a co jest zlego w internecie? przeciez to swietny kanal dystrybucji i nic lepszego nie moglo nam sie przydarzyc, zeby moc sie dzielic swoja tworczoscia z ludzmi.
a szczerze mowiac to nie wiem czy ty pytasz sie, gdzie znalezc wytwornie zainteresowane wydawaniem rzeczy poszukujacych, alternatywnych? bo jakby co, to moge ci podac pare namiarow, serio
i nie rozumiem, dlaczego cos fajnego mialoby byc niby dopuszczone do glosu OBOK kaszmiru czy wilkow? p[rzeciez to dwa rozne kosmosy.. ;) caly czas mi o to chodzi ze moim zdaniem niepotrzebnie chcesz "ufajnic" muzyke typowo komercyjna i powstajaca tylko po to, zeby sie sprzedawala. nie mozna jej po prostu olac? :)
i ja oczywiscie caly czas rozumiem i popieram, ze laternatywa to nie tylko rock - bo dla mnie jest nia rowniez tworczosc genialnych braci oles chociazby. ale to juz sobie chyba wyjasnilismy mysle :)
jedno mnie jeszcze nurtuje - jak postrzegacie zbior wspolny okreslen "alternatywny" i "niezalezny"? bo wiem, ze niektorzy uznaja to za synonim, a dla mnie to w zasadzie dwie rozne sprawy.
co do zapotrzebowania na alternatywe to ja nie wiem, mi sie wydaje, ze jest dokladnie na odwrot, niz mowisz - tzn wiele ludzi dopiero teraz, za posrednictwem internetu widzi, ze nie wszystko , co w tvnie czy tvp to jedyne, co polska scena ma im do zaproponowania. i liczba ludzi na koncertach, na ktore chadzam, zdaje sie potwierrdzac ta teorie. a ze sprzedaz plyt spada - coz, wszystkim spada, nawet britney spears :) taka revolta, jakich jeszcze wiele przed nami,mam nadzieje.
a skoro mowisz, ze ludzie z twojego otoczenia sie wykruszaja i robi sie pusto - moze, tak jak w gornictwie: zloze sie wyczerpuje i trzeba poszukac nowego? czesto zmiana kierunku, srodowiska pomaga w odswiezeniu poszukiwan
pozdr!...
Niby tak i niby nie...Mam kumpli, którzy grają ciężką muzykę. Ich inspiracje to głównie STONER ROCK, CULT OF LUNA Jeden z nich jest byłym muzykiem zespołu, który dzisiaj święci tryumfy i propaguje polskie oręże na zachodzie

NA koncertach w Gdyńskim UCHU przychodzi może 50 osób... w większości jedna grupa długowłosych plażowych-znajomych, ci sami od lat... Taki trochę smutny dla mnie widok.... Ale ich muza się nie nadaje ani do radia, ani do TV... można by potwierdzić tezę, że "alternatywne" towarzycho się wykrusza... Z drugiej strony... taki TURNAU na pewno mainstreamem nie jest, nie jest ani plastikowy, ani komercyjny, na pewno nie każdy go lubi ( ja osobiście tak )... I jak grał w Gdyni to za przeproszeniem pierdolnął strasznie zaporową cenę biletów....i jak myślicie, dużo było ludzi ?? Pełny klub....
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141