Waves API - rewelacja!

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Sixtus
Re: Waves API - rewelacja!

Post autor: Sixtus » niedziela 08 lut 2009, 17:08

...Właśnie sobie eksperymentuję z korektorem API560 na gitarze akustycznej Furcha i wymiękam! Gitara lśni cudownie. Jest jasna, ale jakoś tak potwornie miło (oczywiście składowe harmoniczne). Zyskuje dużo powietrza. ...
Nie tylko gitara - wreszcie mam takie brzmienie fortepianu, jakiego szukałem - delikatnie i plastycznie "klepnięte" nienatarczywym kompresorem. Brzmi niezwykle muzycznie. Przy próbie uzyskania podobnego efektu za pomocą innych kompresorów VST, było możliwym osiągnąc podobny efekt, jednak nie bez straty dla wyższych rejestrów - traciły blask, matowiały.
Korektory też bardzo mi się podobają - podobnie, jak przedmówca, zostałem zaskoczony jedwabistością najwyższych częstotliwości: hi-haty, wokal ...i wszystko, co potrzebuje blasku "u góry" - znajdzie go,pozbywając się chropowatości i "cyfrowatości".

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Re: Waves API - rewelacja!

Post autor: Łukasz1985 » środa 04 mar 2009, 21:23

Witam. Noi panowie moj zachwyt API 550A minoł wrocilem do starego poczciwego Pulteca Jakos dla mnie Api nie ma pazura tak jak pultec, i w miksie lepiej siedzi wokal z uzyciem pulteca jak dla mnie

Pozdrawiam, moze napiszecie cos z wlasnych doswiadczen na temat pulteca
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

ODPOWIEDZ