porownanie chybione. Z definicji - sztuka, a chyba zwlaszcza muzyka, to najbardziej intensywna forma indywidualizmu. Pytanie o loopy jest wiec jak najbardziej zasadne. Powiedzmy sobie szczerze, i nie obrazajac nikogo: nastapila wlasnie starcie pomiedzy artystycznym zmyslem ludzi poszukujacych czegos nowego vs. zadowoleni z siebie plagiatorzy i chalturnicy, dla ktorych ostatecznym dowodem "wartosci" muzykowania jest mamona i slawa

...
jakoś nie mogę nie zgodzić się z przedmówcą
...Ciekawy problem - czy swiatowej slawy artysta moze do swojej produkcji uzyc... narzedzi przeznaczonych do produkcji?
może bo jak sam sobie odpowiedziałeś po to są produkowane
No i pytanie najwazniejsze - czy tematem watku jest fakt, ze do produkcji przeboju uzyto loopa
tak w moich dwóch wypowiedziach wyraziłem mały niesmak z tego powodu, (zmieniona tylko prędkość)
sorry panowie, że moje zdziwnie taką pracą tej ekipy po szyldem "R." spowodowało że podniosło się wam ciśnienie ale taka reakcja albo wypływa z błednego zrozumienia mojego postu jako ataku na wszystkich korzystającyh z gotowców albo z usprawiedliwinania siebie bo sumienie gryzie
z mojej strony chciałem poznać opinie..... no i poznałem, ale dodam że nie napawają one optymizmem, biorąc pod uwagę, że część z was jest odpowiedzialna za produkcje muzyczne słyszane tu i tam
bawią mnie jednak tak ostre wypowiedzi
moje zdziwienie wyszło z tego że podobni jak kolega TBStudio czy Tasiorowski wolę muzykę tworzyć sam, a skoro moją muzykę słyszeli tylko znajomi i fani majspejsa, sam płyty żadnej nie wydałem, bo uważam że nie dość dobre jest to co robię, że nie wyraziłem się tak jakbym chciał, więc skoro ja dłubię wszystko sam tym bardziej oczekiwałem że Ci Wielcy muzycznego świata (takiego lub innego gatunku) za punkt honoru wezmą sobie przedstawić
swoje twórcze wypociny, a nie gotowce
a na koniec życzę wszystkim WENY
Sztuka jest wycinkiem rzeczywistości widzianym przez temperament artysty - Émile Zola
@
dsi evolver, waldorf blofeld, bcr2000, m-audio fw 410, krk rp 6 g2, akg 271 studio, rode m3