Music-Town.de - potencjalni oszuści podatkowi?

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
flove
Re: Music-Town.de - potencjalni oszuści podatkowi?

Post autor: flove » poniedziałek 08 sie 2005, 12:38

panowie pawello i plectrum ... chyba wam sie instalacja przepalila albo pojawil sie jakis nowy narkotyk w miescie skoro piszecie takie przykre historie :] ... bez kitu ... popatrzcie na realia polski ... ludzie !!! my nie zarabiamy tyle ile niemcy ... zeby moc kupowac gdziekolwiek !!!

a ladownie kogos bez wazeliny ... no wybacz stary ... ale to chyba ciebie laduja jesli wolisz kupic ten sam sprzet co w niemczech tylko w polsce o 30 % drozej :] ... gdyby rzeczywiscie roznica wynosila 5-15% to pewnie wszyscy zrezygnowali by z kupowania w takich sklapach jak MT na korzysc dystrybutorow poskich ..ale tak nie jest i jeszcze dlugo nie bedzie niestety ....

horncqt

Post autor: horncqt » poniedziałek 08 sie 2005, 12:52

Ludzie to przez takih jak WY my Polacy mamy problemy z brakiem pieniedzy. Patriotyzm w tej dziendzinie jest szczegolnie wazny. Jak ktos chce kupic w MT niech napisze do mnie znam polskiego dystrybutora ktory ma tak samo tanio. Ja wole kupic od polaka, Niemcy maja juz dosc pieniedzy. Co innego gdy potrzeba cos lepszego niz polacy produkuja. Chyb nikt z was nie byl w niemczeech. Oni predzej wydadza 2 x wiecej niz kupia cos zagranicznego. W USA jeszcze bardziej jest to posuniete.
[addsig]
GG: 5239173

horncqt

Post autor: horncqt » poniedziałek 08 sie 2005, 12:54

FLOVE nie badz smieszny. Jezeli nie umiesz w polsce znalezc takiej samej ceny to slabo sie starasz.
[addsig]
GG: 5239173

Awatar użytkownika
Boluś

Post autor: Boluś » poniedziałek 08 sie 2005, 13:20

...Ludzie to przez takih jak WY my Polacy mamy problemy z brakiem pieniedzy. Patriotyzm w tej dziendzinie jest szczegolnie wazny. Jak ktos chce kupic w MT niech napisze do mnie znam polskiego dystrybutora ktory ma tak samo tanio. Ja wole kupic od polaka, Niemcy maja juz dosc pieniedzy. Co innego gdy potrzeba cos lepszego niz polacy produkuja. Chyb nikt z was nie byl w niemczeech. Oni predzej wydadza 2 x wiecej niz kupia cos zagranicznego. W USA jeszcze bardziej jest to posuniete.

...

Ja mysle ze Ci co tutaj mowia o patriotyzmie, powinni sie czyms ciezkim ... w głowe pie........ć i to mocno naprawde mocno . znizanie tego POJECIA do kwestji zakupow jest co najmniej nie na miejscu . ! Nie jestes jeden kto zna przedstawiciela , wszyscy go tu znaja a raczej JĄ . Niemcy kupuja niemieckie produkty bo sa dobre .... a nie dlatego ze sa niemieckie , w polsce niema duzo arykułow w dziedzinie muzyki ktore moga konkurowac z niemieckimi, a jesli sa to sa to wyjatki .To samo sie tyczy sklepow . Niemiec kupuje w niemczech , bo jest taniej niz gdzie indziej oprocz USA , ... gdy bezyna była tansza w polsce tutaj tankowali , teraz my polacy musimy jezdzic do nich .... i to nie .Patryiotyzm o tym decyduje tylko zwyjkly rachunek ekonomiczny .... Kolego . A ten tu leci Patriotyzmem....az sie kichy wywracaja gdy sie czyta takie posty !

malig

Post autor: malig » poniedziałek 08 sie 2005, 13:28

Fakt! Spokojnie można w Polsce znaleźć produkty w cenach zbliżonych do tych w niemczech (mimo wyższego Vat-u). Poza tym jeżeli cena jest znacząco różna, to proponuje sie targować. Ja już znalazłem rozsądnego sprzedawce z którym zawsze negocjuje ceny. Jeżeli ktoś ma trochę oleju w głowie, to będzie szanował stałych klientów.

Pozdrawiam.

silver_sound

Post autor: silver_sound » poniedziałek 08 sie 2005, 13:53

...Fakt! Spokojnie można w Polsce znaleźć produkty w cenach zbliżonych do tych w niemczech (mimo wyższego Vat-u). Poza tym jeżeli cena jest znacząco różna, to proponuje sie targować. Ja już znalazłem rozsądnego sprzedawce z którym zawsze negocjuje ceny. Jeżeli ktoś ma trochę oleju w głowie, to będzie szanował stałych klientów.

Pozdrawiam....

Witam

Masz rację, ale to że te sklepy powstały zawdzięczamy po części takim właśnie sklepom jak MT...

Co do uderzania w nute patryjotyzmu, akurat przez hormcqt, jest nieco ironiczne, bo gloryfikuje głosniki eminence, choć mógłby z tego powodu zachwalac PROTONSIL.

Dlaczego???

Bo on te głosniki stosuje w swoich paczkach, czyli gloryfikując eminence, w pośredni sposób gloryfikuje swoje paczki.

Zatem nie ma co udzeża w tak wysokie nuty, bo może byc to śmieszne w wykonaniu niektórych...

Wiem , zaraz napiszecie, że ja czynie to samo, bo zachwalam B&C, ok niech tak będzie, ale ja przynajmniej nie robię HUCPYz udeżaniem w "patryjotyzm"..

Co do "prawniczych " prktyk MT, to po części maja rację, bo walcza w ten sposób , po części, z nieuczciwymi sposobami reklamy, co w gruncie żeczy jest w interesie nas, klientów.

Zatem każda firma przyłapana na takowej praktyce chciałaby szybko sprwę "zamieść po dywanik" cichym porozumieniem, tylko my byśmy nie wiedzieli które to firmy nas prubuja okłamać.

Zatem firma ta (MT) powinna jak najszybciej przyjżec sie naszemu rynkowi, bo nasze prawo nie jest w stanie wyegzekwować "samo siebie", może zrobią to sądy niemieckie ..

jk

Lubię solidność, zarówno w życiu, jak też w konstrukcji sprzętu elektroakustycznego. Nie cierpię TANDETY.

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » poniedziałek 08 sie 2005, 15:54

...FLOVE nie badz smieszny. Jezeli nie umiesz w polsce znalezc takiej samej ceny to slabo sie starasz.

...

no moze i rzeczywiscie jestem starsznie nieporadny ... przepraszam .. to sie juz nie powtorzy :] ...

Awatar użytkownika
Hofander

Post autor: Hofander » poniedziałek 08 sie 2005, 16:15

...

Mnie jako "płatnika" interesuje cenakońcowa, która mam zapłacić i tyle.

Dokladnie.

Poza tym ten vat odprowadzac ma MT, zatem to co z nim robi to jest sprawa tylko jego i urzadu skarbowego. Moze odprowadzaja poprawnie, tyle, ze o tym nie wspominaja, w koncu to tylko 6% roznicy i moze traktuja to jako rabat czy cos ?

Hubi

...

Guzik odprowadzają, cena jest taka sama dla Niemca i Polaka, a powinna byc wyższa dla nas o 6 %. Jest to na pewno oszukiwanie, i to nas wszystkich, bo to w końcu pieniądze, które powinny trafić do polskiego fiskusa, a nie do niemca, przynajmniej z tych naszych zakupów jaką latarnię by postawili, albo urzadzili koncert Ich Troje w centrum miasta. Tyle żartem, a poważnie rozumiem tych co kupują taniej, ale fakt pozostaje faktem, że ten sklep gra nieuczciwie. Poza tym wcale nie jest taki tani, pomijając fakt, że piękny to on jest w necie, a na żywo jest to pełne dno.

Pozdrawiam

H

Awatar użytkownika
PSP
Kontakt:

Post autor: PSP » poniedziałek 08 sie 2005, 18:08

Poza tym ten vat odprowadzac ma MT, zatem to co z nim robi to jest Guzik odprowadzają, cena jest taka sama dla Niemca i Polaka, a powinna byc wyższa dla nas o 6 %. Jest to na pewno oszukiwanie, i to nas wszystkich, bo to w końcu pieniądze, które powinny trafić do polskiego fiskusa,

Zamiast kogos wyzywac od oszustow warto zapoznac sie z przepisami a te wyraznie mowia ze:

gdy całkowita wartość sprzedaży wysyłkowej do Polski w danym roku kalendarzowym przekroczy próg określony w polskiej ustawie o podatku od towarów i usług, to dostawca z innego państwa członkowskiego będzie zobowiązany do dokonania rejestracji dla celów VAT w Polsce i rozliczania podatku VAT od tej sprzedaży zgodnie z obowiązującymi w Polsce przepisami.

Kwota progu, po przekroczeniu której podatnik VAT z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej dokonujący sprzedaży wysyłkowej do Polski będzie zobligowany do zarejestrowania się w Polsce jako podatnik VAT oraz do odprowadzania od tych czynności podatku VAT, zostanie określona w polskiej ustawie o podatku od towarów i usług (dopuszczalna jest również sytuacja, w której podatnik z innego państwa Unii Europejskiej przed dokonaniem sprzedaży wysyłkowej do Polski, decyduje się już na wstępie na rozliczanie podatku VAT z tytułu tej sprzedaży w Polsce).

W rozporzadzeniu prog ten jest okreslony na kwote 30tys EURO.

Oznacza to, ze zapewne obroty tego sklepu z Polska nie przekroczyly w tamtym i tym roku kalendarzowym magicznego progu 30tys Euro.

Co moze byc pocieszeniem dla naszych sklepów.

Antoni

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » poniedziałek 08 sie 2005, 18:56

Oznacza to, ze zapewne obroty tego sklepu z Polska nie przekroczyly w tamtym i tym roku kalendarzowym magicznego progu 30tys Euro.

Co moze byc pocieszeniem dla naszych sklepów.

Antoni

oznacza to raczej, że sprzedaż udokumentowana na Polskę nie przekroczyła owych 30tys.

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

ODPOWIEDZ