M-box 2 Mini - spełni moje oczekiwania?

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Zbynia
Re: M-box 2 Mini - spełni moje oczekiwania?

Post autor: Zbynia » piątek 29 cze 2007, 02:41

wszystko masz na stronie producenta.......ale szczerze do pc to sobie daruj......

Awatar użytkownika
chris

Post autor: chris » piątek 29 cze 2007, 09:54

...wszystko masz na stronie producenta.......ale szczerze do pc to sobie daruj.........
No a co ze mna????
Jest sens kupowac to do nauki czy nie???

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » piątek 29 cze 2007, 10:31

No a co ze mna????

IMO MBox mini to w Twoim (do nauki, ale moze i nie tylko) przypadku duzo lepsze rozwiazanie niz np. jakas uzywana karta m-audio i PT-Mpowered. Cene jest taka, ze cos jest za darmo - albo sprzet, albo oprogramowanie. Ten mbox jest maly i pelni w sumie funkcje klucza sprzetowego do Pro-Toolsa. Z kolei PT LE jest w pelni funkcjonalnym programem, z szybkim komputerem daje wiecej mozliwosci i ma w rezultacie wieksza moc niz tanie rozwiazania sprzetowe (np jedna karta HD) z takim samym komputerem - smutne, ale prawdziwe. Poniewaz szybkie komputery robia sie coraz tansze (albo tanie coraz szybsze), to roznice miedzy wersjami LE i HD powoli sie zacieraja i dotycza paru funkcji oraz paru wtyczek - IMO da sie przezyc.

Awatar użytkownika
chris

Post autor: chris » piątek 29 cze 2007, 11:40

...No a co ze mna????

IMO MBox mini to w Twoim (do nauki, ale moze i nie tylko) przypadku duzo lepsze rozwiazanie niz np. jakas uzywana karta m-audio i PT-Mpowered. Cene jest taka, ze cos jest za darmo - albo sprzet, albo oprogramowanie. Ten mbox jest maly i pelni w sumie funkcje klucza sprzetowego do Pro-Toolsa. Z kolei PT LE jest w pelni funkcjonalnym programem, z szybkim komputerem daje wiecej mozliwosci i ma w rezultacie wieksza moc niz tanie rozwiazania sprzetowe (np jedna karta HD) z takim samym komputerem - smutne, ale prawdziwe. Poniewaz szybkie komputery robia sie coraz tansze (albo tanie coraz szybsze), to roznice miedzy wersjami LE i HD powoli sie zacieraja i dotycza paru funkcji oraz paru wtyczek - IMO da sie przezyc....
Mersi
Chyba skusze sie na takie rozwiazanie.
Moj sprzet poniniet to pociagnac.
Mam WT192X, PIV 3 Ghz 1giga ramu wiec kupie sobie tego Mbox'a i bede sie edukowal
Jeszce raz dzieki za wsparcie

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » piątek 29 cze 2007, 11:43

Chyba skusze sie na takie rozwiazanie.

Warto dodac, ze chociaz wiekszosc dolaczanego softu jest tylko na PT, to Melodyne, Ableton czy Reason (okrojone, ale zawsze) to rewire, wiec beda dzialac i z kubusiem.

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » sobota 30 cze 2007, 17:31

Ja mialem ogromny problem z Mboxem Mini. Pisk pojawiajacy sie po podlaczeniu urzadzenia do czegokolwiek co mialo osobne zasilanie. Ten sam problem wystepowal w MBoxach Mini moich znajomych. Pozbylem sie tego interface'u i kupilem inny: M-Audio Transit nie ma tego problemu, a przy tym jest duzo mniejszy - miesci sie nawet w kieszeni spodni.
[addsig]

Awatar użytkownika
chris

Post autor: chris » poniedziałek 02 lip 2007, 11:39

...Ja mialem ogromny problem z Mboxem Mini. Pisk pojawiajacy sie po podlaczeniu urzadzenia do czegokolwiek co mialo osobne zasilanie. Ten sam problem wystepowal w MBoxach Mini moich znajomych. Pozbylem sie tego interface'u i kupilem inny: M-Audio Transit nie ma tego problemu, a przy tym jest duzo mniejszy - miesci sie nawet w kieszeni spodni.
...
No dobrze. A czy ten interfejs ( M-Audio Transit) jest rowniez wyposazony
w takie samo oprogramowanie co Mbox Mini?
Szukalem w necie ale jakos nie znalazlem wyszczegolnionego oprogramowania jakie jest dostarczane z M-Audio Transit.
Czyli : Jakie programy dodaja do M-Audio Transit???
Bo co dodaja do Mbox'a Mini to juz wiem.

ODPOWIEDZ