AJD w Częstochowie czy Politechnika Wrocławska?

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Sandman
AJD w Częstochowie czy Politechnika Wrocławska?

Post autor: Sandman » piątek 20 maja 2011, 19:24

Witam, jestem tegorocznymn maturzystą, chciałbym iść na studia związane z reżyserią dzwięku.Waham się nad wyborem jednej z 2 uczelni:
-Politechnika Wrocławska - Inżynieria Dźwięku na kierunku Elektronika
-AJD w Częstochowie - Akustyka i Realizacja Dźwięku na kierunku Fizyka
Wolał bym studiować w Częstochowie bo tam mam bliżej.. tyle że jej to młody kierunek dopiero 2 rok.. no i w pierwszych semestrach to prawie sama Fizyka za którą nie przepadam.
Czy ktoś mógłby coś o tych studiach napisać? którą wybralibyście, a może ktoś tam studiuje/studiował?

Awatar użytkownika
Robix

Re: AJD w Częstochowie czy Politechnika Wrocławska?

Post autor: Robix » piątek 20 maja 2011, 22:35

...
Witam, jestem tegorocznymn maturzystą, chciałbym iść na studia związane z reżyserią dzwięku.Waham się nad wyborem jednej z 2 uczelni:
-Politechnika Wrocławska - Inżynieria Dźwięku na kierunku Elektronika
-AJD w Częstochowie - Akustyka i Realizacja Dźwięku na kierunku Fizyka
Wolał bym studiować w Częstochowie bo tam mam bliżej.. tyle że jej to młody kierunek dopiero 2 rok.. no i w pierwszych semestrach to prawie sama Fizyka za którą nie przepadam.
Czy ktoś mógłby coś o tych studiach napisać? którą wybralibyście, a może ktoś tam studiuje/studiował?
...

A myślałeś, że na kierunku będącym działem z fizyki nie będzie fizyki? To chyba nie wybierasz dobrego kierunku, skoro nie przepadasz za fizyką. Co do uczelni to pewnie i jedna, i druga dobra. Ważne co Ty dalej z tą wiedzą zrobisz. Aha, radziłbym się dowiedzieć jakim sprzętem dysponują te uczelnie, bo to jest ważne w praktyce.

Początkujący muzyk.

Sandman

Re: AJD w Częstochowie czy Politechnika Wrocławska?

Post autor: Sandman » sobota 21 maja 2011, 00:25

oczywiście zdaję sobie sprawę ze ten kierunek to przede wszystkim fizyka, jednak śledząc plany studiuów na AJD jwst jej znacznie więcej...

ODPOWIEDZ