Niestety obecnie nie stać mnie na kupno dobrych monitorów studyjnych i tworząc muzykę będę korzystał wyłącznie z tych głośników.
Jaka jest wasza opinia na temat zastosowania ich jako odsłuchów w moim domowym mini studio?
JBL TLX 300 jako odsłuchy?
Re: JBL TLX 300 jako odsłuchy?
...Niestety obecnie nie stać mnie na kupno dobrych monitorów studyjnych i tworząc muzykę będę korzystał wyłącznie z tych głośników.
uważam, że są najlepszymi na jakie Cię stać w tym momencie ;)
a tak poważnie: nie przejmuj się aż tak bardzo: do tworzenia muzyki wystarczą ci z pewnością te głośniki. Być może przy dużej wprawie i znajomości dźwięku zeń wydobywanego uda ci się robić nawet w miarę poprawne miksy :)
Ja robię na super-szajsowatych kolumienkach od mini-wierzy. Wiem, że nie przenoszą niskiego basu więc zawsze biegam ze wstępnym miksem po znajomych z lepszym sprzętem.
pozdr.
Bartos.
uważam, że są najlepszymi na jakie Cię stać w tym momencie ;)
a tak poważnie: nie przejmuj się aż tak bardzo: do tworzenia muzyki wystarczą ci z pewnością te głośniki. Być może przy dużej wprawie i znajomości dźwięku zeń wydobywanego uda ci się robić nawet w miarę poprawne miksy :)
Ja robię na super-szajsowatych kolumienkach od mini-wierzy. Wiem, że nie przenoszą niskiego basu więc zawsze biegam ze wstępnym miksem po znajomych z lepszym sprzętem.
pozdr.
Bartos.
Re: JBL TLX 300 jako odsłuchy?
Dzięki za słowa otuchy!!!