Jak najlepiej szukać pracy w branży dźwiękowej?

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:
Re: Jak najlepiej szukać pracy w branży dźwiękowej?

Post autor: matiz » czwartek 17 lip 2008, 20:15

Dobrze gada!

Najwazniejsze, zeby nie zapomniec o szacunku do kolegow z branzy i jak najmniej myslec o nich jako konkurencji.

To bardzo istotne. Poczatkujacy pracuje z doswiadczonymi, i ma zamiar sie od nich uczyc. Wymaga to z jednej strony szacunku a z drugiej akceptacji dla ich wiedzy i swojej niewiedzy. Tymczasem nawet tu, na form, przewazaja "wszystkowiedzacy lepiej", ktorzy nawet nie zastanowia sie nad tym, co pisze oponent, i ze moze przypadkiem miec wiecej doswiadczenia i racje ...
Pisze z wlasnego doswiadczenia, bo przychodza rozni ludzie, nie tyle pelni wiary w swoje mozliwosci (bo to by bylo super), ile przekonani o swojej wyzszosci i niesamowitych mozliwosciach, ktore nie maja szans na ujawnienie sie z powodu roznych tajemniczych ukladow... dokaldnie jak na forum w sasiednich watkach

Awatar użytkownika
midishiner

Re: Jak najlepiej szukać pracy w branży dźwiękowej?

Post autor: midishiner » piątek 18 lip 2008, 09:42

O losie, widzę że po roku mój temat znowu wrócił na tapetę. To fajnie, dzięki temu mam okazję podzielić się z wami tym , co do tej pory zmieniło się w moim życiu zawodowym. Od czasu kiedy zadałem pytanie zawarte w temacie o prace w branży muz. zacząłem sam działać i to dość intensywnie, mianowicie pchałem swoją muzykę wszędzie tam gdzie się dało. Dziś jako producent i realizator (nie za bardzo doświadczony ale szybko chwytający) we własnym studio (dość ładnie wyposażonym (majki DPA, pre UA, SSL x rack) mam pod sobą 6 kapel, które prężnie zdobywają popularność. Roboty nie brakuje, nauki tym bardziej i na swoim!

Teraz rada dla tych wszystkich którzy są dziś w podobnej sytuacji jak ja niespełna rok temu:

Panowie ja się czegoś bardzo chce to się to osiągnie (chińska teoria życia;)) a ja przekonałem się o tym na własnej skórze.
Zaczynałem 2 lata temu z leciwym korgiem M1 i PC-tem. A dziś tak jak wyżej, i wierzcie mi nie trzeba "biegać ze szczotą" w TVP czy innym kołchozie. Róbcie to co umiecie najlepiej jak potraficie, pokazujcie to wszędzie gdzie się da, zwłaszcza że nie jest to przecież takie trudne w czasach Wrzuty, YT, EiS itp.

Życzę powodzenia, pogody ducha i ogromnej wiary w siebie ;)

DJ T.O TenOuts
Lucas May On Tour
5-21.V.2009

ODPOWIEDZ