Szoł Biznes po polsku
ogłaszam konkurs: dajcie przykład kogoś takiego ( nie tylko w Polsce ). Dla mnie kimś takim jest The Police.
SEAL
SEAL
Warszawa - 'home' studio
Re: Szoł Biznes po polsku
...ogłaszam konkurs: dajcie przykład kogoś takiego ( nie tylko w Polsce ). Dla mnie kimś takim jest The Police.
SEAL...
MORCHEEBA
PRINCE
SEAL...
MORCHEEBA
PRINCE
residance - warsaw
destination - space
destination - space
- minimalmusic
swietny temat , wlasnie od kilku dni jestem w sporym dole z tego wlasnie powodu - sytuacji w PL ..
i niestety - w muzyce alternatywnej [ tudzież undergroundowej ] jest tak samo jak w popie, rocku_ etc
od ok 7 lat czynnie uczestnicze w rozwoju [ przez wielu ludzi mylnie rozumianego ] 'clubbingu'.. po tym czasie, z przykroscia musze stwierdzic, ze tak malo popularna i trudna w odbiorze muzyka jaka jest - minimal / schranz / detroit / techno - rowniez jest obrazem obrzydliwego kumoterstwa, olbrzymiej korupcji, a juz najbardziej - znajomkostwa..
porazka, zenada, bol, setki pytan nad sensem tego calego syfu_
a czy bedzie lepiej ? NIE_
juz dzis jest to nowe pokolenie, wszyscy ludzie ktorzy biora udzial w calym wielkim 'klabingu' sa mlodzi .. i to oni sa straszni_
i nie chodzi tu o polske - tak jest wszedzie, moze tylko w mniejszym stopniu_
i niestety - w muzyce alternatywnej [ tudzież undergroundowej ] jest tak samo jak w popie, rocku_ etc
od ok 7 lat czynnie uczestnicze w rozwoju [ przez wielu ludzi mylnie rozumianego ] 'clubbingu'.. po tym czasie, z przykroscia musze stwierdzic, ze tak malo popularna i trudna w odbiorze muzyka jaka jest - minimal / schranz / detroit / techno - rowniez jest obrazem obrzydliwego kumoterstwa, olbrzymiej korupcji, a juz najbardziej - znajomkostwa..
porazka, zenada, bol, setki pytan nad sensem tego calego syfu_
a czy bedzie lepiej ? NIE_
juz dzis jest to nowe pokolenie, wszyscy ludzie ktorzy biora udzial w calym wielkim 'klabingu' sa mlodzi .. i to oni sa straszni_
i nie chodzi tu o polske - tak jest wszedzie, moze tylko w mniejszym stopniu_
i nie chodzi tu o polske - tak jest wszedzie, moze tylko w mniejszym stopniu_...
no bo we swiatku trzeeeeeba bywać :(, jak sie siedzi w domu i gra, trąbi czy śpiewa i malo kontaktuff jest z tzw. branżą to jest kiepsciutko...
internet tego nie zastapi, trzeba sie pokazac!!!! i to niekoniecznie ze strony twórczej...zagadnąć, wpaść w oko, dać.....
dlatego lepiej sobie pogrywać dla siebie, dla znajomych a zarobkować gdzie indziej, tylko ileż można w takiej schizofrenicznej enklawie????
może coś komuś do głowy wpadnie? tylko kto usunie "Czarzastych" itp. z tego kręgu, bo tu tak naprawde sie rzecz rozgrywa. musze sie przystopować bo wpadłbym w polityczny monolog, a to nie to miejsce.
residance - warsaw
destination - space
destination - space
- minimalmusic
nie no, to nie ma o czym mowic w ogole ;]
bez bywania, pokazywania i wychodzenia z domu nic nie mozna zrobic w tej branzy.. w domu ludzie umieraja :P
bez bywania, pokazywania i wychodzenia z domu nic nie mozna zrobic w tej branzy.. w domu ludzie umieraja :P
Dobry pomysl z nie zanoszeniem nagran do polskiej wytwoeni ,mysle podobnie.
Najlepszy byl tekst: W Polsce jest biznes,ale nie ma show.
Najlepszy byl tekst: W Polsce jest biznes,ale nie ma show.

- OYCIECPIOTR
......ogłaszam konkurs: dajcie przykład kogoś takiego ( nie tylko w Polsce ). Dla mnie kimś takim jest The Police.
SEAL...
MORCHEEBA
PRINCE...
NOA
SEAL...
MORCHEEBA
PRINCE...
NOA
[URL=http://chomikuj.pl/MISIORPLIKI/SAMPLE+24bity]darmowe sample analogów[/URL]
Nie widziałam, niestety, tego filmu, ale czytałam recenzję i niestety wszystko w tej branży, zresztą jak wszędzie, sprowadza się do kasy. Na początku obiecują zespołowi złote góry, a kiedy płyta się słabo sprzedaje, podsumowują kilka rubryczek w księgowości, po czym wywalają na zbity pysk, bo zespół przynosi straty. Inna sprawa, że nie ma u nas dobrej promocji. Coś tam gdzieś się kiedyś usłyszy w radiu i nic poza tym. Artyści są traktowani przez szefów dużych koncernów jak szmaty. Ale nie jest to tylko polski problem, bo jak to już wspomnieliście wcześniej, tak jest wszędzie.
tenka
[addsig]
tenka
[addsig]
Przyjaźń między kobietami
to jedynie pakt o nieagresji
to jedynie pakt o nieagresji
To znaczy, że nie bede sławny?

Uczeń liceum jeszcze. Planuję wybrać się później na reżyserię dźwięku.
Rok temu byłem zmuszony przez kilka dni słuchać lokalnego radia komercyjnego od rana do wieczora. Zgroza!!! Pomijam hałaśliwe reklamy. To rozumiem, w końcu radio komercyjne. Ale muzyka. Nie wiem na jakich zasadach działa takie radio, ale obracać kilka tych samych kawałków w kółko przez dwa tygodnie, to przesada. Rzygałem już pierwszego dnia, drugiego byłem wkurzony, a trzeciego zacząłem się... przyzwyczajać. Im chyba tylko o to chodzi. Potem mamy zafałszowane rankingi i listy przebojów, wypracowane przez stacje komercyjne. Nawet jeśli popowy kawałek nie wpada w ucho (delikatnie mówiąc), to takie działanie na podświadomość przynosi swój efekt.
Przez to radio znienawidziłem "Baśkę" Wilków i parę innych kawałków.
Dziś z ulgą włączam "trójkę".
Pozdrawiam
opal
Przez to radio znienawidziłem "Baśkę" Wilków i parę innych kawałków.
Dziś z ulgą włączam "trójkę".
Pozdrawiam
opal