......witam,posiadam monitorki event tr5 i chciałbym je zamienić na coś innego,lepszego.Zastanawiam się nad 2 zestawami event tr8 xl albo blue sky media desk.Chciałbym poznać wasze opinie na temat tych monitorów, które ty byś kupił?
Dodam że zajmuje się produkcją r'n'b i H-H (prosze bez zbędnych komentarzy

) I niemam możliwości odsłuchać tych odsłuchów.
pomieszczenei w którym będą pracować (7m/3,5m) w miare dobra akustyka.Niewiem co jeszcze napisac...?
Co wybrać?
Dziekuje

...
Miałem mozliwosc Testowac wszystkie EVEnty od małych tr5 po duze StudioPrecision8 , Seria TR - nie powala na kolana , natomiast StudioPrecision
bardzo mi siepodobały ale to inna pólka cenowa , jesli chodzi o twoje pytanie to raczej Ciezko na nie odpowiedziec, poniewaz Media Desk to mały system ktory nisko gra , jesli masz małe pomieszczenie to moze zdawac egzamin, jednak moim zdaniem najlepszy jest Pro Desk , chyba nawet lepszy od drozszego System One , ktory to moim skromnym zdaniem ma odczuwalne dziury w pasmie , ale moge sie myslic . TR8 Xl graja poprawnie , maja troche basu , poprawna Sterofonie . lecz chyba wolał bym Polskie TLC od TR9Xl , ...
hmmm TR8XL jak dla mnie sa mocno "Funky", przede wszystkim sa "plastyczne" a zarazem wyrownane w pasmie.
Co do Blue Sky, to chyba raczej broadcast'owy zestaw, nie wiem, nie slyszalem ich, ale chyba do prod. HH Ci nie stykna.
Za to te Eventy, bardzo mi sie podobaja, do tego cena... Dla mnie seria TR zaczyna sie od TR6... Poza tym, jak chcesz kupic odsluchy, nie sluchajac ich??? Kazdy moze Ci cos poopowiadac, ze "te sa super, tamte to do hip-hopu stworzone, a o tamtych nawet nie mysl".
Radze zakombinowac i umozliwic sobie odsluch. Bez tego ani rusz...
pozdr.