Ceny MOTU w Polsce/Europie?
Witam.
Czy zwrociliscie uwage na ceny urzadzen MOTU w Europie/Polsce??
To jest cos niesamowitego!
Porownajcie ceny z AudioTech http://www.audiotechpro.pl/main.html z cenami ze stanow i wyjdzie taka roznica ze majtki opadaja!KTO TO KUPUJE???
Jedynie AudioFactory wychodzi w tym momencie z twarza-nawet w porownaniu do sklepow z Niemiec!
To co proponuja sklepy np. w Niemczech (np.niesmiertelny Thomann) to jest zupelnie niezrozumiale, podobnie AudioTech ktory pewnie wzoruje sie na tych cenach.
Dlaczego?
Moze ktos mi to wyjasnic?
--
pozdrawia
bitrate
Czy zwrociliscie uwage na ceny urzadzen MOTU w Europie/Polsce??
To jest cos niesamowitego!
Porownajcie ceny z AudioTech http://www.audiotechpro.pl/main.html z cenami ze stanow i wyjdzie taka roznica ze majtki opadaja!KTO TO KUPUJE???
Jedynie AudioFactory wychodzi w tym momencie z twarza-nawet w porownaniu do sklepow z Niemiec!
To co proponuja sklepy np. w Niemczech (np.niesmiertelny Thomann) to jest zupelnie niezrozumiale, podobnie AudioTech ktory pewnie wzoruje sie na tych cenach.
Dlaczego?
--
pozdrawia
bitrate
- Miłaszewski
Re: Ceny MOTU w Polsce/Europie?
wydaje mi sie, ze docelowymi klientami audiotechu sa bogate firmy, a nie muzycy chcacy wyposazyc swoje domowe studio.
sam kupilem MOTU 828 MK-II na www.sweetwater.com (i nie tylko to...) - zaoszczedzilem w ten sposob 2000 zl.
Jacek Miłaszewski
www.dzwiek.org
sam kupilem MOTU 828 MK-II na www.sweetwater.com (i nie tylko to...) - zaoszczedzilem w ten sposob 2000 zl.
Jacek Miłaszewski
www.dzwiek.org
Dlaczego?
--
pozdrawia
bitrate...
Kiedyś pytałem jednego z dystrybutorów jak to jest. Okazuje się, że ceny w Stanach są niższe, bo jest tam większa konkurencja i firmy dla tamtego rynku opracowują inną strategię, a nawet inne produkty, które czasem nie trafiają na rynek europejski. Zatem to nie jest wymysł Thomanna czy Audiotechu tylko strategia działań producenta.
Zbych
Dlaczego?
--
pozdrawia
bitrate...
Kiedyś pytałem jednego z dystrybutorów jak to jest. Okazuje się, że ceny w Stanach są niższe, bo jest tam większa konkurencja i firmy dla tamtego rynku opracowują inną strategię, a nawet inne produkty, które czasem nie trafiają na rynek europejski. Zatem to nie jest wymysł Thomanna czy Audiotechu tylko strategia działań producenta.
Zbych
- stevelukather
. Okazuje się, że ceny w Stanach są niższe, bo jest tam większa konkurencja i firmy dla tamtego rynku opracowują inną strategię, a nawet inne produkty, które czasem nie trafiają na rynek europejski. Zatem to nie jest wymysł Thomanna czy Audiotechu tylko strategia działań producenta.
Zbych...
Tak,ale jakos sklepikarze w USA maja w totalnej dupie polityke skoro po przelaniu pieniedzy z ochota wysylaja do Polski towar,to jest biznesi kazdy zarobiony dolar sie liczy,nawet przy wiekszej kasie mozna jeszcze ubic cene z i tak juz niskiej,wiec dlaczego nie kupowac w USA?SL.
Zbych...
Tak,ale jakos sklepikarze w USA maja w totalnej dupie polityke skoro po przelaniu pieniedzy z ochota wysylaja do Polski towar,to jest biznesi kazdy zarobiony dolar sie liczy,nawet przy wiekszej kasie mozna jeszcze ubic cene z i tak juz niskiej,wiec dlaczego nie kupowac w USA?SL.
Koszty wysyłki ze Stanów do Polski plus podatek są chyba niebagatelne

- Miłaszewski
koszty wysylki i ew. podatek sa dosc niskie.
Podaje moj przyklad:
Cena MOTU 828 MK-II w Polsce to jakies 5200 zl brutto.
w sklepie internetowym kosztowalo mnie to:
750$ + 75$ przesylka pocztowa = 825$
Jak wiadomo na komputery, ich czesci i oprogramowanie clo wynosi 0%, wiec ryzykowalem zaplacenie 22% VAT`u, co zwiekszyloby cene do 1006,5$. Nadal jest ponad 1000 zl taniej.
Jednak bardzo czesto zdarza sie, ze poczta nie rzada placenia VAT`u i paczka przychodzi prosto do domu. Wlasnie w ten sposob kupilem MOTU 828 MK-II co po kursie USD 3.9 zl wynioslo mnie 3217,5 zl - 2000 taniej niz w Polsce lub Niemczech.
Jacek Miłaszewski
www.dzwiek.org
Podaje moj przyklad:
Cena MOTU 828 MK-II w Polsce to jakies 5200 zl brutto.
w sklepie internetowym kosztowalo mnie to:
750$ + 75$ przesylka pocztowa = 825$
Jak wiadomo na komputery, ich czesci i oprogramowanie clo wynosi 0%, wiec ryzykowalem zaplacenie 22% VAT`u, co zwiekszyloby cene do 1006,5$. Nadal jest ponad 1000 zl taniej.
Jednak bardzo czesto zdarza sie, ze poczta nie rzada placenia VAT`u i paczka przychodzi prosto do domu. Wlasnie w ten sposob kupilem MOTU 828 MK-II co po kursie USD 3.9 zl wynioslo mnie 3217,5 zl - 2000 taniej niz w Polsce lub Niemczech.
Jacek Miłaszewski
www.dzwiek.org
Ci producenci nawet zastrzegają sobie prawo do niewysyłania tych tańszych produktów poza granice USA.
...
Którzy tak zastrzegają? Podaj przykład.
Dla nich jest to kłopot z wysyłką i oczywiście obowiązek wykupienia ubezpieczenia na wartość paczki. A to są ich koszty.
W bardzo wielu firmach internetowych wysyłka krajowa jest za free. Gdyby na codzień zajmowali się wysyłaką międzynarodową to napewno nie było by problemu.
Na Ebay nie wszyscy chcą wysyłać za granicę, a jeśli wysyłąją to podają inny cennik. Drogo jest wysyłać do europy UPS - em , mają ceny z kosmosu.
pozdrawiam
sroka
...
Dla nich jest to kłopot z wysyłką i oczywiście obowiązek wykupienia ubezpieczenia na wartość paczki. A to są ich koszty.
W bardzo wielu firmach internetowych wysyłka krajowa jest za free. Gdyby na codzień zajmowali się wysyłaką międzynarodową to napewno nie było by problemu.
Na Ebay nie wszyscy chcą wysyłać za granicę, a jeśli wysyłąją to podają inny cennik. Drogo jest wysyłać do europy UPS - em , mają ceny z kosmosu.
pozdrawiam
sroka

Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!
- Miłaszewski
nie mozna kupic np. komputera Apple Powerbook G4 1.25 (4.500 zl taniej niz w Polsce)
Jacek, www.dzwiek.org
...
...
Jacek, www.dzwiek.org
...

...nie mozna kupic np. komputera Apple Powerbook G4 1.25 (4.500 zl taniej niz w Polsce)
Mac store
pozdrawiam
Sroka
Mac store
pozdrawiam
Sroka

Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!
- Miłaszewski
......nie mozna kupic np. komputera Apple Powerbook G4 1.25 (4.500 zl taniej niz w Polsce)
Mac store
pozdrawiam
Sroka
...
Doskonale znam tę stronę, jednak nadal twierdzę że nie można zamówić tego komputera do Europy
Jacek, www.dzwiek.org
Mac store
pozdrawiam
Sroka

Doskonale znam tę stronę, jednak nadal twierdzę że nie można zamówić tego komputera do Europy
Jacek, www.dzwiek.org