Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
-
JacekH
Wywiad z Leszkiem Kamińskim...
autor: JacekH » środa 06 kwie 2005, 09:51
.. w ostatniej EiS.
Co za ulga... Już dawno nie czytałem tak lekko wypowiedzi osoby, bez tego ścisku w żołądku, kiedy to rozmówca mitologizuje brzmienie zer i jedynek w Maku, twierdząc, że są równiejsze niż w PC itp. bzdury. Skromnie, a zarazem fachowo. Osobiście nie znam L. Kamińskiego, choć minęliśmy się parę razy w S4, ale znam jego "wyczyny"

Oczywiscie poza znanymi produkcjami płytowymi. Słyszałem materiał poprawiony przez niego - zgranie innego realizatora w S4, potem jego miks, nie ten świat.
Oby więcej takich...
Pozdrawiam,
Jacek
-
JosephBra
autor: JosephBra » środa 06 kwie 2005, 10:46
Osobiście miałem okazje pracować z Leszkiem przy kilku płytach i muszę powiedzieć, że sama technologia jest dla niego tylko środkiem dla uzyskania jakegoś efektu.Mnie również śmieszą opinie jakoby pliki na Macu brzmiały lepiej niż na PC.Tego typu pogląd prezentują czasem nawet znani realizatorzy.To taka dygresja.
Pamiętam kilka lat temu w studio w Sulejówku bardzo naciskałem Leszka na jakieś tam konkretne brzmienie wzorowane na amerykańskiej produkcji.Powiedział mi, że nie ma czarodziejów miksu a podstawą jest aranżacja.
Bracichowicz Tomasz
Zajmuje się komponowaniem i produkcją muzyczną.
-
elmuz1
autor: elmuz1 » środa 06 kwie 2005, 11:01
..... w ostatniej EiS.
Co za ulga... Już dawno nie czytałem tak lekko wypowiedzi osoby, bez tego ścisku w żołądku.......
Mam podobne odczucie do Twojego, ale Jacku, skromny Jacku.., Ciebie sie czyta podobnie :)
----------------
elmuz
-
bruce_lee
-
Kontakt:
autor: bruce_lee » środa 06 kwie 2005, 14:44
tak, ten wywiad robi wrazenie - fachowa wiedza, skromnosc, konkretny cel w zyciu - wyglada na to ze ten czlowiek robi dokladnie to co lubi najbardziej i wypelnia swoje powolanie. ciut patetycznie to zabrzmialo, ale co tam

[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]
-
makaronix - Posty:256
autor: makaronix » środa 06 kwie 2005, 23:43
Tak wreszcie nie czuć tej magicznej otoczki, nie ma bajek ze jak sie zrobi jedną pętle na kablu to sie straci 5 dB bo i takie teorie już słyszałem( Pozdrawiam Pana LIMKA z RADOMIA) a moze tylko w radomiu sie takie magiczne rzeczy dzieją....
Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.
-
pawello
-
Kontakt:
autor: pawello » czwartek 07 kwie 2005, 11:27
......
Interesujace podejscie i metody pracy.. Facet otacza sie wylacznie "sprawdzonymi rozwiazaniami" z najwyzszych polek.. Ale najfajniejsze jest to ze ma jakis cel - robic swoja robote mozliwie jak najlepiej dla dobra nagran.. Chetnie pouczestniczylbym w jakiejs jego sesji jako obserwator.. Chocby po to zeby zobaczyc wszystkie etapy pracy - od sorowki do masteringu..
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)