Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
-
psysutra
Re: Korg Monotron
autor: psysutra » wtorek 03 sie 2010, 17:05
Miałem okazję wreszcie dzisiaj trochę pobyć z monotronem w rnr. Jakie wrażenia?
Wizualne- jak takie malutkie może mieć zabójczy sound?
Po piętnastu minutach zabawy- już wiem co kupię po wypłacie
Z rozmowy z pracownikiem RNR wychodzi na to, że Monotron się rozchodzi niczym ciepłe bułeczki.
Stay Psychedelic People!
-
Janusz_M - Posty:340
autor: Janusz_M » wtorek 03 sie 2010, 17:44
...
...
Podobno tam jest zamontowany dokładnie taki sam filtr jak w kultowym Korgu MS-10 !
...
przepraszam: MS-20...
A konkretniej to w jednym i drugim tylko z mocniej podkręconym rezonansem jeśli wierzyć temu co pisze Korg. Ale czy mam rozumieć, że dostaję "oryginalny kultowy filtr już za 250 zł"?
Pozdrawiam
Janusz M.
p.s.
Szkoda, że ta zabawka nie ma wejścia MIDI choćby na samo NOTE ON/OF i portamento. Mogłoby to wykończyć wszystkie klony TB-303 
-
MB
A konkretniej to w jednym i drugim tylko z mocniej podkręconym rezonansem jeśli wierzyć temu co pisze Korg. Ale czy mam rozumieć, że dostaję "oryginalny kultowy filtr już za 250 zł"?
TUTAJ jest schemat tego filtru. Koszt podzespołów (przy zakupie detalicznym) - około 25zł.
-
psysutra
autor: psysutra » wtorek 03 sie 2010, 20:38
...
...
...
Podobno tam jest zamontowany dokładnie taki sam filtr jak w kultowym Korgu MS-10 !
...
przepraszam: MS-20...
Pozdrawiam
Janusz M.
p.s.
Szkoda, że ta zabawka nie ma wejścia MIDI choćby na samo NOTE ON/OF i portamento. Mogłoby to wykończyć wszystkie klony TB-303
...
Z tego co widziałem na prezentacjach latających wszędzie na YouTube jest taka możliwość. Tyle że byś musiał trochę nad tym przysiedzieć :)
Stay Psychedelic People!