Witam.
Chodzi o muzyke, ktora slychac w Dekalog IX Kieślowskiego... Nie... Nie chodzi o Praisnera...
opis sceny:
Pod wplywem opowiadan dziewczecia ze szpitala, glowny bohater slucha w domu plyty z aria operowa (?) wspominajac, ze jest to "Brander Bruden Mayer po holendersku".
Spiewa kobieta, ale co to jest (znaczy z jakiej opery, operetki, czy cho...a wie czego)?
Czy ktoś wie co to za muzyka? Jest szansa, że w napisach końcowych filmu jest o tym wzmianka, ale sęk w tym że nie dysponuję tym filmem.
pozdrowienia:
PS. Nazwa: Branden.....niekoniecznie jest prawidłowa. Tak to zostało usłyszane z ekranu.
Szukam autora utworu
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
Re: Szukam autora utworu
to się nazywa - Van Den Budenmayer i z tego co mi wiadomo to kawałek preisnera - szczerze bym się zdziwił jakby nie był jego bo jest totalnie w jego stylu.
Pozdro
Pozdro
"Mam dziewiętnaście lat i chcę mieć Pana osobowość"
...to się nazywa - Van Den Budenmayer i z tego co mi wiadomo to kawałek preisnera - szczerze bym się zdziwił jakby nie był jego bo jest totalnie w jego stylu.
Pozdro...
Dzięki. To by tłumaczyło rzekomy brak jakiejkolwiek informacji w napisach końcowych o zastosowanych "obcych" utworach.
[addsig]
Pozdro...
Dzięki. To by tłumaczyło rzekomy brak jakiejkolwiek informacji w napisach końcowych o zastosowanych "obcych" utworach.
[addsig]
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
a jednak....:-)
drugie źróło podaje:
To jest Van Den Budenmayer czyli autor,
a kawałek się nazywa: Concerto En Mi Mineur
pozdrowienia
[addsig]
drugie źróło podaje:
To jest Van Den Budenmayer czyli autor,
a kawałek się nazywa: Concerto En Mi Mineur
pozdrowienia
[addsig]
...a jednak....:-)
ale znalazłem też i to:
Preisner is best known for his work on Kieślowski's movies. Some of those movies make reference to a fictitious Dutch composer by the name of Van den Budenmayer, and Preisner writes the music which in the plot of the movie is said to be by Budenmayer.
zgłupiałem
Preisner = Van Den Budenmayer ?
[addsig]
ale znalazłem też i to:
Preisner is best known for his work on Kieślowski's movies. Some of those movies make reference to a fictitious Dutch composer by the name of Van den Budenmayer, and Preisner writes the music which in the plot of the movie is said to be by Budenmayer.
zgłupiałem
[addsig]
......a jednak....:-)
ale znalazłem też i to:
zgłupiałem
...
teraz to i ja też nie wiem :]
Może to jest tylko "cover" orginału zrobiony przez Preisnera - bo na pewno tam śpiewała ta sama miła pani :P i ogólnie muzyka jest strasznie "Preisnerowa". No chyba że ktoś tu kogoś.....
ale znalazłem też i to:
zgłupiałem
...
teraz to i ja też nie wiem :]
Może to jest tylko "cover" orginału zrobiony przez Preisnera - bo na pewno tam śpiewała ta sama miła pani :P i ogólnie muzyka jest strasznie "Preisnerowa". No chyba że ktoś tu kogoś.....

"Mam dziewiętnaście lat i chcę mieć Pana osobowość"
To jest utwór Preisnera, a Buden... to po prostu pseudonim.
...To jest utwór Preisnera, a Buden... to po prostu pseudonim....
Koniec końców na to wychodzi
[addsig]
Koniec końców na to wychodzi

[addsig]