Key Steinberg takie małe a ...

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:
Re: Key Steinberg takie małe a ...

Post autor: JoachimK » piątek 13 mar 2009, 16:43

......cóż i tyle to dało że piraty i tak są a legalni uzytkownicy mają problemy....ech kiedy te firmy sie naucza że zabezpieczenia nie dają nic?...
Hmm. Z tego co wiem to nie ma na pirackim rynku Cubase SX4 a już trochę czasu minęło od jego premiery......

Cubase _SX4_ - no tego to nie ma nawet w oryginale

Ja juz sie nawet w tej kwestii nie chcialem wypowiadac - ale skoro juz wspomniales - fakt - masz racje - zabezpieczenie skutkuje.
Cubase C4 i pochodne owszem - sa zlamane - niestety z bardzo miernym skutkiem, w porownaniu do np. SX3 - stabilnosc tragiczna, jesli w ogole mozna mowic o stabilnosci.
A skoro juz wspominalem o kluczach do algorithmix - tu piratami podobnie a wrecz jeszcze gorzej, niz z piratami C4 :) Ciezko nawet mowic o skorzystaniu z pirata jako do sprawdzenia w ramach demo. A oryginal za ciezkie pieniadze jednak dziala bez pudla.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

marsh

Post autor: marsh » środa 22 lip 2009, 00:00

A w moim przypadku, klucz poprostu nadal świeci zmiennym światełkiem, a system podaje, że w USB znajduje się uszkodzone urządzenie i system go nie rozpoznaje.
Program się nie uruchamia i na nic mi legal, skoro go mam tylko do momentu pojawienia się napisu LCC. Potem komunikat o braku klucza.
Z odpowiedzi uzyskanej od dystrybutora wynika, że klucz jest ważniejszy od programu. Nawet po zakupie nowego, obecnie to jedna czwarta ceny Cubase Essential 4, trzeba prosić ( sic ) producenta programu o kolejną licencję. A producent winien mi go w zębach przynieść, tak bym mógł niezwłocznie korzystać z programu.

Wygląda na to, że giełda, zestaw programów Steinberga za 20 zł i spokój. Nawet jak padnie płytka to za cenę klucza, doliczając do tego perypetie z załatwianiem nowej licencji, kupię sobie sześć nowych kopii.

Awatar użytkownika
estbeatz

Post autor: estbeatz » środa 22 lip 2009, 00:32

Ja po prostu bym zrobił tak, że legalnie i fajnie kupuję Cubase w sklepie, dostaję klucz itp. i bez skrupułów go Crackuje. To daje mi legalność i łatwość użytkowania. Bez Pier**** się z tym badziewiem, bo mimo, że idea dobra, egzekucja już gorsza...

Awatar użytkownika
dr_After
Kontakt:

Post autor: dr_After » środa 22 lip 2009, 00:58

...Ja po prostu bym zrobił tak, że legalnie i fajnie kupuję Cubase w sklepie, dostaję klucz itp. i bez skrupułów go Crackuje. To daje mi legalność i łatwość użytkowania. Bez Pier**** się z tym badziewiem, bo mimo, że idea dobra, egzekucja już gorsza......

tylko to myslenie życzeniowe, bo faktem jest, że przez 3,5 roku *nikt* nie złamał skutecznie Cubase i pewnie tak już zostanie. Co niestety, ale przekłada się na wzrost nastrojów monopolistycznych w Steinbergu - vide ceny Cubase, które są realnie przebite na maxa. Szczególnie w porównaniu do takiego np. Reapera. Ale nie tylko.

Awatar użytkownika
midishiner

Post autor: midishiner » środa 22 lip 2009, 01:58

łee tam, ja od miesiąca posiadam C Studio 5 i zielonkawy kluczyk wygląda mi na dość solidną konstrukcję. Nie wyciagam go za często ale jak już, to nie sprawia wrażenia jakby mial pęknąć na pół. Jedyne co zauważyłem to Steinberg  Key i iLok dość ciasno wchodzą w gniazdka USB, czego nie ma w przypadku kilku pendrive-ów jakie posiadam, czyli czuć jednak solidne wykonanie. pozdr

Lucas May On Tour
5-21.V.2009

Awatar użytkownika
Tasiorowski

Post autor: Tasiorowski » środa 22 lip 2009, 02:01

...Ja po prostu bym zrobił tak, że legalnie i fajnie kupuję Cubase w sklepie, dostaję klucz itp. i bez skrupułów go Crackuje. To daje mi legalność i łatwość użytkowania. Bez Pier**** się z tym badziewiem, bo mimo, że idea dobra, egzekucja już gorsza......

tylko to myslenie życzeniowe, bo faktem jest, że przez 3,5 roku *nikt* nie złamał skutecznie Cubase i pewnie tak już zostanie. Co niestety, ale przekłada się na wzrost nastrojów monopolistycznych w Steinbergu - vide ceny Cubase, które są realnie przebite na maxa. Szczególnie w porównaniu do takiego np. Reapera. Ale nie tylko.

To i tak pikuś w porównaniu z Digidesign. Jak masz tylko protoolsa to powodzenia w wykręcaniu go za każdym razem z racka, kiedy byś chciał coś "mobilnego" zrobić. A wystarczyłby I-lock , żeby móc go odpalić na innym interface, takim bardziej zmęczonym życiem i którego mniej szkoda. Co do Cubase - posiadamy w studio 4 w wersji ESSENTIAL - zupełniutko wystarcza do zrobienia 99% rzeczy. Muszę przyznać, że na porządnym PC chodzi on elegancko i bardzo stabilnie. Czego niestety nie można powiedzieć o PT LE, szczególnie w wersji 8. Czasem można osiwieć. Co istotne - mi również STEINBERG KEY zaczyna pękać po bokach, ale pomysł przyszedł prosty. Owinąć go dookoła grubą warstwą szarej taśmy. Może i to nie wygląda za fajnie, ale taka "bułeczka" dłużej przeżyje wkładanie i wyciąganie. Teraz wydaje się wręcz pancerna. Co do piracenia - będzie tego coraz mniej. Po prostu ludziom już się nie chce. Większość kolesi w stylu H2O czy AIR robią to w celu wypromowania się. Wychwytują takich headhunterzy, zaczyna się służba dla babilonu i kończy wolny czas na zabawy w łamanie kodów. Kiedy ostatnio widzieliście pirata Cubase albo Sonara, świeżą wersję, spiracone przez te zacne firmy z renomą Kupno programu tak nie boli nawet, jak stres związany z autoryzacją. Kupiłem kiedyś wtyczki NOMAD FACTORY. Dzisiaj jadę na piratach NOMAD, bo ceregiele związane z instalacją na paru kompach lub na nowym systemie, po resuscytacji windowsa ( 3 klucze, po trzeciej autoryzacji się kończą i trzeba mailować i pisać do nich, żeby RACZYLI przysłać nowe, co trwa nawet parę miesięcy ) To po prostu przegięcie.
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » środa 22 lip 2009, 08:10

To po prostu przegięcie. ... 

I dlatego Sonar jest lepszy: żadnych kluczy, kupione licencje są dostępne zawsze na serwerze Cakewalk, a i sam program jest tańszy od czegokolwiek na rynku w działce DAW (8 PE) - zważywszy na wszystkie okoliczności: możliwości, wyposażenie i tzw. "nowoczesność". Sonarem skutecznie można zaleczyć zakażenie jadem "kiełbasianym"...

pozdrowienia

przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 22 lip 2009, 12:39

Dokładnie Spiker - po co sie męczyc z gównem skoro są alternatywy na takim samym albo i wyższym poziomie ze znacznie mniejszą ilościa bezsensownych problemików....

Mało to na forum tematów z problemami jakie stwarza cubase?żaden inny program tylu nie ma....

Pietro

Post autor: Pietro » środa 22 lip 2009, 13:20

Mało to na forum tematów z problemami jakie stwarza cubase?żaden inny program tylu nie ma....... 

Zbynia, możesz przytoczyć mi 2 przykłady tematów z tego forum z problemami jakie stwarza Cubase, które nie są wynikiem niewiedzy lub nieumiejętności użytkownika?

Sonar jest bardzo dobry, nie przeczę, ale jak i z każdym softem - zdarzają się problemy.

- Piotr 

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » środa 22 lip 2009, 13:40

Mało to na forum tematów z problemami jakie stwarza cubase?żaden inny program tylu nie ma.......

Rzeczywiście, digital performer zdaje sie mieć najmniej problemów z tego co widze na forum

ODPOWIEDZ