Serwisy sprzętu audio, EiS 10/2005

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Hubba
Serwisy sprzętu audio, EiS 10/2005

Post autor: Hubba » czwartek 06 paź 2005, 11:57

Przeczytalem w/w artykul i nie bardzo potrafie odpowiedziec sobie na pytanie co ten artykul tak naprawde mial dowiesc, co autor chcial pokazac/przekazac ? Odnioslem wrazenie, ze autor "abstrahuje od ukladu odniesienia". Mysle, ze dla wielu czytelnikow EiS jasne jest, ze naprawa w serwisie moze trwac i kosztowac, tego nikt nie neguje. Wielu z czytelnikow wrecz nawet wlada lutownica i dobrze wie, ze zeby cos dobrze naprawic/zrobic trzeba wiedziec, ktora srubke dokrecic, a ktora odkrecic. Jaka jest nasza rzeczywistosc kazdy wie i chyba kazdy spotkal sie z brakiem profesjonalizmu jakiegokolwiek serwisu (nie tylko muzycznego). Problem w tym, ze w wiekszosci serwisow nawet nie wiedza gdzie jest ta w/w przyslowiowa srubka, bywa, ze sprzet wraca nie naprawiony, co wiecej, zanim dojdzie do wyslania sprzetu, czlowiek spotyka sie z arogancja firm serwisowych. W w/w kontekscie nie bardzo rozumiem ten artykul, ktory zdaje sie lekko usprawiedliwiac takie, a nie inne dzialanie serwisow. Mysle, ze nieco bardziej pouczajacy bylby artykul odnoszacy sie do rzeczywistosci i wrecz wskazujacy dobre serwisy, a ganiacy te slabe, w ktorych problemem jest nawet odpowiedziec na maila...

Zachecam do dyskusji.

Pozdrawiam

Hubi

Zbynia

Re: Serwisy sprzętu audio, EiS 10/2005

Post autor: Zbynia » czwartek 06 paź 2005, 12:55

bo niestety malych lub maloopularnych firm nie stac na serwis w naszym kraju - co innego takie sony czy lg.......

a wiekszosci sprzetu nikt nie naprawi bo brak jest schematow,montaz jest powierzchniowy lub jak przy bardziej zaawansowanej technice bedzie poprostu cholernie drogo

niestety - cale szczescie ze spora czesc tego sprzetu jest bardzo trwala(hmmm...no moze gorzej z alesis mkII hehe)

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 06 paź 2005, 12:58

ganiacy to malo powiedziane - takie firmy(nie tylko serwisy) powinno sie jechac rowno z ziemia zeby nie mialy klientow - a serwisow takich spotkalem naprawde duzo - na czele ze zlodziejami z tosziby(hmm abc czy jakos tak) - nie dosc ze oszukuja co do usterek to jeszcze oszukuja na cenach

malig

Post autor: malig » czwartek 06 paź 2005, 18:18

Gorąco polecam firmy nie polecam firmy AMBIT z trójmiasta - podobno prowadzącej serwis autoryzowany KORGA (www.keyboards.pl). Wysłałem do nich w zeszłym roku wokalizer Korg Ih. Odesłali mi go po 11 m-cach nie naprawiony. Ale za to usługa serwisowa była bardzo tania - tylko 30 zł

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » czwartek 06 paź 2005, 18:51

...Gorąco polecam firmy nie polecam firmy AMBIT z trójmiasta - podobno prowadzącej serwis autoryzowany KORGA (www.keyboards.pl). Wysłałem do nich w zeszłym roku wokalizer Korg Ih. Odesłali mi go po 11 m-cach nie naprawiony. Ale za to usługa serwisowa była bardzo tania - tylko 30 zł ...

Booooze!

dziekuje ci ze mnie wyreczyles

ambit jest to jedyna firma, serwis jakiej po prostu nienawidze, tam pracują amatorzy, złodzieje

a istnieją dzięki układom u dystrubutorów

jak słysze ambit to mnie krew zalewa....sorry ze sie uniosłem ale człowiekiem tylko jestem

ps. spotkalem sie tam z tym nawet ze zabieral sie gostek do naprawy majac zasilacz w siec włożony....tragedia

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » wtorek 08 lis 2005, 23:53

...Gorąco polecam firmy nie polecam firmy AMBIT z trójmiasta - podobno prowadzącej serwis autoryzowany KORGA (www.keyboards.pl). Wysłałem do nich w zeszłym roku wokalizer Korg Ih. Odesłali mi go po 11 m-cach nie naprawiony. Ale za to usługa serwisowa była bardzo tania - tylko 30 zł ...

Ja też wysłałem do nich korg ih. Odesłali mi go po pół roku nienaprawiony. Koszt obsługi serwisowej 70zł
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

ODPOWIEDZ