Polskie konkursy muzyczne

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
bart770
Kontakt:
Polskie konkursy muzyczne

Post autor: bart770 » niedziela 21 maja 2006, 16:27

Pragnę podzielić się swoim spostrzeżeniem na temat konkursu „Hit na mundial” zorganizowanym dla wszystkich (AMATORÓW i profesjonalistów.)

Moje pytanie brzmi:

Po co robiąc konkurs a przy tym nagonkę medialna, że robi się konkurs dla wszystkich skoro wiadomo z góry, kto się zakwalifikuje i kto wygra…. Bo….

Głosząc, iż zgłosiło się ok. 200 wykonawców, z czego 20% to profesjonaliści niedorzecznym wydaje się wybór do finałowej dziesiątki samych profesjonalistów i tylko kompletny tępak mógłby uwierzyć, że nie było lepszych lub porównywalnych utworów od zaproponowanych przez nasze rodzime gwiazdy sceny.(piosenki i sposób ich wyboru są tak dobre jak sposób wybrania naszej kadry na mundial).

Skoro fundacja Art. Sport ogłosiła konkurs dla swoich wykonawców to, po co zabierać czas, pomysł i pieniądze za studia nagraniowe amatorom.

Nie miał bym nic do napisania gdyby w finale znalazł się choc jeden utwór amatora!!!

Tylko jeden!!!! A nie 10 naszych „Gwiazd”( Nie chce mi sie wierzyć że 170 piosenek było do d...)

Widać niestety jak to w Polsce bywa będziemy zmuszeni do końca życia słuchać De Mono ,Góralskich przebojów piłki nożnej Zakopower i rymowanek Norbiego

Tak trzymać!!!!!

rasstomi

Re: Polskie konkursy muzyczne

Post autor: rasstomi » niedziela 21 maja 2006, 23:58

Muszę się zgodzić z przedmówcą. Tak się akurat składa, że sam gram w zespole, który brał udział w tym konkursie. Jak się domyślacie, nie dostaliśmy się do tzw. "finałowej dziesiatki". Nie ma żalu czy coś w tym stylu, choć czuję mały niesmak, ale nie z naszego powodu. Trochę razi, że nie przeszedł żaden dubiutant. Szkoda. Mogłoby być ciekawie.

ps. jak ktoś chce posłuchać naszej propozycji to zapraszam na www.zazuzi.mp3.wp.pl. Utwór nazywa się "Football"

leonx2

Post autor: leonx2 » poniedziałek 22 maja 2006, 16:41

...Pragnę podzielić się swoim spostrzeżeniem na temat konkursu „Hit na mundial” zorganizowanym dla wszystkich (AMATORÓW i profesjonalistów.)

Moje pytanie brzmi:

Po co robiąc konkurs a przy tym nagonkę medialna, że robi się konkurs dla wszystkich skoro wiadomo z góry, kto się zakwalifikuje i kto wygra…. Bo….

Głosząc, iż zgłosiło się ok. 200 wykonawców, z czego 20% to profesjonaliści niedorzecznym wydaje się wybór do finałowej dziesiątki samych profesjonalistów i tylko kompletny tępak mógłby uwierzyć, że nie było lepszych lub porównywalnych utworów od zaproponowanych przez nasze rodzime gwiazdy sceny.(piosenki i sposób ich wyboru są tak dobre jak sposób wybrania naszej kadry na mundial).

Skoro fundacja Art. Sport ogłosiła konkurs dla swoich wykonawców to, po co zabierać czas, pomysł i pieniądze za studia nagraniowe amatorom.

Nie miał bym nic do napisania gdyby w finale znalazł się choc jeden utwór amatora!!!

Tylko jeden!!!! A nie 10 naszych „Gwiazd”( Nie chce mi sie wierzyć że 170 piosenek było do d...)

Widać niestety jak to w Polsce bywa będziemy zmuszeni do końca życia słuchać De Mono ,Góralskich przebojów piłki nożnej Zakopower i rymowanek Norbiego

Tak trzymać!!!!!

...

dodaj jescze Perfect , i odgrzewane danie zwane brrr KOMBI

Awatar użytkownika
necc9

Post autor: necc9 » poniedziałek 22 maja 2006, 16:57

Może z innej beczki..

Kiedyś usłyszałem tekst od poważnego producenta w sprawie mojego debiutu napisania muzyki do filmu na który on wykładał kasę..

- Po co ja mam zatrudniac Ciebie i promować twoja muzykę, wole bardziej utytułowanego mimo, że napisze muzę tasmowo, czesto bez uczucia..Nazwisko ma przyciągnąc równiez wielbicieli jego muzyki...

....

Koncząc...

Masz kasę to sie przebijesz..innym razem masz długą droge przed sobą..

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » poniedziałek 22 maja 2006, 17:37

Koncząc...

==========

Dlaczego "kończąc"? Taka konstatacja powinna dac kopa do działania a nie do "siąścia" na tyłku ze zwieszoną głową.

Masz kasę to sie przebijesz..innym razem masz długą droge przed sobą.....

ale tylko dlatego, że dotychczasowe kanały dystrybucji muzyki są przez nas wszystkich świadomie konserwowane. Pisałem już o tym nie raz. Po coś w ogóle zauczestniczył w tym konkursie organizowanym przez "stary" kanał? Przecież wiadomo po co się taki "konkurs" robi. Nieważne czy kawałek dobry, ważne że będzie i że będzie emitowany w radio i TV a z tego jest kasa. Trza było zrosić z góry oficjalny konkurs i sprowokować własny.

z poważniem i z pozdrowieniami
[addsig]
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » poniedziałek 22 maja 2006, 20:39

...Trza było zrosić z góry oficjalny konkurs i sprowokować własny...

Otóż to! A jeśli nie tak, to może w inny sposób. A było już o tym na tym forum, niestety nie pamiętam w jakim topicu .

A może wystarczy tylko spytać choćby organizatorów tej imprezy: The Day of Electronic Music Cekcyn 2006.

Jak widać - i kasę udało im się skąś(?) wynaleźć, a i szanowną Redakcję chyba mocno zainteresować .
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
gekon-bass

Post autor: gekon-bass » wtorek 23 maja 2006, 09:36

...Pragnę podzielić się swoim spostrzeżeniem na temat konkursu „Hit na mundial” zorganizowanym dla wszystkich (AMATORÓW i profesjonalistów.)

Moje pytanie brzmi:

Tak trzymać!!!!!

...

w Polsce nawet Mozart by sie nie wybił! ich troje by go zdetronizowali poziomem swojej "sztuki":)

pamientajmy Polska to najbardziej skorumpowany naród na świecie!!!

buuuuuuuuu.......

kazdy słyszy to co chce słyszec i kazdy rozumie to co jest mu wygodniejsze..

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » wtorek 23 maja 2006, 09:41

...w Polsce nawet Mozart by sie nie wybił! ich troje by go zdetronizowali poziomem swojej "sztuki":)

buuuuuuuuu.......

...

Czyżbyś też ostatnio czegoś nie wygrał
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
gekon-bass

Post autor: gekon-bass » wtorek 23 maja 2006, 10:08

......w Polsce nawet Mozart by sie nie wybił! ich troje by go zdetronizowali poziomem swojej "sztuki":)

buuuuuuuuu.......

...

Czyżbyś też ostatnio czegoś nie wygrał

...

tak. nie wygrałem w rozbieranego pokera z kolezankami w burdeliku:(

odnosnie tej prowincjonalnej polskiej sceny muzycznej prostactwo i warcholstwo jest uwielbiane przez publike!

nie musisz mi robic psychoanalizy panie Freud! nie mam kompleksów i nic nie musze udowadniac!

to że w polsce panuje bandyterka to chyba każdy w miare uczciwy człowiek wie, no chyba że jest totalnym deklem albo kolesiem kolesiów!

to że korupcja jest zarazliwi i przekłada sie praktycznie na kazda dziedzine życia to tez szybko zycie udowadnia!

dowód! taki głupi raider dla np lejdi pank: w zasadzie niepotrzebnie opisane sa specyfikacje techniczne skoro i tak na koncu jest napisane jakie firmy moga ich nagłasniac! (3 na Polske)

kolejna sprawa: te wszystkie euro-wizje! stary reprezentuja nas kapele które graja muzyke nie zwiazane z nasza etnicznoscia co dla mało doświadczonego antropologa lub kulturoznawce to jest tak jak by artysci z hiszpanii zamiast swojego flamenco grali hity góralskie!

śmiech na sali!!!! :)

kazdy słyszy to co chce słyszec i kazdy rozumie to co jest mu wygodniejsze..

Darkthrone

Post autor: Darkthrone » wtorek 23 maja 2006, 13:46

(Ciach)

Zjeździłem trochę nasz kraj w poszukiwaniu "sławy" i poklasku I oto czego się nauczyłem: omijać to wszystko z daleka chyba, że mamy mnóstwo czasu i się bardzo nudzimy. A było to tak: wygarliśmy z kapelą dużą ilość festiwali (konkursów). Jury zacne było wszędzie, ale...albo nasza wokalistka miała za małe cycki, albo co, bo nic z tego nie wyszło Oceniali nas przeróżni ludzie, a to ktoś z Hey, a to ktoś z jakichś "zacnych" krytyków, a to inni "wspaniali" dziennikarze muzyczni, a to inni "niesamowici" muzycy i tzw. tyłek z tego wyszedł Przede wszystkim te wszystkie konkursy zapewniają jakieś tam wygrane, ale nie zapewniają najważniejszego: nagrody w postaci - czasu w studio na poziomie i potem PROMOCJI tegoż materiału. Wiele zaznajomionych kapel miało np. wygraną nagrodę I stopnia w postaci sesji nagraniowej Hehehe mówię Wam co to była za sesja, boki zrywać Nie mówię tego z jakimś tam rozżaleniem, ale żal mi tych wszystich młodych muzyków, którzy łudzą się, że osiągną WIELKI sukces. Życzę każdemu żeby po wygraniu jakiejś tam Muzycznej Jesieni z Piłą Tarczową albo Masakra nad Biebrzą Gumowcami Wujka kapela stała się przynajmniej znana (ale nie lokalnie), żeby jej płyta trafiła do sprzedaży, była odpowiednio promowana i grana w rozgłośniach radiowych i TV

P.S. O układach nie wspominam, bo nie ma sensu, ponieważ po układach i tak nikt nic nie wskórał.

ODPOWIEDZ