...
A można wiedziec w którym?...
Presonus Studio One
Re: Presonus Studio One
Testowałem. Jak dla mnie to nadal soft amatorsko - półprofesjonalny. Do domowego studyjka idealny, ale do poważnego studia niestety zbyt małe możliwości. Za to niewątpliwie bardzo przyjazny i wygodny (praktycznie bez konkurencji w tym względzie), co we wspomnianym segmencie jest zaletą nie do przecenienia.
...a można prosić o podanie trzech przykładów tych "braków" StudioOne dyskwalifikujących go do pracy w zawodowym studio? Co to są te "zbyt małe możliwości"?
pozdrawiam
Z tym sie muszę zgodzić, bo to taki DAWik jak na razie, raczej do produkcji na instrumentach VST, bo edycja audio jest dosyć słabo rozwinięta jak na razie, ale...
Do tej pory pracowałem i pracuje na Sonarze i nigdy mi sie nie śniło że na peceta wyjdzie DAW, który swoją stabilnością będzie bezkonkurencyjny - nawet jeśli chodzi o Pro Tools, czy Logic na mac, a o Cubase i Sonarze nie wspominając nawet. Jak mówiłem wcześniej, moje zdanie jest takie, ze za kilka lat ten DAW będzie nie tyle konkurencja dla innych, ale będzie ciężko mu dorównać przez inne firmy. Wszytko na to wskazuje i na tym to polega, ze nie robią byle czego na zasadzie Sonara i Cubase jako wyścig, kto lepszy, kto pierwszy..., tylko małymi krokami wdrażają wszelkie sugestie użytkowników. Już dziś słychać szerokim echem, ze użytkownicy Cubase po pracy na Studio One, nie chcą słyszeć o powrocie na kubusia. Ile w tym prawdy? Nie wiem, ale skoro słychać, to cos w tym jest. Osobiście, to stwierdziłem ze trzeba poczekać jednak trochę - może rok… - alby przeskoczyć na Studio One tak bezpowrotnie. Trochę jeszcze jednak jest za bardzo okrojony, choć nowe funkcje jakie oferuje, a jakich nie maja inne DAW'y, skłania do uzbrojenia się cierpliwość. Wspomnicie moje słowa, ze za jakiś czas Studio One będzie 1 ligą.
I jeszcze dodam tylko, że mówienie o Studio One, że jest to amatorko-półprofesjonalny DAW, jest trochę naciągane. Dla mnie, amatorsko-półprofesjonalne to są ostatnie aktualizacje Cubase.
- GUJAWA_PRODUCTION
Fire: Nie wsponimając już o softach typu FL. Dla mnie osobiście Studio One jest jednym z najwygodniejszych programów z wieloma możliwościami. Ja osobiście polecam spróbowania! Pozdrawiam!
- GUJAWA_PRODUCTION
I jeszcze jedno chciałbym dodać - zależy czy mówimy o NAGRYWANIU czy PRODUCKCJI.
- Mariusz1333
...
I jeszcze jedno chciałbym dodać - zależy czy mówimy o NAGRYWANIU czy PRODUCKCJI....
kontynuuj, kontynuuj...
Przeczytałem już pozostałe wątki i chętnie posłucham przed przetestowaniem
...
I jeszcze jedno chciałbym dodać - zależy czy mówimy o NAGRYWANIU czy PRODUCKCJI....
A no właśnie... i o to chodzi - całe sedno sprawy. Jeśli chodzi o automatykę, miksowanie ścieżek, czy mastering, to Studio One jest lux. Jeśli zaś chodzi o edycję audio/midi, to ma jeszcze spore braki jak dla mnie. Ale jak mówiłem wcześniej, to jak podchodzi do tematu firma Presonus w zakresie Studio One, jest godne pochwały i wypada tylko życzyć innym firmą takiego podejścia. Niebawem nowa wersja Sonara - zobaczy sie z czym wyskoczy i czym zaskoczy swoich klientów Cakewalk.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Czy masz jakiś link do tej informacji? Mam zamiar upgradeować Sonara - może lepiej poczekać w tej chwili....