autor: Tasiorowski » środa 06 lut 2008, 18:31
A ja uważam, że Ci młodzi nas niedługo zjedzą z butami. Ja pamiętam czasy, to było jeszcze dosłownie 10 lat temu, że jak ktoś miał jakiegoś EPIPHONA i kombo MARSHALL VALVESTATE to był GOOOOŚŚŚĆ. Dzisiaj jakiś porządny full-stack i gibbon w zespole złożonym z 14 latków to norma. Inna rzecz to taka, że mają mniej stresowe życie. Polacy się trochę wzbogacili i pakują kasę w pociechy. Sam bym chciał mieć taką możliwość, mając 17 lat mieć fajny sprzęt i komfort grania i nie martwienia się o kasę do czasu skończenia studiów... A w chwili obecnej szkoła stała się tak lajtowa, życie młodych lajtowe, jest 100% więcej imprez i różnych knajp, w ogóle ludzie się powoli robią weselsi.... Niedawno u siebie w studiu udostępniłem pomieszczonko na próbę zespołu 4 licealistów, strasznie to niesforne chłopaki były, w taki "słodki" sposób nieogarnięci. Mówili że za 3 dni grają koncert i jak usłyszałem jak grają to się tylko uśmiechnałem. Ale grając w jakiejś knajpie w tym wieku biorą po 100 zł na łeb za koncert, grając nierówno, mając chujowy sprzęt... Ale mają jaja. Moi znajomi grają już razem w zespole 7 lat, są dobrymi muzykami, grają dobrą ciężką muzę i musieli dopłacać do zorganizowanej trasy. Ja chyba jednak liczę na młodych....
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141