Kochałem muzykę elektroniczną

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
mr.X
Kochałem muzykę elektroniczną

Post autor: mr.X » piątek 10 wrz 2010, 14:21

Nawet w komercyjnej formie , ale to co się teraz dzieje , byle d.... zabiera się za jej tworzenie mnie przeraża.

Awatar użytkownika
DJOZD

Re: Kochałem muzykę elektroniczną

Post autor: DJOZD » piątek 10 wrz 2010, 14:25

...Nawet w komercyjnej formie , ale to co się teraz dzieje , byle d.... zabiera się za jej tworzenie mnie przeraża. ... 

Ojej!...  A co to za sponatniczny akt szczerości

Co tak konkretnie cie przeraża? 

Awatar użytkownika
mr.X

Post autor: mr.X » piątek 10 wrz 2010, 14:28

zaglądam czasem na forum

Awatar użytkownika
blanko

Post autor: blanko » piątek 10 wrz 2010, 14:42

...Nawet w komercyjnej formie , ale to co się teraz dzieje , byle d.... zabiera się za jej tworzenie mnie przeraża. ... 

Jak widzę sieroty pływające czy to w jeziorze czy w basenie to też mnie to czasami bawi i denerwuje... Na szczęście nie każdy zostaje zawodowym pływakiem :) Proponuję wyluzować :)

Awatar użytkownika
doministry1

Post autor: doministry1 » piątek 10 wrz 2010, 18:36

......Nawet w komercyjnej formie , ale to co się teraz dzieje , byle d.... zabiera się za jej tworzenie mnie przeraża. ... 

Jak widzę sieroty pływające czy to w jeziorze czy w basenie to też mnie to czasami bawi i denerwuje... Na szczęście nie każdy zostaje zawodowym pływakiem :) Proponuję wyluzować :) ...

Zawsze byly i beda slabe talenty na kazdej scenie muzycznej.
Kompozytor, Instrumentalista, Improwizator

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » piątek 10 wrz 2010, 19:35

Muzyka elektroniczna pod tym względem to pryszcz, to co się dzieje z "raperami" to dopiero katastrofa. Każdy myśli że może być MC.

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
dr.beat
Kontakt:

Post autor: dr.beat » piątek 10 wrz 2010, 21:13

...Muzyka elektroniczna pod tym względem to pryszcz, to co się dzieje z "raperami" to dopiero katastrofa. Każdy myśli że może być MC....
tak samo kazdy mysli ze moze byc dejot, pozatym z muzyką nie jest tak zle, poprostu nie trafiasz :)null
Music sounds better with...me ;-)

Awatar użytkownika
kuba-core

Post autor: kuba-core » sobota 11 wrz 2010, 00:46

Zgodzi się ktoś ze mną, iż elektronika jest obecnie najbardziej rozbudowanym gatunkiem muzyki?

Przecież podgatunków mamy pare setek!

to o czym my tu rozmawiamy panowie?

IMAO

amis

Post autor: amis » sobota 11 wrz 2010, 18:11

przecież to normalne dla każdej działalności... jest dużo nowych, odważnych, nie wiele umiejących chętnych na sukces... czy to w muzyce, sporcie czy bankowości... na tym polega rozwój... wielu z nich nic nie osiągnie, tylko się pobawi... ale ci najbardziej pracowici, gotowi do nauki i konsekwentni, będa budowali przyszłość... :)

sorry, patetyzm niezamierzony :)

www.psychologium.net

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » sobota 11 wrz 2010, 23:29

Kiedyś był to gatunek elitarny ale działo się tak tylko z jednego powodu. Instrumenty elektroniczne nie były dostępne dla przeciętnego zjadacza chleba. Elektronika jest teraz tania a intrumenty VSTi na przyzwoitym poziomie znaleźć można nawet wśród tych darmowych. I nie ma co nad tym faktem biadolić a należy się raczej z tego cieszyć bo dzięki temu wiele utalentowanych twórców ma szansę się ujawnić światu. To że spoglądając całościowo muzyka elektroniczna jawi się jako magma bezsensownych dźwięków, powielanych brzmień i schematów wynika właśnie z powszechności dostępu do narzędzi oraz możliwości upowszechniania nagrań. Masowość nie wyklucza indywidualności. Może tylko odbiorcom trudnień wyłuskiwać z tej masy perełki.

ODPOWIEDZ