Zakupy w Niemczech

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
barrywilliams
Zakupy w Niemczech

Post autor: barrywilliams » wtorek 01 lut 2005, 12:27

Noszę się z zamiarem kupna instrumentu za kwotę około 4000zł i wiem że w Niemczech jest o wiele taniej. Jednak trzęsę gaciami bo nie dokonywałem jeszcze takiego zakupu za taką kwotę... Możecie polecić mi sprawdzony sklep który dostarczy mi przesyłkę do Polski i wszytko będzie przebiegać sprawnie i bez przykrych niespodzianek?

Na oku mam MusicStore... i jakiś sklep z Neubrandenburga którego nazwy zapomniałem.

Dzięki z góry

BarryWilliams

Awatar użytkownika
Hubba

Re: Zakupy w Niemczech

Post autor: Hubba » wtorek 01 lut 2005, 12:36

Na oku mam MusicStore... i jakiś sklep z Neubrandenburga którego nazwy zapomniałem.

Dzięki z góry

Nie mialem przykrych niespodzianek z MusicStore. Wszystko zalatwiane jest szybko i sprawnie, a raz bylem wrecz zaskoczony tym jak szybko sprzet pojawil sie u mnie.

W innym niemieckim sklepie Thomann, ktory tez jest dosc znany, nawet nie odpowiadaja na maile, przynajmniej moje.

Hubi

barrywilliams

Post autor: barrywilliams » wtorek 01 lut 2005, 13:48

Nie mialem przykrych niespodzianek z MusicStore. Wszystko zalatwiane jest szybko i sprawnie, a raz bylem wrecz zaskoczony tym jak szybko sprzet pojawil sie u mnie.

W innym niemieckim sklepie Thomann, ktory tez jest dosc znany, nawet nie odpowiadaja na maile, przynajmniej moje.

Hubi

...

Hmm, brzmi optymistycznie. Ciekawe ile biorą za wysyłkę? Muszę zerknąć. A ten drugi sklep o którym słyszałem to Music Town - ci wysyłają do Polski i nie biorą nic za przesyłkę (ale klawisz droższy o 10 euro:) ).

Pozdrawiam

BarryWilliams

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » czwartek 03 lut 2005, 18:35

Ciekawe ile biorą za wysyłkę? Muszę zerknąć. A ten drugi sklep o którym słyszałem to Music Town - ci wysyłają do Polski i nie biorą nic za przesyłkę (ale klawisz droższy o 10 euro:) ).

Pozdrawiam

Przesylki o wadze do 31 kg kosztuja 17.50 EUR (z musicstore).

O Music Town nie mam zdania, bo nie korzystalem.

Hubi

Awatar użytkownika
JacekH

Post autor: JacekH » czwartek 03 lut 2005, 18:58

Hmm, brzmi optymistycznie. Ciekawe ile biorą za wysyłkę? Muszę zerknąć. A ten drugi sklep o którym słyszałem to Music Town - ci wysyłają do Polski i nie biorą nic za przesyłkę (ale klawisz droższy o 10 euro:) ).

Kupowałem w Music Town i to 3 razy. Fakt, że na pierwszą przesyłkę czekałem dłużej, niż mi obiecano, ale zostało to zrekompensowane z nawiązką - dostałem gratis dosyć drogi kabel. Zakup był na kwotę ponad 4 tys. zł Drugi zakup - na firmę po zamówieniu był u mnie następnego dnia po wysłaniu dokumentów, co wydaje się nieprawdopodobne Trzeci - otrzymałem w tym tygodniu - dokładnie tak, jak zamawiałem, bez najmniejszych problemów.Ponieważ mają bank konto w banku w Polsce - odpadają Ci koszty transferu pieniążków za granicę, a to może być sporo przy dużej kwocie. Polska obsługa. Kupiłem case za 109 €, gdzie polscy producenci chcą za podobny około 250-350 zł więcej. Najlepiej zadzwoń. Popełniłem gafę, bo przy zakupach online - skłądanych wprost na stronie czasem są gratisy i tak ominęły mnie słuchawki Pewnie nic ciekawego, ale jednak ;)

Jacek

ODPOWIEDZ