Shure sm57 made in Meksyk

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
stevelukather
Re: Shure sm57 made in Meksyk

Post autor: stevelukather » piątek 15 lut 2008, 15:55

...
Może te stare sa tak zaplute że maja już inne brzmienie, do którego przywykł kolega....

Jak moga byc zaplute,jak na nich przewaznie gra sie overheady albo gitary akustyczne,po drugie jest roznica miedzy jasnym brzmieniem a jazgotliwym chinskim,po trzecie wierze raczej mojemu kumplowi niz komukolwiek,bo z nim pracuje a koles od paru lat kreci plyty amerykancom(przewaznie jazz) i naprawde slyszy bardzo dobrze.Ja sie zgadzam,ze mikrofony po paru latach uzywania traca lekko sound,ale nie tak drastycznie,zeby trzeba je bylo wyrzucac i kupowac nowe,bo na to wychodzi po waszych osadach.
[addsig]

Awatar użytkownika
NoRd384

Post autor: NoRd384 » piątek 15 lut 2008, 16:06

......Dobre sklepy internetowe, nie pozwolą sobie na sprzedaż podrób. Ja miałem w środku certyfikat. Przesadzać też nie można. To że przenieśli fabrykę, to nie oznacza że meksykanie składają części gorzej....
Podróbki tez chyba go mają... są prawie nie do odróżnienia.

Oryginały o ile sie nie mylę mają gwarancję Polsoundu, bo to jest główny dystrybutor na Polskę.

Poza tym oryginalne SM58 po rozkręceniu połówki korpusu mają TRANSFORMATOREK!!
...
Chodziło mi o USA
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]

Awatar użytkownika
NoRd384

Post autor: NoRd384 » piątek 15 lut 2008, 16:17

Jak moga byc zaplute,jak na nich przewaznie gra sie overheady albo gitary akustyczne,po drugie jest roznica miedzy jasnym brzmieniem a jazgotliwym chinskim,po trzecie wierze raczej mojemu kumplowi niz komukolwiek,bo z nim pracuje a koles od paru lat kreci plyty amerykancom(przewaznie jazz) i naprawde slyszy bardzo dobrze.Ja sie zgadzam,ze mikrofony po paru latach uzywania traca lekko sound,ale nie tak drastycznie,zeby trzeba je bylo wyrzucac i kupowac nowe,bo na to wychodzi po waszych osadach.
...
Shure jest poważna firmą i gdyby brzmienie zostało zmienione, na pewno by o tym poinformowała.
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » piątek 15 lut 2008, 16:49

moment moment - zeby bylo jasne, ja wcale nie podwazam obserwacji Twojego kolegi(zwlaszcza ze ja mowie o moich doswiadczeniach z sm57, a ty o jego z sm58 a to rozne mikrofony mimo wszystko ;)). wrecz im nawet przytaknalem. chodzi mi tylko o to, ze rozne brzmienie tego samego modelu produkowanego obecnie i egzemplarza sprzed lat raczej nie wynika z miejsca produkcji, a bardziej z modyfikowania konstrukcji przez produceta z jednoczesnym zachowaniem nazwy.
i kazdy przyklad tylko potwierdza ta teze.
bo smieszy mnie bardzo przekonanie niektorych, ze wszystko co made in nie-USA czy Japan to juz MUSI byc szajs. U87 stary i nowy tez brzmia inaczej, a caly czas w tym samym miejscu/kraju robione.
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » piątek 15 lut 2008, 17:33

moment moment - zeby bylo jasne, ja wcale nie podwazam obserwacji Twojego kolegi(zwlaszcza ze ja mowie o moich doswiadczeniach z sm57, a ty o jego z sm58 a to rozne
O SM 81,takie paluszki kierunkowe...

.
bo smieszy mnie bardzo przekonanie niektorych, ze wszystko co made in nie-USA czy Japan to juz MUSI byc szajs. U87 stary i nowy tez brzmia inaczej, a caly czas w tym samym miejscu/kraju robione....
Ok dla mnie tez nie ma znaczenia miejsce produkcji,tylko jakosc,moze rzeczywiscie trafil sie bubel w postaci pary SM81,ale nie zmienia to faktu,ze zdarza sie kupic bubla za pare tysiecy.To boli.
[addsig]

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » piątek 15 lut 2008, 17:35

.To boli.....
...
Wlasnie sprawdzilem 1383 PLN za sztuke.Prawie 3 tys,za cos co nie zawsze jest OK.Przy tej polce cenowej powinno byc zawsze OK.
[addsig]

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » sobota 16 lut 2008, 01:21

...Ja znowu słyszałem, po takich porównaniach, jak wyżej, że się nie różniły, mowa o SM58. Ostatnio zwodowcy mówią, żę tylko ze stajni SHURE dobre: beta 87 i SM 57 jeśli chodzi o werbel. A już AUDIO-TECHNICA i AUDIX, ten drugi głównie do instrumentów, dawno pozostawiły brzminiowo legendę SHURE w tyle. Jak jeszcze zważyć, że pierwsze to made in Japan, a drugie USA, to nic dodać, nic ująć....
Konkretnie! Którzy zawodowcy? Nazwiska, miejsca, daty!
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » sobota 16 lut 2008, 11:28

SM 81

oh man, chyba musze do okulisty sie wybrac skorygowac moje -6 dioptrii ;)

a mnie bardzo dziwilo "sm58 na overheady???" , ale juz nei chcialem zbaczac z tematu :)

sorry

co do reszty to oczywiscie masz racje i trudno sie z tym nie zgodzic.
co wiecej - nawet mikrofon za 200 zl musi spelniac jakas tam norme obiecana/oczekiwana

fan dobrego brzmienia ;)

ODPOWIEDZ