Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
-
Pewu
Re: Konkurs Chopinowski
... Gratulacje dla Rafała Blechacza....
Powiem szczerze - chciałem być "obiektywnym". Niemniej tu zgadzam się całkowicie

.
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
-
sauronik - Posty:48
autor: sauronik » niedziela 23 paź 2005, 18:57
Tak jest, szacuneczek dla Rafała Blechacza za feeling, którego zabrakło większości uczestników (nie wznieśli się na pułap zarezerwowany dla mistrzów). We wczoraqjszym koncercie laureatów naprawdę nieźle wymiatał.
Szkoda, że TVP zepchnęła konkurs do Kultury, do której np. ja nie mam dostępu.
-
Ryba - Posty:133
autor: Ryba » niedziela 23 paź 2005, 19:51
niestety, publiczna telewizja ma kulturę w dupie, choć twierdzi, że jej miejsce jest gdzie indziej. Mamy telewizję "kultura" - taką enklawę, dla nielicznej grupy wrażliwej inaczej, na dodatek dostepną z satelity, co też zawęża jej grono odbiorców. Zreszta, po co szukać jakiś specjalnych form olewania "kultury". Przykład z naszego podwórka: czy ktoś z Was widział ostatnio jakiś teledysk zaprezentowany w całości w tv publicznej. Teledysk wydawałoby się, to forma kultury "popularnej" (jeśli jest coś takiego jak kultura popularna). Teledyski więc powinny śmigac na jedynce czy dwójce między rozrywką dla plebsu, czyli serialami. Jedyna muzyka jaka towarzyszy tvp 1&2 to podkład pod reklamy oraz nabożne baby, zawodzące w tonacji pi...dur z modulacja do h..moll o 12:00 w niedzielę na chwałe Benka. Ja wolę nie obarczać TVP tak ciezkim i odpowiedzialnym zadaniem jakim jest dastarczenie mi kultury. Kulturę dostarczam sobię sam. ryba
-
Groch
autor: Groch » niedziela 23 paź 2005, 23:25
Cieszę się, że poruszyliście ten temat. Nie mogłem śledzić konkursu w czasie jego trwania, to chętnie czytam o Waszych wrażeniach. I z linków sporo można się dowiedzieć. Dzięki
-
maYod
autor: maYod » poniedziałek 24 paź 2005, 12:06
...niestety, publiczna telewizja ma kulturę w dupie, choć twierdzi, że jej miejsce jest gdzie indziej.
TVP nie ma czasu na takie głupoty, bo musi się zajmować swoją MISJĄ!!