw jaka jaka jest różnica pomiędzy 166 alpharda na kontenery od oryginalnej 166 :D
Zasadnicza!

Wez oba urzadzeia w dlonie. Jesli to nie wystarczy, to je podlacz i osluchaj...
Poza tym alphard na starcie wypada z konkurencji chocby na plenerowych sztukach - nie jest riderowy! Mysle, ze pozostanie tylko tanim substytutem...

Pozdrawiam ...
nie wzkluczam tego, choc zjada mnie ciekawość w testach empirycznzch najlepiej z opaska na oczach

pozdrawiam serdecznie! :)

Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo

Post autor: AlfonsoRodeo » czwartek 10 kwie 2008, 16:59

Nie mowie, ze na pewno bedzi ezle, jednakze jakosc wykonania pozostawia wiele do zyczenia. Nawet taka blahostka jak sitodruki od razu rzuca sie w oczy. Skoro "skorupka" jest taka, to co bedzie w srodku? Moze niech ktos zakupi probnie i powie co to warte jest. Przypomne, ze oryginalny dbx 166xl kosztuje okolo 1000zł w Polsce, wiec...

ODPOWIEDZ