Artykuł o G5
Z ciekawością przeczytałem artykuł o G5 w marcowej EiS. W dużej mierze potwierdziły sie moje przypuszczenia co do wydajności nowego Appla - nie ulega wątpliwosci że to świetny komputer. Nie ulega też wątpliwości że platformy Mac i PC sa na dzień dzisiejszy mniej lub bardziej równorzędne. Natomiast dziwi mnie cokolwiek pominięcie AMD w tym teście - akurat na forum sateinberga były kiedyś takie testy ( także Apple ) i platformy na AMD uzyskiwały rewelacyjną wydajność w ilości odpalanych pluginów - mozna więc sądzić że i w tym teście powinny wypaść bardzo dobrze. Szczególnie jeśli wziąć pod uwagę że testowane podówczas AMD to były Athlony XP które są już właściwie poprzednią generacją. Szczególnie z G5 należało skonfrontować Athlony 64 i FX które są najbardziej zbliżone do G5 ( 64 bit, duży cache - najnowsza architektura ) Co prawda dostępność platform na FXach jest w Polsce nikła ze wzgledu na ceny - niemniej są to rzeczy istniejące na rynku. Bez takiego porównania trudno powiedzieć że jest to pełen obraz. A może celowo pominieto FXy aby wyszedł remis który własciwie wszystkich zadowala i nikt nie będzie miał pretensji ? Nie wiem. prosze kogoś kto pamieta ten link do strony z testami Apple, P4 i Athlona XP z Cubasem, ilością traków i pluginów o przypomnienie. Było to u nas na forum - niestety nie mogę odszukać.
Re: Artykuł o G5
http://www.pcworld.com/news/article/0,aid,112749,pg,8,00.asp
Tu np są niektóre wyniki min. Adobe Premiere i Photoshop.
Tu np są niektóre wyniki min. Adobe Premiere i Photoshop.
Re: Artykuł o G5
nie mamy takiej platformy wiec nie byliśmy w stanie tego sprawdzic
z tego co sie orientujemy od naszych klientow AMD jest mniej wydajne niz intel w przypadku naszych wtyczek
Antoni Ozynski
z tego co sie orientujemy od naszych klientow AMD jest mniej wydajne niz intel w przypadku naszych wtyczek
Antoni Ozynski