CS2x kontra AN1x

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
maYod
Re: CS2x kontra AN1x

Post autor: maYod » wtorek 23 lis 2004, 12:50

...Tak wogóle to słyszałem ze AN1x to Nord Lead/Virus dla ubogich, zgadzacie sie?...

mam zarówno an1x jak i norda - to są 2 światy, nie da się tego porównać, i to nie jakościowo ale pod względem charakteru. mówi się, że nord brzmi "cieplej", a yamaha "szkliście" - mnie osobiście te okreslenia nie przekonują, ale taki jest głos większości. yamahę jako taką trudniej się obsługuje niz norda - on ma wszystko na wierzchu, a w yamaszce do niektórych parametrów trzeba się "dokopać". ale po podłączeniu yamahy do komputera i uruchomieniu edytora sytuacja sie zmienia, yamaha staje się b. wygodna. a jesli chodzi np. o arpeggio czy funkcje takie jak free eg w yamaszce - to nord pod tym względem jest wręcz gorszy (no, powiedzmy uboższy, żeby nikogo nie urazić).

Awatar użytkownika
ceres1x

Re: CS2x kontra AN1x

Post autor: ceres1x » wtorek 23 lis 2004, 19:15

......Tak wogóle to słyszałem ze AN1x to Nord Lead/Virus dla ubogich, zgadzacie sie?...

mam zarówno an1x jak i norda - to są 2 światy, nie da się tego porównać, i to nie jakościowo ale pod względem charakteru. mówi się, że nord brzmi "cieplej", a yamaha "szkliście" - mnie osobiście te okreslenia nie przekonują, ale taki jest głos większości. yamahę jako taką trudniej się obsługuje niz norda - on ma wszystko na wierzchu, a w yamaszce do niektórych parametrów trzeba się "dokopać". ale po podłączeniu yamahy do komputera i uruchomieniu edytora sytuacja sie zmienia, yamaha staje się b. wygodna. a jesli chodzi np. o arpeggio czy funkcje takie jak free eg w yamaszce - to nord pod tym względem jest wręcz gorszy (no, powiedzmy uboższy, żeby nikogo nie urazić). ...

bierz an1x -sprawa nie podlega dyskusji

an1x nie jest n.leadem dla ubogich!!!!!!

jest v.analogiem YAMAHY
eksperymentalna, niekomercyjna elektronika

ODPOWIEDZ