autor: przemal » środa 17 mar 2004, 21:49
...A mi nawinął się kiedyś taki program jak Digital Orchestrator. Bardzo prosty i wygodny w obsłudze. Szczególnie przypadła mi do gustu sprawnie działajaca tam funkcja humanize note - przydająca się ludziom tworzący za pomocą myszki.
...
Jeśli chodzi o ten program, to był to mój w ogóle pierwszy kontakt z edycją i tworzeniem muzyki przy pomocy komputera, jednak mimo to ja bym nie chciał wracać do tamtych czasów, moje doświadczenia nie sięgają tak głęboko, jak niektórych tutaj piszących, zresztą czytając niektóre z powyższych wypowiedzi, brzmią dla mnie trochę jak abstrakcja, ktoś mówił coś o spójności brzmienia tej wersji, rozłażeniu się tamtej, poraz kolejny potwierdzając silnie zakorzeniony stereotyp że program...brzmi, zresztą może jest w tym trochę prawdy przynajmniej jeśli chodzi o midi, w którym ja aż tak głęboko nie siedzę.
Dla mnie wzorem jeśli chodzi o komfort pracy pozostaje cakewalk, niezależnie od wersji, sonar również.
Jestem absolwentem ASP w Krakowie, a więc jestem z innej branży :) Tworzenie muzyki traktuję jako hobby (bardzo ważne dla mnie hobby!).