Praca na 2 monitorach

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
fever
Praca na 2 monitorach

Post autor: fever » niedziela 25 lip 2004, 18:24

witam,

od niedawna mam mozliwośc....nareszcie...pracowac na 2 monitorach, mam pytanie do forumowiczów, czy Cubase, lub Nuendo ma jakąś opcje konfiguracyjną umozliwjającą ergonimiczne wykorzystanie 2 monitorów...bo nie moge się tego doszukac..:) a z bólem serca przyznaje, że instrukcję obsługi ( piekna gruba książka:) zawieruszyłem w jednym ze studiów.....skleroza...nie boli

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Sroka

Re: Praca na 2 monitorach

Post autor: Sroka » niedziela 25 lip 2004, 19:16

...witam,

od niedawna mam mozliwośc....nareszcie...pracowac na 2 monitorach, mam pytanie do forumowiczów, czy Cubase, lub Nuendo ma jakąś opcje konfiguracyjną umozliwjającą ergonimiczne wykorzystanie 2 monitorów...bo nie moge się tego doszukac..:) a z bólem serca przyznaje, że instrukcję obsługi ( piekna gruba książka:) zawieruszyłem w jednym ze studiów.....skleroza...nie boli

pozdrawiam...

Musisz ustawić w karcie graficznej obraz tak aby cały pulpit podzielony był na dwa obrazy. Czyli jedna część pulpitu na jednym monitorze a druga na drugim. Otwierasz sobie cubasa i rozciągasz tak aby pokrył obraz na dwóch monitorach. Ustawiasz wszystko jak ci odpowiada i zapisujesz w cubase ustawienia robocze obrazu.

otwóż zakładkę: Windows/Window sets/ new window sets

Zapisz sobie pod ulubioną nazwą np. Audio projekt.

Pozdrawiam, Sroka
Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!

ODPOWIEDZ