autor: Tasiorowski » poniedziałek 24 mar 2008, 18:41
Komercyjne?

To co, według Ciebie należałoby zrobić, jeśli pointą z dyskusji, jak widzę, jest to, iż tworzenie z wiedzą, że i tak nikt tego nie kupi, jest kompletnie niepotrzebną stratą energii i czasu [?]. Jest złe i muzyka jest zła, skoro nikt i tak jej nie słucha.
O co więc chodzi? ...
Piotrze, żyjemy w robotniczo-chłopskim narodzie, gdzie ktoś kto "groszem" nie śmierdzi wzbudza politowanie, gdzie merytoryczna krytyka rzeczywistości (nikt na moje posty nie odpisał ? ) ma przed sobą mur w postaci dorosłych, pogodzonych z życiem (zblazowanych??) ludzi. Dyskusja z nieszczęsnej rihanny zeszła na inną rzecz, a oni wciąż swoje. Ja nie żyję z muzyki, może będę w przyszłośći, ale jeśli już to z jej nagrywania a nie tworzenia (własne studio). Mnie to w zasadzie powinno walić, kto i co będzie nagrywał i mnie to szczerze wali. Ale nie mogę pogodzić się z tym, że laska KTÓRA KRĘCI TYŁKIEM, robi tylko dlatego karierę. Nie oszukujmy się, o każdą kasę idę że za 20 lat w telewizji nie zobaczysz nic innego jak wijące się w prokreacyjnym obłędzie ciała i okrzyki godowe w rytm klaskania udami o pośladki. A tym, którzy piszą że jak coś nie zarabia to jest niepotrzebne, radzę sobie wyobrazić, jak się poczują gdy na przykład stracą robotę albo ktoś im studio puści z dymem. I ich pani weźmie dzieci i na "wolnym" rynku poszuka sobie innego partnera, na odchodne mówiąc: - twoje wyniki są słabe, dorośnij i weź się w garść, spełnij moje oczekiwania... To tyle, over and out, wracam do MIKSOWANIA
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141