Nie organizujmy Eurowizji ...

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Hardi
Re: Nie organizujmy Eurowizji ...

Post autor: Hardi » poniedziałek 26 sty 2004, 21:26

Eurowizja zawsze będzie kichą, podobnie jak wiele innych konkurów np. jak Idol World. Tutaj nie liczy się muzyka. Chodzi tylko o kesz. Znowu frajerzy będą wysyłać smsy, a ktoś inny wzbogaci się. Ludzie nie wiedzą o tym, że to chodzi tylko o kapustę, przecież nikt nie organizuje takiej imprezy ku chwale ojczyzny, tylko po to, aby zarobić „parę groszy”. Nie oglądałem tego cyrku jak konkurs eliminacyjny do finału Eurowizji, bo nie było, czego oglądać. BlueCafe? Przecież oni na scenie nie brzmią. Miałem „przyjemność” być na ich koncercie, całkiem przypadkiem. Jadłem kiełbasę z grilla i piłem piwo (jak to na festynie miejskim), a BlueCafe grało sobie. Powiem szczerze, że nie jeden zespół, który grał przed nimi, zagrał lepiej. Tania poskrzeczała sobie, klawiszowiec, pokazał to, że jest prymitywnym wieśniakiem, a gitarzysty mylił się tak często, że już prawie uwierzyłem, że tak miało to być. Krótko mówiąc żenada. Ludzie bawili się dość dobrze na tym koncercie, ale po kilku piwach to nawet ja bawiłem się dość dobrze, dopiero jak przyszły chwilowe momenty olśnienia, to uświadomiłem sobie, że te disco polo to przecież cenione przez wielu BlueCafe. Prawdę mówiąc na Eurowizji zawsze, każdy ma szanse, nawet BlueCafe, Wiśniewski też ją miał, w końcu tam pojawiają się tylko beznadziejne i tandetne zespoły, a nie te najlepsze. To jest konkurs, w którym wybiera się najlepszą piosenkę z pośród tych najgorszych.

[addsig]
gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » poniedziałek 26 sty 2004, 21:40

Racja głos chciałą na Anastasie zrobic , ale gdyby nie mówiła inaczej niz spiewała ( chociaz to nie jest regułą) to nawet bym uwiezył , ale ni które numery są normalnie śpiewane toż to fenomen jest :) to tak jak barwa piana i smyków ;) a to ci zdolniacha potrafi zmieniać barwe głsu :) hehe

POZDRAWIAM

Awatar użytkownika
tenebris

Post autor: tenebris » poniedziałek 26 sty 2004, 22:04

Eurowizja zawsze będzie kiszką i to jeszcze obliczoną pod komercyjny sukces, bo liczy się tam tylko, żeby było "lekko, łatwo i przyjemnie"- chociaż nie wiem, bo takiego szajsu, jaki się tam prezentuje to chyba nawet najmniej wybredni ludzie nie słuchają. Nie rozumiem tego zachwytu i łez w oczach muzyków zespołu Blue Cafe.
[addsig]
Przyjaźń między kobietami
to jedynie pakt o nieagresji

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » wtorek 27 sty 2004, 01:33

Nie rozumiem tego zachwytu i łez w oczach muzyków zespołu Blue Cafe.

Te łzy to ja rozumiem, gdybym dowiedział się, że mam grać na Eurowizji to też bym płakał. To musi być straszne dla muzyka
[addsig]
gadu-gadu 4021735

3h

Post autor: 3h » wtorek 27 sty 2004, 08:40

w niedzielę pani Ostrowska u Wojewódzkiego na polshicie wyznała że i tak nie wierzy w to że wygra, polski finał jest jedynie okazją do tego żeby w telewizji leciał jej klip, bo inaczej to ciężko...

Max_to_max

Post autor: Max_to_max » wtorek 27 sty 2004, 15:16

A jak oceniacie Rodzynka? W prawdzie to nie był utwór na eurowizje, ale chłopaczek moim zdaniem radzi sobie dobrze ( no może pomijając tą czkawkę którą łapał wtedy gdy chciał zaartykułować tekst :) Dla mnie wypadł najlepiej z nich wszystkich.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » wtorek 27 sty 2004, 16:23

JA jestem ze chłopak sie nie dawno pojawił ale nie robi z siebie nie wiadomo kogoś ( jak narazie ):)

CZas pokaze co z niego "wyrośnie "

JA 3mam kciuki

Wg mnie był ok :)

Ale nie numer one :)

Awatar użytkownika
Mayewsky
Kontakt:

Post autor: Mayewsky » wtorek 27 sty 2004, 17:27

... Nie rozumiem tego zachwytu i łez w oczach muzyków zespołu Blue Cafe.

Te łzy to ja rozumiem, gdybym dowiedział się, że mam grać na Eurowizji to też bym płakał. To musi być straszne dla muzyka

...

Bez przesady , panowie.

Nie lubie Blue Caffe, ale bede trzyał za nich kciuki bo to wkońcu "nasi".

Co do muzyków na Euroizji ..... gwarantuje, ze niejeden z tych co to by "nie chcieli", oddali by wszystko aby tam wystąpić. To ogromna promocja.

A co do muzyków znanych i cenionych .... albo sie myle, albo Elton John występował na Eurowizji (moze sie myle).
Mayewsky

(GG - 4039365)

Awatar użytkownika
tenebris

Post autor: tenebris » wtorek 27 sty 2004, 19:24

...

Ale oni płakali ze szczęścia, hehe. Chociaż powinni raczej z żalu.
[addsig]
Przyjaźń między kobietami
to jedynie pakt o nieagresji

Slavecky

Post autor: Slavecky » wtorek 27 sty 2004, 19:32

Już myślałem, że tylko ja słyszę ten rechot "z zatkanym nosem" .

... i czemu ludzie to łykają. Jeden stęka, inna rechocze (i te teksty...)

Ciekawe co jeszcze się pojawi... Polacy to chyba "specyficzni" ;) odbiorcy muzyki (nie wszyscy oczywiście).

No, eurowizjii to my z taką piosenką (itd.) na pewno nie wygramy, zresztą kogo to obchodzi ...

Wolałbym żeby jakiś polski zespół pojawił się na bardziej prestiżowych imprezach czy listach TOP....

-zdrówka-

Ma może ktoś do sprzedania dobry preamp mic .... ja tak tylko :)

ODPOWIEDZ