Zyskowny hit, ale trochę wstyd?

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Pan_Jabu
Re: Zyskowny hit, ale trochę wstyd?

Post autor: Pan_Jabu » poniedziałek 24 mar 2008, 18:28

O co więc chodzi? ...

Za radą mądrzejszych ode mnie wypisałem się z czynnego udziału w tej dyskusji, niemniej czytam ją jeszcze...

I widzę, że przynajmniej niektórzy uczestnicy tej dyskusji już zupełnie się pogubili i zakręcili, i już kompletnie nie wiedzą o co chodzi i co sami chcieliby przekazać.

Wesołych po-świąt !

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » poniedziałek 24 mar 2008, 18:36

To co, według Ciebie należałoby zrobić, jeśli pointą z dyskusji, jak widzę, jest to, iż tworzenie z wiedzą, że i tak nikt tego nie kupi, jest kompletnie niepotrzebną stratą energii i czasu [?].

Ja czegos nie rozumiem... Przeciez to oczywiste! Tworzenie dla pieniedzy ze swiadomoscia, ze nikt tego nie kupi jest nie tylko kompletnie niepotrzebną stratą energii i czasu, jest wrecz paranoja.
A hobby to sobie mozna miec dowolne. Tylko nie mieszajmy "dwoch systemow walutowych", dobra?

Jest złe i muzyka jest zła, skoro nikt i tak jej nie słucha.

Humor nie dopisuje? Sam to sobie napisales i sam nad tym poplakujesz...

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » poniedziałek 24 mar 2008, 18:37

To co, według Ciebie należałoby zrobić, jeśli pointą z dyskusji, jak widzę, jest to, iż tworzenie z wiedzą, że i tak nikt tego nie kupi, jest kompletnie niepotrzebną stratą energii i czasu [?].

Ja czegos nie rozumiem... Przeciez to oczywiste! Tworzenie dla pieniedzy ze swiadomoscia, ze nikt tego nie kupi jest nie tylko kompletnie niepotrzebną stratą energii i czasu, jest wrecz paranoja.
A hobby to sobie mozna miec dowolne. Tylko nie mieszajmy "dwoch systemow walutowych", dobra?

Jest złe i muzyka jest zła, skoro nikt i tak jej nie słucha.

Humor nie dopisuje? Sam to sobie napisales i sam nad tym poplakujesz...

Awatar użytkownika
Tasiorowski

Post autor: Tasiorowski » poniedziałek 24 mar 2008, 18:41

Komercyjne? To co, według Ciebie należałoby zrobić, jeśli pointą z dyskusji, jak widzę, jest to, iż tworzenie z wiedzą, że i tak nikt tego nie kupi, jest kompletnie niepotrzebną stratą energii i czasu [?]. Jest złe i muzyka jest zła, skoro nikt i tak jej nie słucha.

O co więc chodzi? ...
Piotrze, żyjemy w robotniczo-chłopskim narodzie, gdzie ktoś kto "groszem" nie śmierdzi wzbudza politowanie, gdzie merytoryczna krytyka rzeczywistości (nikt na moje posty nie odpisał ? ) ma przed sobą mur w postaci dorosłych, pogodzonych z życiem (zblazowanych??) ludzi. Dyskusja z nieszczęsnej rihanny zeszła na inną rzecz, a oni wciąż swoje. Ja nie żyję z muzyki, może będę w przyszłośći, ale jeśli już to z jej nagrywania a nie tworzenia (własne studio). Mnie to w zasadzie powinno walić, kto i co będzie nagrywał i mnie to szczerze wali. Ale nie mogę pogodzić się z tym, że laska KTÓRA KRĘCI TYŁKIEM, robi tylko dlatego karierę. Nie oszukujmy się, o każdą kasę idę że za 20 lat w telewizji nie zobaczysz nic innego jak wijące się w prokreacyjnym obłędzie ciała i okrzyki godowe w rytm klaskania udami o pośladki. A tym, którzy piszą że jak coś nie zarabia to jest niepotrzebne, radzę sobie wyobrazić, jak się poczują gdy na przykład stracą robotę albo ktoś im studio puści z dymem. I ich pani weźmie dzieci i na "wolnym" rynku poszuka sobie innego partnera, na odchodne mówiąc: - twoje wyniki są słabe, dorośnij i weź się w garść, spełnij moje oczekiwania... To tyle, over and out, wracam do MIKSOWANIA
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141

Awatar użytkownika
Mayewsky
Kontakt:

Post autor: Mayewsky » poniedziałek 24 mar 2008, 18:44

Komercyjne? To co, według Ciebie należałoby zrobić, jeśli pointą z dyskusji, jak widzę, jest to, iż tworzenie z wiedzą, że i tak nikt tego nie kupi, jest kompletnie niepotrzebną stratą energii i czasu [?]. Jest złe i muzyka jest zła, skoro nikt i tak jej nie słucha.

O co więc chodzi? ...

Oczywiscie, ze na wskros komercyjne. Gdybys naprawde chcial z tym zerwac, skasowalbys strone, nie byloby tam nic. Ty natomiast skasowales podstrony (reszta pozostala) i na dodatek ogłaszasz calemu swiatu jaki to z ciebie bohater, bo rezygnujesz z czegos. Dales link do dyskusji aby kazdy mogl poczytac jaki jestes wielki i jak cie skrzywdzono.

To sie wlasnie nazywa komercja.
Mayewsky

(GG - 4039365)

Awatar użytkownika
Mayewsky
Kontakt:

Post autor: Mayewsky » poniedziałek 24 mar 2008, 18:57

Tak przy okazji .... czy ktoś wie jak przetłumaczyć na angielski PRZESTWORZA ?

Od razu mówie, ze nie chodzi o SKY czy SPACE bo mi nie odają.
Mayewsky

(GG - 4039365)

matia

Post autor: matia » poniedziałek 24 mar 2008, 18:59

...... Nie potrafię pojąć jak radzą sobie kasjerzy w takich sklepach....
Są wyedukowani na uniwersytetach, to i sobie radzą.

Jako lekturę w temacie polecam "Nowy, wspaniały świat" Aldousa Huxley'a.

"[...] Krytyka cywilizacji przemysłowej sięga dalej - Nowy Świat hoduje idealnych robotników. Warunkowani psychicznie i fizycznie do pełnienia określonej roli w społeczeństwie nie mają wygórowanych wymagań, są zadowoleni ze swojej pracy. Aby nie mieli wyższych potrzeb celowo obniża się ich poziom umysłowy dostosowując go do minimalnych wymagań mechanicznej, odtwórczej pracy. Stanowią idealną załogę: nie strajkują, nie żądają podwyżki, nie intrygują w celu uzyskania awansu. Kolejna dawka somy, narkotyku, na którego używanie wszyscy byli warunkowani, uśmierza ewentualne niepokoje, zgodnie z maksymą: Gdy jednostka czuje, wspólnota szwankuje."

...
tez polecam
lubie halas

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » poniedziałek 24 mar 2008, 19:01

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 06:39 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

Awatar użytkownika
Mayewsky
Kontakt:

Post autor: Mayewsky » poniedziałek 24 mar 2008, 19:03

jak coś nie zarabia to jest niepotrzebne, radzę sobie wyobrazić, jak się poczują gdy na przykład stracą robotę albo ktoś im studio puści z dymem. I ich pani weźmie dzieci i na "wolnym" rynku poszuka sobie innego partnera, na odchodne mówiąc: - twoje wyniki są słabe, dorośnij i weź się w garść, spełnij moje oczekiwania... To tyle, over and out, wracam do MIKSOWANIA ...

Imputujesz m.in. mnie coś czego nigdy nie powiedziałem - z niezrozumienia, niecheci zrozumie, zacietrzewienia lub zaślepienia.

Tak samo jak muzyka z gotowca moze byc dobra, tak samo muzyka na ktorej sie zarabia, jak i ta na której sie nie zarabia tez moze byc dobra.

Pieniądz w tym przypadku nie jest żadnym wyznacznikiem sztuki - choć wg ciebie własnie tak jest.

To nie my mamy problem z pieniądzem - to ty z nim mas zproblem.
To nie my mamy problem z tym czy artystka ma krecic tylkiem czy nie aby byc lepsza artystką - to ty masz ztym problem.

Nie imputuj swoich ułomnosci innym.
Mayewsky

(GG - 4039365)

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » poniedziałek 24 mar 2008, 19:05

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 06:39 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

ODPOWIEDZ