Co jest wart przedwzmacniacz mikrofonowy?
- zebromirrrr
tak sie składa ze mam isa 428 jak i great river czy chociazby ua 6176, nie słyszałem isa one ale jezeli brzmi tak jak 428 to ciezko trafic tak uniwersalny preamp. kazdy z tych które wymieniłem jest super do innych zastosowań. ale czesto jest tak ze ze gr brzmi super tu a ua tam, ale isa brzmi zawsze dobrze i nigdy , przenigdy bym go nie sprzedał ani nie zamienił.nie rozumiem tez wypowiedzi typu wokal czy cokolwiek innego nagranego w zawodowym studiu z perfekcyjna akustyka jest na podobnym poziomie co nagrany w pokoju w bloku.proponuje posłuchac i wszystko bedzie jasne. podobnie ma sie sprawa z kompresorami. mimo ze bardzo lubie brzmienie duende to niestety ale bus compressor z duende ma sie nijak do chociazby brzmienia smarta c1. pusc bas przez 6176 czy c1, nagraj werbelek przez 6176 a wokale przez great river i powiedz mi jak preamp z karty emu czy kompresor wtyczkowy ma sie do tego.a isa 428 n atych wszystkich zródłach i wielu innych zawsze brzmi ok.a gr czy ua nie zawsze sie nadaja do wszystkiego, wokal z ua bywa dosyc drapiezny czasem i nie zawsze brzmi ok,werbel z gr moze byc zbyt ciemny,za to gitary elek ze wstegi miodzio.np gold mike przy isa wychodzi bardzo cieniutko, konturowo, za to gr czy isa z braunerem mistrzostwo swiata.tłusty miękki sound.dopuki nie porównasz moze sie wydawac ze ze jest ok, bo niby wszystko słychac wiec czego wiecej oczekiwac.pozdrawiam
www.studiosquat.pl