Jaki macie w planach następny zakup?

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Akton
Re: Jaki macie w planach następny zakup?

Post autor: Akton » środa 08 cze 2011, 07:40

Kwestia czasu - darmowe presety VIP Omnisphere dla posiadaczy Omnisphere i Trilian pierwsze skruszą mur obojętności, pomoże też w tym możliwość odpalania barw Triliana w Omisphere ;) ...

Pewnie masz rację, ale update'y Omnisphere'a chyba zachorowały :) Zgodnie z sugestią Pana Tomasza Hajduka - autorytetu dla mnie (EiS 12/2009) przed autoryzowaniem ściągnąłem je i zainstalowałem tam, gdzie powinienem (Steinberg - plug-in's oraz brzmienia w Steam). Włączyłem następnie Omnisphere i ukazuje się komunikat: "Sorry, but coś tam". Instalacja była wadliwa (?). Wyrzuciłem więc całego Omnisphere'a i zainstalowałem ponownie - już bez tych update'ów. I wszystko jest ok. Czy któryś z kolegów (a może sam Pan Tomasz) jest w stanie mi podpowiedzieć, co zrobić z tą żabą? Ja zgłupiałem i po prostu nie wiem. {#hmm}

[addsig]
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » środa 08 cze 2011, 09:45

...WesAudio 1176LN oraz może Sound Scourge NV73pq.
W tym roku to chyba z poważnieszych zakupów wsio....

A nie myslales o IGS Audio?

[addsig]
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
przedwczoraj

Post autor: przedwczoraj » środa 08 cze 2011, 12:26

Czy któryś z kolegów (a może sam Pan Tomasz) jest w stanie mi podpowiedzieć, co zrobić z tą żabą? Ja zgłupiałem i po prostu nie wiem. {#hmm}

Też już zdążyłem dwukrotnie to instalować gdyż przesiadłem się z xp na win7. W xp miałem masakrę z uaktualnieniami bazy presetów - pomogło w momencie gdy ręcznie wklejałem plik do kolejnych folderów Omnisphere i dopiero aktualizacja uruchomiona w jednym z nich przebiegła poprawnie.

Proponuje: po instalacji i autoryzacji ściągnij aktualizację, zainstaluj ją, a dopiero po tym ściągnij plik z aktualnymi brzmieniami i wtedy je zainstaluj. U mnie w ten sposób wszystko przebiegło bezproblemowo. 

Awatar użytkownika
morpheus70

Post autor: morpheus70 » środa 08 cze 2011, 18:04

...

...

Pytasz w konekście kompresora czy preampu?
Tak czy siak, oferta Wes Audio jest korzystniejsza finansowo, a i jakościowo nie ma się czego wstydzić - ŚWIATOWA KLASA. Są już dziś w Polsce firmy które produkuja sprzęt na poziomie HE. IGS robi świetny sprzęt ale nie już sam na rynku i dla nas to chyba bardzo dobrze!?  Cena sprzętu Igora poszła do góry więc i pojawili się konkurenci. 
Ale to oczywiście sprawa własnych preferencji i gustu, a te jak wiadomo nie podlegają dyskusji.

Virus TI key|Clavia Nord Lead 2|Korg M3-73|Wersi PianoStar T2000|TC M3000|VoiceWorks Plus|M-ONE XL| D-TWO|Focusrite Green 1|Roland RE-501|Trochę wtyczek PSP|DAW StudioOne 2 x64|

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » środa 08 cze 2011, 19:11

...
...

...

Pytasz w konekście kompresora czy preampu?
Tak czy siak, oferta Wes Audio jest korzystniejsza finansowo, a i jakościowo nie ma się czego wstydzić - ŚWIATOWA KLASA. Są już dziś w Polsce firmy które produkuja sprzęt na poziomie HE. IGS robi świetny sprzęt ale nie już sam na rynku i dla nas to chyba bardzo dobrze!?  Cena sprzętu Igora poszła do góry więc i pojawili się konkurenci. 
Ale to oczywiście sprawa własnych preferencji i gustu, a te jak wiadomo nie podlegają dyskusji. ...

Szczerze mówiąc to nawet nie wiedziałem że istnieje taka  firma jak WesAudio. Kompresor 1176 od IGSa pod nazwą Altercomp wydaje się dawać więcej możliwości brzmieniowych, ja akurat jeszcze posiadam starą wersję, czego wcale nie żałuje:) Czytałem dopiero rozmowę Jacka Miłaszewskiego z Igorem na dźwięk.ogr i zastanawia mnie kto tam miał racje:)

Awatar użytkownika
a
Kontakt:

Post autor: a » środa 08 cze 2011, 22:02

...
Pewnie masz rację, ale update'y Omnisphere'a chyba zachorowały :) . {#hmm}
...

może tutaj coś znajdziesz?

http://www.eis.com.pl/virtual/modules.php?op=modload&name=Forum&file=view_topic_user&topic=21806&forum=20

http://www.superstereo.pl

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » czwartek 09 cze 2011, 10:25

Szczerze mówiąc to nawet nie wiedziałem że istnieje taka  firma jak WesAudio. Kompresor 1176 od IGSa pod nazwą Altercomp wydaje się dawać więcej możliwości brzmieniowych, ja akurat jeszcze posiadam starą wersję, czego wcale nie żałuje:) Czytałem dopiero rozmowę Jacka Miłaszewskiego z Igorem na dźwięk.ogr i zastanawia mnie kto tam miał racje:)...
-------------
Rację ma każdy lub nikt, a to co dla mnie jest nieakceptowalne, dla większości ludzi w Polsce jest normalne.

a propos kompresora WesAudio, przeprowadziłem rok temu test: http://www.dzwiek.org/threads/por%C3%B3wnanie-waves-cla-76-wes-audio-1176-igs-audio-2176-mocne-b%C4%99bny-rockowe.5232/

Radek, który jest konstruktorem WesAudio jest mega sympatycznym gościem, który działa w zachodnim stylu. Bez łaski wysyła sprzęt do testu, jest bardzo uprzejmy, cierpiliwie potrafi wyjaśnić w jaki sposób konstruuje urządzenia. Uważnie słucha wszystkich uwag od klientów. Ma ogromny szacunek do konkurencji i rozumie, dlaczego jedne urządzenia bazujące na tych samych podzespołach brzmią lepiej niż inne. Nie koncentruje się tylko na wrzuceniu transformatora o znanej marce, tylko koncentruje się na dobraniu każdego małego elementu w układzie elektronicznym i potrafi opowiadać o tym w bardzo ciekawy sposób. Naprawdę zachęcam do kontaktu z nim. To jest pasjonata, jakich u nas w kraju jest bardzo mało.
[addsig]

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » czwartek 09 cze 2011, 12:06

...Szczerze mówiąc to nawet nie wiedziałem że istnieje taka  firma jak WesAudio. Kompresor 1176 od IGSa pod nazwą Altercomp wydaje się dawać więcej możliwości brzmieniowych, ja akurat jeszcze posiadam starą wersję, czego wcale nie żałuje:) Czytałem dopiero rozmowę Jacka Miłaszewskiego z Igorem na dźwięk.ogr i zastanawia mnie kto tam miał racje:)...
-------------
Rację ma każdy lub nikt, a to co dla mnie jest nieakceptowalne, dla większości ludzi w Polsce jest normalne.

a propos kompresora WesAudio, przeprowadziłem rok temu test: http://www.dzwiek.org/threads/por%C3%B3wnanie-waves-cla-76-wes-audio-1176-igs-audio-2176-mocne-b%C4%99bny-rockowe.5232/

Radek, który jest konstruktorem WesAudio jest mega sympatycznym gościem, który działa w zachodnim stylu. Bez łaski wysyła sprzęt do testu, jest bardzo uprzejmy, cierpiliwie potrafi wyjaśnić w jaki sposób konstruuje urządzenia. Uważnie słucha wszystkich uwag od klientów. Ma ogromny szacunek do konkurencji i rozumie, dlaczego jedne urządzenia bazujące na tych samych podzespołach brzmią lepiej niż inne. Nie koncentruje się tylko na wrzuceniu transformatora o znanej marce, tylko koncentruje się na dobraniu każdego małego elementu w układzie elektronicznym i potrafi opowiadać o tym w bardzo ciekawy sposób. Naprawdę zachęcam do kontaktu z nim. To jest pasjonata, jakich u nas w kraju jest bardzo mało. ...

No wlasnie o ten temat mi chodzilo, Igor twierdzil ze jego kompresor to nr 2, aty Jacku ze 2 to WesAudio:)

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » czwartek 09 cze 2011, 12:38

No wlasnie o ten temat mi chodzilo, Igor twierdzil ze jego kompresor to nr 2, aty Jacku ze 2 to WesAudio:)

a to jeszcze osobny temat! :)
zapewniam, że wiem jak wykonałem test
[addsig]

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » piątek 22 lip 2011, 14:25

...Więc.. Czy i jaki macie w planach następny zakup?

EWQL Symphonic Gold Orchestra. I koniecznie w AudioFactory - mają w tej chwili ciekawą promocję:

http://www.audiofactory.pl/sklep/index.php?p142,symphonic-orchestra-gold-complete

Jak koledzy sami widzą, AudioFactory przebija zdecydowanie nawet Thomanna:

http://www.thomann.de/pl/east_west_symphonic_orchestra_gold_plugin.htm?sid=99590ae965a1559972e63de036cb995b

{#śmiech}

[addsig]
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

ODPOWIEDZ