Agnieszka Chylińska - tonący Krawczyka się chwyta

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
thc-wwa
Re: Agnieszka Chylińska - tonący Krawczyka się chwyta

Post autor: thc-wwa » czwartek 30 wrz 2004, 12:41

przesztańcie się już tasować pod chylińską vs. krawczyk osobiście mam to w d... a widok tego tematu od tygodnia doprowadza mnie do mdłości i nieznosze anie tej brzydkiej małokobiecej baby i czeskiego piłkarza krawczyka TOO

Zapalcie sobie gibona i wszystko stanie się piękne

pozdro od THC

Awatar użytkownika
goodsound

Post autor: goodsound » czwartek 30 wrz 2004, 14:01

...Nie słuchać komercyjnych rozgłośni, nie ogladać publicznej TV, słuchać dobrej muzy, kształtować gusta "na poziomie" i "robić swoje" jak śpiewal pan Młynarski.

Mlynarski pojawia sie obok wyrazenia dobra muzyka ?

pozdrawiam;...

TAK!!! Młynarski Janek, jeden z najlepszych perkusistów w tej cześci Europy, wystarczy posłuchać 15 Minut koncertu aby zrozumiec o czym mówie ps."róbmy swoje" śpiewał Wojciech Młynarski, nie wiem czy to dobra muza, ale teksty jedne z najlepszych jakie kiedykolwiek powstały w polskiej piosence rozrywkowej.

pozdrawiam.
czarna muza dobry sound Quincy Jones

Awatar użytkownika
ovca

Post autor: ovca » czwartek 30 wrz 2004, 16:04

[4] Chylinska glos ma znakomity , ale kompozycje sa bardzo slabe, zero melodii . Juz z tego powodu nie chce sie jej nowej plyty sluchac . Slowa jak pamietam , nie maja zadnej specjalnej tresci . Jak sluchalem plyty , nie podobala mi sie , a tekasty nie byly 'zbyt" ambitne . Ale po prostu juz nie pamietam tych tekstow - wiec nie bede sie wiecej wypowiadal ....

...nie wiem dokladnie czy ta 'dyskusja' dot. takze O.N.A czy moze tylko i wylacznie najnowszych tworczosci Chylinskiej, ale jesli chodzi o pierwszy przypadek, to uwazam ze:

kawalek 'Suka' (chyba ostatnia plyta ONA o tym samym tytule) jest odlotowy zarowno pod wzgledem muzy jak rowniez textu, brzmienia utworu, energii itd. (niestety to chyba jedyny tak dobry kawalek na tej plycie);

Jesli ktos zna to chetnie poslucham opinii...

pozdrawiam

ovca
Jestem muzykiem; gram na skrzypcach el., klawiszach, gitarze... zapraszam na moja strone: www.ovca.republika.pl oraz strone zespolu BORDERLINE: www.borderline.art.pl !!!

Awatar użytkownika
XLR8

Post autor: XLR8 » czwartek 30 wrz 2004, 18:33

[4] Chylinska glos ma znakomity , ale kompozycje sa bardzo slabe, zero melodii . Juz z tego powodu nie chce sie jej nowej plyty sluchac . Slowa jak pamietam , nie maja zadnej specjalnej tresci . Jak sluchalem plyty , nie podobala mi sie , a tekasty nie byly 'zbyt" ambitne . Ale po prostu juz nie pamietam tych tekstow - wiec nie bede sie wiecej wypowiadal ....

Za wyjątkiem "Winnej". To genialny utwór, Boże, co za refren....!! Cudo... Niestety muzycznie moim zdaniem schrzaniono bębny - są jakieś płaskie, klepane. Do tego gitarowa pierdziawka przysłania to, co dla mnie najwartościowsze - w tym kawałkiu wiele dzieje się elektronicznie... Naprawdę szkoda, bo melodycznie ten utwór jest bezbłędny...

Awatar użytkownika
force

Post autor: force » czwartek 30 wrz 2004, 19:36

kawalek 'Suka' (chyba ostatnia plyta ONA o tym samym tytule) jest odlotowy zarowno pod wzgledem muzy jak rowniez textu, brzmienia utworu, energii itd. (niestety to chyba jedyny tak dobry kawalek na tej plycie);

Jesli ktos zna to chetnie poslucham opinii...

pozdrawiam

ovca...

Płyta nosi tytuł "MROK" i jest tam więcej bardzo dobrych numerów, posłuchaj.
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7

Awatar użytkownika
CKM

Post autor: CKM » czwartek 30 wrz 2004, 21:10

A ja miałem PRZYJEMNOŚĆ poznać Agnieszkę na Intermediach w W-wie.

Przyznam , że do dziś wspominam miłą rozmowę .

Była bardzo dostępna i nie zgrywała gwiazdy, i teraz wiem że pod ta zimną twarzą jest fajna "babeczka"

3Head

Post autor: 3Head » piątek 01 paź 2004, 16:25

Co do przeboju Krawczyka : ta piosenka nie nalezy do ambitnych utworow i jest to forma bardzo prostego pop'u . Produkcja mnie niczym nie powala , o niej ani troche nie pomyslalem . Slowa owszem , sa banalne i nieciekawe . Wykonanie rowniez mi sie bardzo nie podoba . Osobiscie po prostu nie trawie tego utworu . ALe mysle , ze rowniez znasz piosenki , ktore gdy pojawia sie w radiu powoduja u Ciebie nieprzyjemne odczucia i zmieniasz stacje . To juz oczywiscie kwestia gustu i sprawa indywidualna .

Ich Troje to dla mnie to samo co ten duet . Kategoria "bardzo lekkie i nie wymagajace przeboiki" .

Nie znam O-Zone , na panienki nie patrze , gdy oceniam muzyke . Nikt tu nie lubi Ich Troje , albo Britney Spears . Dlaczego ? W ktorym momencie Krawczyk jest bardziej ambitni niz oni ? Teksty to taka sama "poezja" . Muzycznie wszysytkie przypadki to chlam . Nie ma nic oryginalnego .

TAK!!! Młynarski Janek, jeden z najlepszych perkusistów

Ah , mowisz o Janku Mlynarskim

no to ok , tu nic nie mowie

...nie wiem dokladnie czy ta 'dyskusja' dot. takze O.N.A czy moze tylko i wylacznie najnowszych tworczosci Chylinskiej

nie nie , w tej chwili mowilem jedynie o jej obecnej tworczosci . Owszem , ONA mialo wieksza klase niz jej samodzielne dokonania . Mam plytke MROK i w sumie jest ok . Tylko ze tam szefem i kierownikiem byl Grzegorz Skawinski , stad roznica.

pozdrawiam,

Awatar użytkownika
radwoc_

Post autor: radwoc_ » sobota 02 paź 2004, 20:05

ale jest już OŚWIADCZENIE CHYLIŃSKIEJ

pozdrawiam

molkon

Post autor: molkon » poniedziałek 04 paź 2004, 08:34

...ale jest już OŚWIADCZENIE CHYLIŃSKIEJ

pozdrawiam...

Domena posiadania własnego zdania, czy to pochlebnego czy też nie, charakteryzuje każdego z nas i moim zdaniem nie ma ona nic do rzeczy w tym przypadku. W tym przypadku "poszło" o sposób, w który zostało ono zaprezentowane, a nie o sam fakt jego posiadania. Pamiętajmy, że jeśli wyrażamy w dość kontrowersyjny sposób swoje zdanie - musimy liczyć się z konsekwencjami tego w jaki sposób zostanie ono odebrane przez osoby, w dobre imię których godzi.

Jesli ktoś pisze, że przeprasza za to, że jego wypowiedź dotarła do uszu osób, które obrażał, zrzucając winę na media, to jest to mniej więcej tak, "jakby złodziej przepraszał właściciela sklepu, że go okradł tłumacząc się, że tamtem miał się o tym nie dowiedzieć zrzucając winę na tego, który przyczynił się do ujęcia sprawcy". Czy to nie jest kurjozum ?

ODPOWIEDZ