Ludzie zastanówcie się gdzie kupujecie!

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
bullet
Re: Ludzie zastanówcie się gdzie kupujecie!

Post autor: bullet » poniedziałek 13 gru 2004, 22:31

To zależy do jakich zastosowań. Porównując brzmienie 990pro z K55 słychać potężną przepaść, jednak miałem kiedyś pożyczony jakiś model philipsa za 300 zl brzmienie K55 było porównywalne, tak więc lepiej po nie sięgnąć. Jeżeli chcesz robić na nich muzę w godzinach ciszy to odradzam - brzmienie jest zbyt zamulone i będziesz miał doła, że muza nie brzmi - nie dają żadnej przyjemności słuchania, zero inspiracji. Jeżeli poszukujesz tanich słuchawek zamkniętych do nagrywania wokali to warto je kupić. Wczoraj nagralem z ich wykorzystaniem wokal i wyszedł bardzo dobrze, a na dyskomfort nikt nie narzekał....

Dzięki za informacje.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Janunio

Post autor: Janunio » poniedziałek 13 gru 2004, 22:45

Zawsze preferowałem Techniksy. Kiedyś Roland zamówił od nich partię z napisem Roland.

Teraz mam RP-F800 i po problemie.
Były Band Leader, obecnie biurokrata. Hobby: home recording

Awatar użytkownika
Hofander

Post autor: Hofander » wtorek 14 gru 2004, 10:03

Ciekawa polityka cenowa dystrybutora, podoba mi się.

Pozdrawiam....

Przecież to sugerowany detal, nie ma nic wspólnego z ceną w sklepach. We wszystkich sklepach te słuchawki kosztują 99,- zł, więc Ostrowski to żadna rewelacja.

Hofi

Awatar użytkownika
ula

Post autor: ula » wtorek 14 gru 2004, 10:30

Jeżeli poszukujesz tanich słuchawek zamkniętych do nagrywania wokali to warto je kupić. Wczoraj nagralem z ich wykorzystaniem wokal i wyszedł bardzo dobrze, a na dyskomfort nikt nie narzekał....

i własnie do takich celow jak nagrywanie wokali te słuchwaki są idealnie , wczoraj zamowiłam 2 sztuki, stare słuchawki ktore mam w studiu ciagle sie psuły a tutaj prosze :) cena bardzo dobra , sa zamkniete wiec sie nadaja .Osobiscie polecam AKG K 240 studio ( na ktorych naprawde mozna polegac ) lub K 271 Studio , rewelacyjny bas
Pozdrawiam Ula :)

Awatar użytkownika
przedwczoraj

Post autor: przedwczoraj » wtorek 14 gru 2004, 13:42

...900 zl za HD 650 to supertanio. Mozesz dac namiary na ten sklep?...

Jutro sprawdzę i podeślę namiary. ...

Niestety, ceny jakie dzisiaj podał mi sprzedawca były następujące:

HD 600 1099, HD 650 1700. Spytałem skąd taka ogromna różnica, tymbardziej, że od tamtego czasu euro bardzo spadło. Powiedział, że pół roku temu była promocja... Dodam, że wtedy HD 600 kosztowały tyle co Beyerdynamics 990pro, wybrałem te drugie ze względu na lepszą pracę z muzyką klubową - opinia z testu w EiS oraz użytkowników forum. Przepraszam, że zrobiłem Ci smaka... :(

Awatar użytkownika
harrypotter

Post autor: harrypotter » środa 15 gru 2004, 11:59

Przepraszam, że zrobiłem Ci smaka... :(...

Spoko. Nie co dzien zdarzaja sie "cuda" Dzieki.

Awatar użytkownika
Orbit

Post autor: Orbit » środa 15 gru 2004, 14:25

Wracajac do tematu AKG K 55 , graja tak jak wygladają , czyli cieniutko bardzo, Jak wspomniała Ula, jedyne zastosowanie to nagrywanie wokali ... ale własciwie kazde słuchawki zamkniete moga temu słuzyc , Jesli AKG to tylko K 240 Studio , lub K 271 Studio , bardzo dobre naturalne brzmienie

ODPOWIEDZ