Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
-
ast
Re: Yamaha NS-10 contra ADAM ANF 10
...jeśli są podróbą najgorzej brzmiących kolumn na rynku (NS-10) to po kiego grzyba ich słuchac?

okiego grzyba wogóle podrabiać tak kiepskie odsłuchy ?

...
No cóż... funkcjonuje sobie teoryjka, że jeżeli na tych najgorzej brzmiących kolumnach na rynku (czyli na NS10) zrobisz dobry miks, to na każdych innych zabrzmi tylko lepiej... więc choć brzmią podobno paskudnie (nie wiem - nie słyszałem) - to mogą być użyteczne, a chyba o to w odsłuchach studyjnych chodzi. Od ładnego brzmienia są kolumny za przeproszeniem audiofilskie.
Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...
-
AdminEiS - Posty:152
autor: AdminEiS » czwartek 19 sie 2004, 19:41
...Czyli co vipy, kpicie sobie z nas ?
Ano..., ale gdzież tam!
...Wkurzylem sie, jutro pojade posluchac tych nowych adamo-jamaszek

...
I słusznie! :-)
[addsig]
Administrator serwisu
-
dejote
autor: dejote » czwartek 19 sie 2004, 19:46
......Czyli co vipy, kpicie sobie z nas ?
To są tu jakieś Vipy....nie zauważyłem,Sz.Redakcja chyba też nie
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl
-
dejote
autor: dejote » czwartek 19 sie 2004, 19:48
No cóż... funkcjonuje sobie teoryjka, że jeżeli na tych najgorzej brzmiących kolumnach na rynku (czyli na NS10) zrobisz dobry miks, to na każdych innych zabrzmi tylko lepiej... więc choć brzmią podobno paskudnie (nie wiem - nie słyszałem) - to mogą być użyteczne, a chyba o to w odsłuchach studyjnych chodzi. Od ładnego brzmienia są kolumny za przeproszeniem audiofilskie....
Wiem o tym...i ,niestety mam te odsłuchy(osobiscie racej nei kozystam,chyba ze do sprawdzenia poziomów gotowego miksu)...Czyli uważasz że moje Genelec 103!A są audiofilskie?hm ciekawa teoria...
-
Redakcja - Posty:1410
autor: Redakcja » czwartek 19 sie 2004, 19:53
...Wkurzylem sie, jutro pojade posluchac tych nowych adamo-jamaszek ...
I słusznie!
...To są tu jakieś Vipy....nie zauważyłem,Sz.Redakcja chyba też nie

...
Też słusznie, niestety
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
-
stereophonic
-
Kontakt:
autor: stereophonic » czwartek 19 sie 2004, 19:58
...jeśli są podróbą najgorzej brzmiących kolumn na rynku (NS-10) to po kiego grzyba ich słuchac?

...
czy ja wiem czy sa az tak kiespoko brzmiące...... graja bardzo specyficznie, ale widac je w prawie kazdym Studio ... czyli cos w tym musi byc , a zeby było smiesznie Ci co moga je wymienic na Inne wcale tego nie robia ... jakos nie widac w ogłoszeniach aby ktos chciał sie pozbyc NS -10
Pozdrawiam Stereophonic
-
dejote
autor: dejote » czwartek 19 sie 2004, 21:17
połaż po komisach,sprawdz na allegro...jakos widze dziesiątki par :]
-
Miłaszewski
autor: Miłaszewski » czwartek 19 sie 2004, 22:49

...
Poniewaz sa osoby, ktore cenia sobie brzmienie tych kolumn w produkcji nagran muzycznych. Ja do nich z pewnoscia naleze.
Jacek
www.milaszewski.com
www.dzwiek.org
-
stereophonic
-
Kontakt:
autor: stereophonic » czwartek 19 sie 2004, 23:20

...
zaczynam sie zastanawiac czy to ja jestem głuchy , ale udaje sie mi i pewnie jeszcze setkom jak nie tysiącom ludzi miksowac na NS-ach ktore graja tak sobie , czy kolega jest taki "kozak" ze słyszy tylko na Genelec 1031 A , w ktorych zawsze słychac pieknie , Niestety ...
Pozdrawiam Stereophonic
-
dejote
autor: dejote » czwartek 19 sie 2004, 23:29
zaczynam sie zastanawiac czy to ja jestem głuchy , ale udaje sie mi i pewnie jeszcze setkom jak nie tysiącom ludzi miksowac na NS-ach ktore graja tak sobie , czy kolega jest taki "kozak" ze słyszy tylko na Genelec 1031 A , w ktorych zawsze słychac pieknie , Niestety ... ...
słuchaj chodzi o to,że ja nie tylko miksuje,ale też aranżuje nagrywam,i produkuje,jakoś ciężko mi jest uzyskać dobre brzmienie basu,zrobic aranż bębnów,czy dobrać odpowiednią barwę z samplera za pomocą NS-10tek...nie mówie że te głośniki są złe do miksu,ale do produkcji muzyki poprostusie nie nadają