Żeby było jasne. Nie mam nic przeciwko testom tego typu; tylko marzy mi się taki test, w którym wyjdzie szydło z worka, gdzie obnażymy nieszczerość producentów, obalimy mity.
## poczekaj

Obalimy jeszcze jeden mit...
Ten test udowodnił z pewnością jedną rzecz, że to, co wydobywa się z głośnika jest zupełnie inaczej odbierane przez każdego słuchającego.
## zgadza się
A w związku z tym pytania - również na tym forum, jak brzmi dana karta są bez sensu,
## ależ... WŁAŚNIE DLATEGO powstał ten test! Po prostu śmieszyły mnie niektóre stwierdzenia m.in. na tym forum.
bo trącają generalnie o te subiektywne odczucia, a nie o jakieś przyjęte oceny, co jest dobre, a co złe, bo takich nie ma. I to właśnie do takich wniosków powinni dojść czytający. Podobnie jeśli chodzi o wydajność, nie bzdury wypisywane na pudełkach, powielane opinie w internecie są ważne, tylko to, co się sprawdzi w realnej pracy. Moje zastrzeżenia budziła procedura testowa, która nie uwzględniła faktycznych osiągów, a jedynie osiągów Cubase'a

Groover - nie ataktuje, a zaczepiam

i pobudzam do dalszych testów.
## Jacku... Będę wdzięczny za każdą sugestię. Co do Cubase - hehe - niech zgadnę... w Polsce 80% muzków posiadających komputer używa Cubase/Nuendo. Zgadza się? Sorka - nie mam legalnego Sonara, Samplirtude ani Logica... A jedynie Cubase SX i to w wersji 1.06. Ale ten test nie miał na celu zdefiniowania wartości webzwzględnej parametru WYDAJNOŚĆ STEROWNIKÓW ASIO danej karty, a jedynie pokazać proporce-zależności. I to pokazał. Nie chodziło o prezentowanie wydajności programów, a jedynie sterowników ASIO.
Pozdro
Groover