Nowy produkt PSP

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
mr-hammond
Re: Nowy produkt PSP

Post autor: mr-hammond » sobota 01 kwie 2006, 01:00

moze i tak tylko wiele firm tego nie respektuje przykład?

Prosze bardzo :) Pisałem do music info czyli oficjalnego dystrybutora marki kurzweil na Polske o instrukcje w języku ojczystym .Niestety nie mają .

Przykłady można mnożyć . Prawo sobie a sprzedawcy sobie

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » sobota 01 kwie 2006, 01:13

...W nawiązaniu do dyskusji na temat obligatoryjności (bądź nie) polskojęzycznych instrukcji, informacji o produkcie, "prawach konsumentów" i obowiązkach producentów (dystrybutorów) wynikających z dyrektyw UE i prawa polskiego cytuję pewną wypowiedź z dnia dziszejszego (akurat przy okazji "sprawy" Media Markt):

"Potwierdza to Dariusz Łomowski z biura prasowego UOKiK. "Zgodnie z polskimi przepisami wszystkie informacje, które otrzymuje konsument powinny być przedstawione w języku polskim. Jeżeli otrzymujemy jakieś informacje i sygnały na ten temat (łamania prawa-PAP), to prosimy Inspekcję Handlową o przeprowadzenie kontroli" - podkreślił w rozmowie z PAP Łomowski."

Chyba ta sprawa powinna być już jasna. Tyle prawo. Tę zasadę powinny stosować firmy zachodnie i polskie też (w tym PSP)....

Skoro tak stawiasz sprawe to na miejscu PSP, zamknął bym polska cześć strony PSP, a na tym miejscu zostawić tylko duży napis...

Drogi kliencie firma PSP produkuje tylko na EXPORT i nie przewidujemy sprzedaży na terenie Polski , jeśli jednak jesteś na tyle upierdliwy , pozwolimy Ci kupic zaznaczamy jednak ze kupujesz produkt EXPORTOWY i odsyłamy do angielskojezycznej czesci strony dla 10 -15 zestawów jakie sprzedają rocznie w polandzie nawet by mi się nie chciało ruszyć siedzenia z siedzenia . ( na tym forum prawie każdy posiada wtyczki PSP ) to dopiero paranoja Co ?

Awatar użytkownika
Boleek

Post autor: Boleek » sobota 01 kwie 2006, 01:16

dla 10 -15 zestawów jakie sprzedają rocznie w polandzie nawet by mi się nie chciało ruszyć siedzenia z siedzenia . ( na tym forum prawie każdy posiada wtyczki PSP ) to dopiero paranoja Co ? ...

Master tutaj sa wszyscy cała 10-tka :)

Marck9

Post autor: Marck9 » sobota 01 kwie 2006, 01:34

To ja jeszcze dołoze ciekawostkę.

Wg jednej z dyrektyw UE jeśli klient pochodzący z kraju A (należącego do UE), kupi towar w kraju B (należącym do UE) i zwróci sie do producenta z reklamacją lub ewentualnymi wątpliwościami w kraju C (należącym do UE) to ten jest zobowiązany udzielić mu informacji w jego (klienta) ojczystym języku!

Dla klientów świetnie... dla producentów nie za wesoło...

Pozdrawiam
Marck9 - Warszawa

Awatar użytkownika
Boleek

Post autor: Boleek » sobota 01 kwie 2006, 01:41

...To ja jeszcze dołoze ciekawostkę.

Wg jednej z dyrektyw UE jeśli klient pochodzący z kraju A (należącego do UE), kupi towar w kraju B (należącym do UE) i zwróci sie do producenta z reklamacją lub ewentualnymi wątpliwościami w kraju C (należącym do UE) to ten jest zobowiązany udzielić mu informacji w jego (klienta) ojczystym języku!

Dla klientów świetnie... dla producentów nie za wesoło...

Pozdrawiam...

tylko ze to akurat jest martwy przepis , taki sam jak nakaz jazdy z predkoscia 50km /h w warszawie ,

Awatar użytkownika
bruce_lee
Kontakt:

Post autor: bruce_lee » sobota 01 kwie 2006, 02:27

......W nawiązaniu do dyskusji na temat obligatoryjności (bądź nie) polskojęzycznych instrukcji, informacji o produkcie, "prawach konsumentów" i obowiązkach producentów (dystrybutorów) wynikających z dyrektyw UE i prawa polskiego cytuję pewną wypowiedź z dnia dziszejszego (akurat przy okazji "sprawy" Media Markt):

"Potwierdza to Dariusz Łomowski z biura prasowego UOKiK. "Zgodnie z polskimi przepisami wszystkie informacje, które otrzymuje konsument powinny być przedstawione w języku polskim. Jeżeli otrzymujemy jakieś informacje i sygnały na ten temat (łamania prawa-PAP), to prosimy Inspekcję Handlową o przeprowadzenie kontroli" - podkreślił w rozmowie z PAP Łomowski."

Chyba ta sprawa powinna być już jasna. Tyle prawo. Tę zasadę powinny stosować firmy zachodnie i polskie też (w tym PSP)....

Skoro tak stawiasz sprawe to na miejscu PSP, zamknął bym polska cześć strony PSP, a na tym miejscu zostawić tylko duży napis...

Drogi kliencie firma PSP produkuje tylko na EXPORT i nie przewidujemy sprzedaży na terenie Polski , jeśli jednak jesteś na tyle upierdliwy , pozwolimy Ci kupic zaznaczamy jednak ze kupujesz produkt EXPORTOWY i odsyłamy do angielskojezycznej czesci strony dla 10 -15 zestawów jakie sprzedają rocznie w polandzie nawet by mi się nie chciało ruszyć siedzenia z siedzenia . ( na tym forum prawie każdy posiada wtyczki PSP ) to dopiero paranoja Co ? ...

i to jest generalnie słuszna koncepcja.

już 1000x było mówione że legalni użytkownicy mogą liczyć na pomoc, odpowiedzi przychodzą szybko, nikt nie zostaje na lodzie. o co więc chodzi?
[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » sobota 01 kwie 2006, 04:34

Myslalem, ze PSP to polska firma, jednak gdy spytalem o powod braku polskiej instrukcji, bo przeciez chyba angielska byla tlumaczona z... Otoz nie. Dowiedzialem sie, ze instrukcja powstawala od razu w jezyku angielskim... Ktos rozumie cos z tego? Bo ja nie.

...

Poniewaz jestes jedna z 20 osob, ktore w naszym kraju kupily oryginalne wtyczki PSP.
[addsig]

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » sobota 01 kwie 2006, 09:16

Drogi kliencie firma PSP produkuje tylko na EXPORT i nie przewidujemy sprzedaży na terenie Polski , jeśli jednak jesteś na tyle upierdliwy , pozwolimy Ci kupic zaznaczamy jednak ze kupujesz produkt EXPORTOWY i odsyłamy do angielskojezycznej czesci strony dla 10 -15 zestawów jakie sprzedają rocznie w polandzie nawet by mi się nie chciało ruszyć siedzenia z siedzenia . ( na tym forum prawie każdy posiada wtyczki PSP ) to dopiero paranoja Co ? ...

i to jest generalnie słuszna koncepcja.

już 1000x było mówione że legalni użytkownicy mogą liczyć na pomoc, odpowiedzi przychodzą szybko, nikt nie zostaje na lodzie. o co więc chodzi?...

Oczywiscie!!!

Kiedys napisałem miala do PSP, dostałem odpowiedz w ciagu godziny , napisałem odp. odpowiedzieli po 5 min. w pewnym momencie wygladało to tak jak byśmy chatowali. zaczołem sie zastanawiac, czy oni nie maja co robic ? :) siedza przy komputerze i odpowiadaja na pytania ? niesamowite, gdzie indziej na swiecei znajdziesz taki Support ?

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » sobota 01 kwie 2006, 11:27

czy oni nie maja co robic ? :) siedza przy komputerze i odpowiadaja na pytania ? niesamowite, gdzie indziej na swiecei znajdziesz taki Support ? ...

np.: RME. Niezle tez dziala support wtyczek Tritone Digital.

[addsig]

Awatar użytkownika
JM

Post autor: JM » sobota 01 kwie 2006, 20:21

...Skoro tak stawiasz sprawe to na miejscu PSP, zamknął bym polska cześć strony PSP, a na tym miejscu zostawić tylko duży napis...

Jest Master, jest. Tylko że z całkiem innego powodu.

ODPOWIEDZ