Nasza muzyka...

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Kyle
Re: Nasza muzyka...

Post autor: Kyle » sobota 16 kwie 2011, 15:09

Spoko, że się nie obraziłeś ;) Nie było to skierowane tak do Ciebie, tylko raczej do ogólnej sytuacji ... gdzie nie kliknę to trance/techno (akurat nie lubię), więc wylałem swoje żale ;)

Awatar użytkownika
banan

Post autor: banan » niedziela 17 kwie 2011, 10:38

Tak czy inaczej - muzyka jest sztuką, a w sztuce jest tak, że każdy może próbować.

:)) ...

nie no, chwileczkę, umówmy się, że nie wszystko można nazwać muzyką. Nie każda muzyka też jest od razu sztuką. A Techno i Trance trudno zaliczyć do którejkolwiek z tych kategorii.

[addsig]
Sprzedam Roland Juno 60 w idealnym stanie!

Goddard

Post autor: Goddard » niedziela 17 kwie 2011, 11:40

nie no, chwileczkę, umówmy się, że nie wszystko można nazwać muzyką. Nie każda muzyka też jest od razu sztuką. A Techno i Trance trudno zaliczyć do którejkolwiek z tych kategorii.

...

Panowie, uważam ten wątek za jeden z lepszych w całej historii forum i wielkie dzięki koledze dwoogazowi za pomysł. Ale mam prośbę. Czy moglibyśmy chociaż tutaj starać się unikać jałowych dyskusji? Niech to będzie po prostu wątek z naszą muzyką.

Awatar użytkownika
domin2

Post autor: domin2 » niedziela 17 kwie 2011, 11:55

Zgadzam się z przedmówcą. Najpierw tłumaczymy sobie jak zarobić na naszej pasji a potem mamy pretensje, że wiele osób tworzy w nurcie najbardziej popularnym w danym okresie.
Zainteresowanych odsyłam do najnowszego wydania EIS gdzie świetnie zdefiniowane jest zjawisko muzyki POP a to przecież ona dyktuje co się teraz produkuje, gra i kupuje(w sensie komercyjnym oczywiście).
Nie piętnuję tym samym ambitnej domowej dłubaninki w ulubionych klimatach.
Ale nie o tym.
Jestem bardzo mile zaskoczony wszystkimi utworami jakie znalazły się w tym wątku.
Poziom jest bardzo wysoki i jest do czego równać:) Gratuluję wszystkim zapału i efektów.
Powodzenia i pozdrawiam.
Dominik.
[addsig]
Korg Oasys 88, Powercore X8, Alesis IO26, iMac 24", Cubase 5, NI Komplete 5, Salobrena Jumbo,
Fostex MK 2

Andyeis

Post autor: Andyeis » wtorek 19 kwie 2011, 13:24

Pod tym linkiem można posłuchać demek zrobionych na samplach zrobionych przeze mnie na DX7

TAk sobie wymuśliłem aby dema były zerobione w 100% na tym co zsaamplowałem dlatego nie

ma bebnow

Jeśli komuś odpowiadają takie klimaty to proszę kontakt  Chętnie nagrałbym to na akustycznie

Np część syntow zastapiłbym  saxofonami

Sample są oczywiśćie free będą się pojawiać nastepne paczki w oddstępach 2-3-4 tygodniowych

Uwagi opinie.skargi .mile widziane 

Andrzej

http://hormonic.com/

Pietro

Post autor: Pietro » piątek 22 kwie 2011, 17:25

Wchodzę ... myślę sobie ... pewnie będzie kolejne g... techno/trance lub inna pseudo muzyka ... a tu miła niespodzianka :) Podoba mi się!
... 

Hehe, wielkie dzięki :).

Właśnie uruchomiłem update strony. Ponownie - dużo nowej muzy. Zapraszam!

- Piotr

Pietro

Post autor: Pietro » piątek 22 kwie 2011, 17:26

Aaa, no i link:
www.piotrmusial.com

- Piotr

mrbm

Post autor: mrbm » piątek 22 kwie 2011, 17:46

...Aaa, no i link:
www.piotrmusial.com

- Piotr...

...

Super muzyczka, a utwór otwierający... przez chwile myślełem, że przez pomyłkę wszedłem na stronę Christophera Younga :)
Core i5, 16GB RAM, Sonar8 Producer, NI Komplete 7, VSLinstruments, Symphobia, Tonehammer Requiem, CineOrch, Hollywoodwinds, Drums of War

audiophone
Kontakt:

Post autor: audiophone » sobota 23 kwie 2011, 13:33

to testujcie mnie:

myspace.com/audiophone
http://www.myspace.com/audiophone

dwoogaz

Post autor: dwoogaz » niedziela 25 wrz 2011, 05:04

Moje nowe rzeczy pod tymi adresami:

www.soundcloud.com/cocacolumbia