...
Właśnie jak działają! Dlatego też napisałem.
...
Takie rzeczy tylko w T-Mobile. Nigdy nie bedzie to perfekcyjnie działać, to prawdopodobnie nie możliwe w przypadku całych miksów. Co innego pojedynczy instrument.
...
Właśnie jak działają! Dlatego też napisałem.
...
Takie rzeczy tylko w T-Mobile. Nigdy nie bedzie to perfekcyjnie działać, to prawdopodobnie nie możliwe w przypadku całych miksów. Co innego pojedynczy instrument.
Nigdy nie bedzie to perfekcyjnie działać, to prawdopodobnie nie możliwe w przypadku całych miksów. Co innego pojedynczy instrument. ...
Bylbym bardzo ostrozny z takimi sadami. Nie napisalbys o pojedyczym instrumencie przed melodyna dna, a aplikacje typu hit'n'mix przeciez dzialaja. Oczywiscie, daleko do idealu czy nawet sensownosci, ale noga w drzwiach wlozona i juz sie nie zamkna
W przyszłości jest jeszcze wiele do zrobienia w dziedzinie lepszej symulacji instrumentów dętych, strunowych itp. Tworzenie programów które automatycznie będą robić muzyke to absurd. Póki co nie zapowiada sie na większe rewolucje na przestrzeni najbliższych lat. Narzędzia dają takie możliwości które w zasadzie niczym nie ograniczają kreatywnych twórców muzyki. ...
Niestety nie masz racji. Kreatywność - w dużej mierze w elektronice czy mainstreamie idzie powolutku w las, ponieważ 3/4 domorosłych muzykantów uważa, że program tudzież wtyczka z presetami zrobi im wszystko.
Wcześniej całość dało się ukręcić w większości na gratach, toteż kręcono! I to jak!
Ja dzisiaj odnoszę wrażenie że jest nacisk przede wszystkim na krystaliczną czystość i najwyższą jakość dźwięku aniżeli wartość merytoryczną. Mogę się mylić- nie słucham całej muzyki świata tylko bardzo jej niewielki kawałek.
...
Niestety nie masz racji. Kreatywność - ....
Niestety mam racje. Narzędzia dają pełne możliwości kreowania KREATYWNYM twórcom muzyki. O tych nie kreatywnych, przepraszam bardzo, ale nie chce w tym wątku rozmawiać bo nie o tym jest przecież dyskusja. Narzędzie to tylko narzędzie, więc twórca sam dla siebie jest ograniczeniem a nie narzędzie. Najłatwiej zwalić wine na coś innego oprócz samego siebie.
...
...
Niestety nie masz racji. Kreatywność - ....
Niestety mam racje. Narzędzia dają pełne możliwości kreowania KREATYWNYM twórcom muzyki. O tych nie kreatywnych, przepraszam bardzo, ale nie chce w tym wątku rozmawiać bo nie o tym jest przecież dyskusja. Narzędzie to tylko narzędzie, więc twórca sam dla siebie jest ograniczeniem a nie narzędzie. Najłatwiej zwalić wine na coś innego oprócz samego siebie.
...
Ja jestem zwolennikiem teorii, że rozwiązania obecnie niemalże podawane na tacy rozleniwiły duuuużą brać muzyków ;)
...
Bylbym bardzo ostrozny z takimi sadami. Nie napisalbys o pojedyczym instrumencie przed melodyna dna, a aplikacje typu hit'n'mix przeciez dzialaja. Oczywiscie, daleko do idealu czy nawet sensownosci, ale noga w drzwiach wlozona i juz sie nie zamkna
...
No tak, trzeba obserwować rozwój technologi. W zasadzie to jestm za, żeby to sie jakoś udało w jakimś sensownym skutkiem.
Ale biorąc to na logike, komputerowi bedzie bardzo trudno to przekonwertować. Człowiek ma tą przewagę że słyszy dzwięki nie tylko fonicznie ale również analitycznie. Tu chyba jest różnica, że człowiek jest wstanie wyciągnąć z papki muzycznej zapis nutowy, brzmieniowy, ekspresji itp potem to przepisać na pojedyncze ślady. Co taki komputer może kiedy nie moze on analizować krtytyczie nagrania, a tylko wziąć suche dane i na podstawie analizy wartości liczbowych coś wyodrębnić - z mniejszymi lub większymi błędami.
Tak na dobrą sprawe musiałby sie tu wypowiedzieć jakiś poważny naukowiec z dziedziny psychoakustyki lub czegoś bliskiego w tym temacie.
Ale biorąc to na logike, komputerowi bedzie bardzo trudno to przekonwertować. Człowiek ma tą przewagę że słyszy dzwięki nie tylko fonicznie ale również analitycznie.
Do czasu...
Kiedyś sterowanie komputerem bez kontrolera było fikcją a dziś po mału pojawiają sie w domach urządzenia które odczytują gesty/ruchy ciała i zamieniają na komunikaty w oprogramowaniu.
Mam na myśli że człowiek nie musi nic trzymać w ręku, ani niczego na siebie zakładać żeby sterować oprogramowaniem.
Nadejdzie pora że oprogramowanie samo zmixuje scieżki opierając się chociażby o trend jaki panuje dla danego gatunku i stosując odpowiednie algorytmy.
Podobnie jest z oprogramowaniem typu Vocaloid.