Byl ktos ? jak wrazenia?
ja jestem pod wrazeniem zarowno samego koncertu (ale czego innego mozna sie bylo spodziewac?:) ) , jak i inicjatywy (kompletnie za friko) - oby wiecej takich! (tydzien temu na zawinulu niestety nie moglem byc, ale zaluje tylko czesciowo, bo ponoc bylo 30x za glosno i nic nie bylo slychac)
Scofield, Swallow, Stewart
fan dobrego brzmienia ;)
Re: Scofield, Swallow, Stewart
Byłem , odlotowe trio .Bardzo lubię Swollow'a z racji ze jestem basowy ale drummer mnie rozwalił . Już dawno nie słyszałem tak pieknie granych i namieszanych rytmicznie sollówek na bębnach . No i cudnie melodyczne sola Swollow'a . Sam lider też niczego sobie hehe
. W zeszłym tygodniu Zawinul o ile nie grał na tym swoim rozklekotanym instrumentarium , to koncert można uznać za udany . Grał ciekawy skład : basista z środkowej Afryki , wokalistka z Kongo , gitarzysta /wokalista z Indii , perkusjonista z Brazylii , drummer z Ameryki , no i Zawinul który tylko przeszkadzał . poz ryba .

bebniarz b.dobry, wielka klasa, piekne selektywne brzmienie a zarazem bardzo duzo sie dzialo, poza tym uwielbiam takie plynne ruchy, super sie to oglada na zywo (a to tez istotne , w koncu koncert tez sie opglada a nie tylko slucha), poza tym stewart ma genialne te tremolla gaszone jednoreczne, uwielbiam tego sluchac
a swallow - geniusz, mnei urzeklo brzminei jego basowki, a dopiero potem kolega mi objawil ze to jest jakis super custom instrument, cienkie struny, pickup transponujacy czy cus, ponoc kiedys poszedl facet do lutnika i powiedzial ze chce mic cos co w dole brzmi jak kontrabas, a w gorze jak gitarka... no i rzeczywiscie, efekt slychac...bajka
a sam scofield - bez zmian, super sympatico , wielka klasa i lekkosc grania (chociaz zupelnie innego typu jak np. w kwartecie z ktorym byl poprzednio), serce rosnie jak sie chodzi na takie koncerty
a swallow - geniusz, mnei urzeklo brzminei jego basowki, a dopiero potem kolega mi objawil ze to jest jakis super custom instrument, cienkie struny, pickup transponujacy czy cus, ponoc kiedys poszedl facet do lutnika i powiedzial ze chce mic cos co w dole brzmi jak kontrabas, a w gorze jak gitarka... no i rzeczywiscie, efekt slychac...bajka
a sam scofield - bez zmian, super sympatico , wielka klasa i lekkosc grania (chociaz zupelnie innego typu jak np. w kwartecie z ktorym byl poprzednio), serce rosnie jak sie chodzi na takie koncerty
fan dobrego brzmienia ;)
Jeśli chodzi o Swollow'a to na tym koncercie grał on na basie firmy Citron model 5 strunowy . Co ciekawe , on gra kostką !!!! co jest w dżezie dość niespotykane . Jeśli chcesz Go posłuchać w baaaarrdzo ciekawym składzie ,to polecam ci Jego płytę z Rabih Abou Khalil " im .Khalili to jest gość który
gra na oud 'dzie - rodzaj lutni , tylko po Arabsku i gra się na niej piórkiem ptasim
. Koleś wymiata na tym instrumencie tak że niejeden Satriani wpadł by w kompleksy . Płyta nazywa się The sultan's picnic .jest dodatkowo nagrana w obłednym, akustycznym składzie z Howardem Levy 'm na harmonijce ustnej ,Ch. Mariano na sax, M. Godard na tubie i wspanałej reszcie . Gorąco polecam .ryba
gra na oud 'dzie - rodzaj lutni , tylko po Arabsku i gra się na niej piórkiem ptasim

...Jeśli chodzi o Swollow'a to na tym koncercie grał on na basie firmy Citron model 5 strunowy (...)
http://www.citron-guitars.com/html/sound_clip.html
http://www.citron-guitars.com/html/sound_clip.html
- Token_Ring
O jakim koncercie mowa? Jaki Scofield i Swallow za friko? Piszecie ze Stanów, czy co? Rzućcie jakiegoś linka z recencją

Jestem pracownikiem jednego z największych polskich sklepów internetowych w branży fongraficznej na etacie administratora baz danych. Oprócz tego młodym adeptem sztuki dziennikarskiej, a hobbystycznie także gitarzystą. Niegdyś prenumeratorem EiS, dziś oka
Było kilka darmowych koncertów w cyklu Warsaw Summer Jazz Days. odbywały się na jednym z dziedzińców Pałacu kultury.Tu masz link do:www.adamiakjazz.pl. .poz.ryba
...Byl ktos ? jak wrazenia?
ja jestem pod wrazeniem zarowno samego koncertu (ale czego innego mozna sie bylo spodziewac?:) ) , jak i inicjatywy (kompletnie za friko) - oby wiecej takich! (tydzien temu na zawinulu niestety nie moglem byc, ale zaluje tylko czesciowo, bo ponoc bylo 30x za glosno i nic nie bylo slychac)
...
Byłem, na tym koncercie. Scofield to mój ulubiony gitarzysta. Cały koncert super, a ostatni numer przed bisem. to solówka marzenie. Naładowałem się tą energią od Scofielda. Teraz siedzę w domu i ćwiczę.
Bardzo mi się podobały akompaniamenty pod solówki bębniarza.
Pozdrawiam wszystkich fanów Johna.
Szymfonia
PS
Ostatnio też słuchałem koncertu Bobbiego.
...
Byłem, na tym koncercie. Scofield to mój ulubiony gitarzysta. Cały koncert super, a ostatni numer przed bisem. to solówka marzenie. Naładowałem się tą energią od Scofielda. Teraz siedzę w domu i ćwiczę.
Bardzo mi się podobały akompaniamenty pod solówki bębniarza.
Pozdrawiam wszystkich fanów Johna.
Szymfonia
PS
Ostatnio też słuchałem koncertu Bobbiego.
Gram na gitarze elektroakustycznej. Mam domowe studio. Używam FW 410 i Sonara 2.1. Pracuje zawodowo w zupełnie innej branzy.