Mackie dfx, Soundcraft Compact, coś innego?

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
wilsonpro
Mackie dfx, Soundcraft Compact, coś innego?

Post autor: wilsonpro » wtorek 16 sie 2005, 10:24

Witam szukam dobrego mixerka,te dwa wydają mi się dobre

mackie dfx6

soundcraft compact4

nie interesują mnie za bardzo preampy,bo będe miał dobry przedwzmacniacz.EQ w tym i w tym jest podobno dobry ale też specjalnie mnie to nie interesuje taksamo jak procesor fx.Zależy mi poprostu na jak najlepszym torze,nie musi nic ulepszać lepiej żeby mi nic nie zepsuł .W Mackim można wyłączyć phantom,w Soudcrafcie też jest taka możliwość?

który będzie lepiej brzmiał? lepsza jakość?mniejsze szumy?

Miał ktoś do czynienia z tymi mixerami?

Zaznaczam że pytam tylko dlatego że nie mam dostępu do żadnego z nich i będe musiał go kupić w ślepo Dlatego licze na jakieś rady,dzieki.

Zbynia

Re: Mackie dfx, Soundcraft Compact, coś innego?

Post autor: Zbynia » wtorek 16 sie 2005, 13:07

zaden mikser nie ma na stale wlaczonego phantomu bo by go to szybko przekreslilo z rynku

compact ma bardzo dobrze pomyslany tor odsluchowy i swietne mozliwosci nagrywania i monitoringu sygnalu

spojrz na test www.e-muzyk.pl

ma jeszcze kilka innych fajnych opcji ktorych mackie nie ma

co do eq to sa zupelnie rozne - spojrz na te miksery i zobacz sam

Awatar użytkownika
wilsonpro

Re: Mackie dfx, Soundcraft Compact, coś innego?

Post autor: wilsonpro » wtorek 16 sie 2005, 13:59

też jakoś bardziej mi odpowiada souncraft tylko chciałem poznać opinie ludzi którzy ich słuchali.Chce kupic dobry mixerek żeby połączyć cały mój hardware ale niechce żeby był słabym ogniwem

podłącze pod niego akai mpc 4000,gramofon,Yamaszke motif i 2 inne synthy,modół kilka klocków no i pod koniec roku highendowy preamp a nie chciał bym za jakiś czas kupować nowego mixera.Co myślicie da rade???

dzieki

ODPOWIEDZ