Nie zgadzam się !! Wrzucasz cały hip-hop do jednego wora, a przecież są rodzynki. Choćby i taki "Garbaty anioł" który dla mnie jest mega kawałkiem...
Moze jestem ostry w ocenie.. ale mam do niej prawo.. Napisalem tylko i wylacznie o wlasnym stosunku do zjawiska Hip Hop.. Juz zreszta pisalem nie raz na ten temat na tym forum.. a w poprzednim poscie -> patrz koncowka -> niech sie paluje kto chce - mnie to nie interesuje..
Co do transu - mnie tam transu nie potrzeba w zyciu codziennym - wystarczy mi praca w transie hihihihih.. Potem chce odpoczac od oglupiania
Swoja droga - mlodzi ludzie - dlaczego tak ulegacie mediom modzie reklamie itd ? Tak latwo Was oglupic ? Nie potraficie wartosciowac niczego ? Gowniane dzwiekonasladowcze odglosy przyprawione pseudopoezja ktorymi katuja nas w telewizji radio w reklamach itp wy stawiacie na rowni np z Motzartem ? Nie mowie juz teraz o gustach - ale skad ta popularnosc na miernote w naszym kraju ? OBUDZCIE SIE.. Czy scenariusz kultowej wsrod mlodziezy 8 MILI nic Wam nie mowi ? Mnie powiedzial bardzo duzo - jesli do takich muzykow jak bochaterowie tego filmu nalezy przyszlosc Muzyki w ogole to ja wyjezdzam na marsa..
Albo techno minimale transy i inne wynalazki.. LUDZIE ! To sie Magixie klei takie utworki w godzine max.. Potem w klubach sa koncerty gdzie wiekszosc partii graja SEKWENCERY a ludziska sie bawia do tego - i to sie nazywa KONCERT... czyj - ja sie pytam ? CUBASE ? ORIONA ? FRUITY LOOPS ? Cy tez wykonawca jednak przyjechal nam cos ZAGRAC NA ZYWO ? Technologia jest dla jednych zbawieniem dla drugich zguba - ale na pewno dzieki technologii mozna poudawac ze sie cos potrafi ZAGRAC..
Muzyk - wykonawca to ktos kto GRA na INSTRUMENCIE a nie tylko wlacza START STOP lub PAUSE w sekwencerze..
Muzyk to ktos kto GRA na INSTRUMENCIE a nie montazysta loopow pochodzenia innych wykonawcow w komputerze..
Takie jest moje zdanie.. Pozdrawiam wszystkich ktorzy TWORZA MUZYKE i GRAJA MUZYKE.. Montazystom w mojej plytotece mowie stanowcze NIE
[addsig]