Wasze ulubione instrumenty VST
...(Podzielcie sie wrażeniami) powiedźcie
coś o waszych ulubionych wtyczkach (instrumentach) VST...?
I jakie lubicie najbardziej stosować do tworzenia muzyki
czyli jak mój kolega mówi tzw PEREŁKI)....
Moim zdaniem najlepsze brzmienia mają
1.Novation V-Station
2.Absynth (szczególnie 2.0)
3.Linplug Albino
4.reFX TBL Bassline (za prostotę...;)
5.VirSyn Tera
Są to VSTi z którymi miałem styczność i naprawdę dają duże pole do popisu w kreowaniu własnych brzmień oraz korzystaniu z gotowych banków. Oczywiście poza nimi są hybrydy typu Stylus, których brzmienie także stoi na najwyższym poziomie jednak same z siebie nic nie generują.
coś o waszych ulubionych wtyczkach (instrumentach) VST...?
I jakie lubicie najbardziej stosować do tworzenia muzyki
czyli jak mój kolega mówi tzw PEREŁKI)....
Moim zdaniem najlepsze brzmienia mają
1.Novation V-Station
2.Absynth (szczególnie 2.0)
3.Linplug Albino
4.reFX TBL Bassline (za prostotę...;)
5.VirSyn Tera
Są to VSTi z którymi miałem styczność i naprawdę dają duże pole do popisu w kreowaniu własnych brzmień oraz korzystaniu z gotowych banków. Oczywiście poza nimi są hybrydy typu Stylus, których brzmienie także stoi na najwyższym poziomie jednak same z siebie nic nie generują.
Re: Wasze ulubione instrumenty VST
Ja może krótko i na temat V - station, FM 7 ,Tau Pro, albino

mam 28 lat i zamiłowanie do syntezatorów i komputerów, narazie to zabawa ale mam nadzieję że to sie kiedyś zmieni
...Ja może krótko i na temat V - station, FM 7 ,Tau Pro, albino
...
albino,fm-7,pro-53

albino,fm-7,pro-53
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)
......... bo to moja krew.... moj pot moja krew moj czas.....
Jeeezuuuu! To jak Ty to robisz, że kosztuje Cię to tyle krwi?
...
Mr Pawel - kiedy testuje niektore wynalazki panow deveoperow to sie tne z rozpaczy ze zmarnowali tyle czasu na spreparowanie takiego gowna :)
Ale najczesciej testuje i zostawiam w katalogu z pluginami - w ten sposob kiedys Tritum Bassline okazal mi sie nieslychanie pomocny przy konstrukcji pewnego kawalka :) Jakby go tam nie bylo to nie byloby tego numeru :)
Do autora postu:
Generalnie lubie wtyczki darmowe - sa czesto bardzo dobrze zrobione..
Lubie generalnie korzenne brzmienia wiec uzywam hammonda zr1.. crazy diamonds itp..
Nie tworze muzy elektronicznej wiec nie bawie sie syntezatorami w celach budowania na nich aranzow.. Sa dodawane jako smaczki..
Reszta to oczywiste brzmienia z samplerow i przede wszystkim zywe granie na zywych instrumentach typu bass gitara czy bebny..sekcje dete itd itp
Koledzy polecaja wtyczki za kase - i to czesto spora - ja radze cie sie przyjzec swiatu wtyczek za free bo czesto znajdziesz tam perelki ktorych bedziesz czesto uzywal z powodzeniem :) Jesli masz kase - kupisz sobie to i owo co spelni twoje oczekiwania :)
A co do krwi jeszcze - to jest jak z kobietami - otwierasz przed nimi serce a one wbijaja noz w plecy :) Stad niechetnie dziele sie swoimi doswiadczeniami co do wykorzystywanego instrumentarium..
Niektorym na tym forum to sie nawet nie chce przeszukac owego w celu znalezienia odpowiedzi bez wkladania nowego postu a co dopiero sciagnac pare wtyczek i przetestowac.. Nie mowie tego do ciebie ale jest to rodzaj spostrzezenia - wszystko kosztuje czas - wiec poswiec go na wlasne experymenty - one dadza ci w tej materii wiecej pozytku niz podpowiedzi kolegow :)
unizenie klaniam :)
Jeeezuuuu! To jak Ty to robisz, że kosztuje Cię to tyle krwi?

Mr Pawel - kiedy testuje niektore wynalazki panow deveoperow to sie tne z rozpaczy ze zmarnowali tyle czasu na spreparowanie takiego gowna :)
Ale najczesciej testuje i zostawiam w katalogu z pluginami - w ten sposob kiedys Tritum Bassline okazal mi sie nieslychanie pomocny przy konstrukcji pewnego kawalka :) Jakby go tam nie bylo to nie byloby tego numeru :)
Do autora postu:
Generalnie lubie wtyczki darmowe - sa czesto bardzo dobrze zrobione..
Lubie generalnie korzenne brzmienia wiec uzywam hammonda zr1.. crazy diamonds itp..
Nie tworze muzy elektronicznej wiec nie bawie sie syntezatorami w celach budowania na nich aranzow.. Sa dodawane jako smaczki..
Reszta to oczywiste brzmienia z samplerow i przede wszystkim zywe granie na zywych instrumentach typu bass gitara czy bebny..sekcje dete itd itp
Koledzy polecaja wtyczki za kase - i to czesto spora - ja radze cie sie przyjzec swiatu wtyczek za free bo czesto znajdziesz tam perelki ktorych bedziesz czesto uzywal z powodzeniem :) Jesli masz kase - kupisz sobie to i owo co spelni twoje oczekiwania :)
A co do krwi jeszcze - to jest jak z kobietami - otwierasz przed nimi serce a one wbijaja noz w plecy :) Stad niechetnie dziele sie swoimi doswiadczeniami co do wykorzystywanego instrumentarium..
Niektorym na tym forum to sie nawet nie chce przeszukac owego w celu znalezienia odpowiedzi bez wkladania nowego postu a co dopiero sciagnac pare wtyczek i przetestowac.. Nie mowie tego do ciebie ale jest to rodzaj spostrzezenia - wszystko kosztuje czas - wiec poswiec go na wlasne experymenty - one dadza ci w tej materii wiecej pozytku niz podpowiedzi kolegow :)
unizenie klaniam :)
uniżenie kłaniam :-)
A może zmodyfikujmy trochę temat.
Najlepsze wtyczki za free.
Najlepsze wtyczki za free.
Arek - Radzyń Podlaski
- jasno_witz
...A może zmodyfikujmy trochę temat.
Najlepsze wtyczki za free....
gadu-gadu ...];-)
Najlepsze wtyczki za free....
gadu-gadu ...];-)
Jestem sobie czlowieczkiem, ktory czesto pyta lecz nie zawsze słyszy odpowiedzi.
- minimalmusic
;)
to nikt juz nie tworzy wlasnych dzwiekow ? :P
ja zdecydowanie - FM7 i PRO 53 ,
choc dawno juz nie robilem nic na kompie..
to nikt juz nie tworzy wlasnych dzwiekow ? :P
ja zdecydowanie - FM7 i PRO 53 ,
choc dawno juz nie robilem nic na kompie..
Fajną wtyczka VST (do tego darmową) jest Silence (versja CSound pracująca jako klient VST). Generalnie moża używać tego jako instrumentu albo efektu, ale możliwości CSound są tak wielkie,że trudno definiować funkcjonalność tej wtyczki w ramach obu tych kategorii. Ja używam często Silence jako pitch trackera i czegoś w rodzaju resyntezatora dźwięku w różnych moich projektach. Jest nie do przebicia, jeśli trzeba wykonać coś kompletnie od zera, nie oglądając się na komercyjne standardy.
Widzę że oryginalny nie będę :
V-station ( mięso )
Albino - na pozór beleco ale już kilka presetów nie daje go zlekceważyć
Fm - 7
daOrgan
massiva energy ( raczej zabawa )
Groove Agent ( nie wiem czy to wirtualny instrument czy wirtualny muzyk )
Absynth ( kosmos, choć ciut za sztuczne brzmienie )
niestety nie miałem okazji spróbować spectrasonics, czy są jakieś dema ?
V-station ( mięso )
Albino - na pozór beleco ale już kilka presetów nie daje go zlekceważyć
Fm - 7
daOrgan
massiva energy ( raczej zabawa )
Groove Agent ( nie wiem czy to wirtualny instrument czy wirtualny muzyk )
Absynth ( kosmos, choć ciut za sztuczne brzmienie )
niestety nie miałem okazji spróbować spectrasonics, czy są jakieś dema ?
niestety nie miałem okazji spróbować spectrasonics, czy są jakieś dema ?...
Witam. Pod tym adresem znajdziesz utwory demo zrobione przez uzytkowników Trilogy:
www.spectrasonics.net/instruments/trilogy/demos.html
Na stronce Spetrasonics sa tez dema uzytkownikow Stylusa i Atmosphere.
Pozdrówka
Witam. Pod tym adresem znajdziesz utwory demo zrobione przez uzytkowników Trilogy:
www.spectrasonics.net/instruments/trilogy/demos.html
Na stronce Spetrasonics sa tez dema uzytkownikow Stylusa i Atmosphere.
Pozdrówka
Uczestnik Kursu Realizacji Dźwięku nr 32.