Key Steinberg takie małe a ...
Swiatelko na iloku sie swieci, system profiler widzi na liscie urzadzen ale na tym sie konczy. tak samo na pc winxp. Oczywiscie driver i client helper najnowsze zainstalowane.
A propos transferu licencji:
Gdy ilok jest np polamany ale da sie go odpalic i zsynchronizowac to najlepiej za pomoca funkcji move na ilok.com przeniesc licencje z uszkodzonego iloka na nowy (po uprzednim zarejestrowaniu go na tym samym koncie co uszkodzony). Move jest darmowe, transfer jest platne 25$ od kazdej licencji i sluzy do przeniesienia licencji na iloka zarejestrowanego na innym koncie, np gdy sprzedajemy program komus.
Re: Key Steinberg takie małe a ...
...Tez mam problem z ilokiem (czerwony, pro tools m-powered) - zepsul sie, system (os x) wykrywa go ale pro tools nie widzi, nie moge tez przeprowadzic synchronizacji przez konto ilok.com. Krotko mowiac tyłek. fizycznie nie uszkodzony (nie narzekam na solidnosc wykonania a przekaladalem setki razy. Ostatnio stale wbity w hub usb, na ktorym dzialal bez zadnych problemow juz od 3 lat. Wszystko dzialalo a kilka dni temu przestalo. Nie wiem, moze wielogodzinne przebywanie w porcie usb, czesto cale noce na wlaczonym kompie mu zaszkodzily.
Swiatelko na iloku sie swieci, system profiler widzi na liscie urzadzen ale na tym sie konczy. tak samo na pc winxp. Oczywiscie driver i client helper najnowsze zainstalowane.
A propos transferu licencji:
Gdy ilok jest np polamany ale da sie go odpalic i zsynchronizowac to najlepiej za pomoca funkcji move na ilok.com przeniesc licencje z uszkodzonego iloka na nowy (po uprzednim zarejestrowaniu go na tym samym koncie co uszkodzony). Move jest darmowe, transfer jest platne 25$ od kazdej licencji i sluzy do przeniesienia licencji na iloka zarejestrowanego na innym koncie, np gdy sprzedajemy program komus....
Tak przy okazyi zapytam, czy kiedy wyjad sobie a nie chcę zaberać kompa na którym mam już zainstalowany cubase, jeśli zainstaluję go na innym kompie i wepnę ilock czy będę mógł swobodnie paracować, później zabrać sesję, wpiąć ilock do mojego kompa i odpalić sesję?
A co w sytuacji kiedy mam dwa kompy i nie używam ich na raz bo stacionarka w studio a laptop w terenie i tylko jeden program ?
Czy key uruchamia każdą instalację tego samego oprogramowania czy w każdym kompie?
Re: Key Steinberg takie małe a ...
co do uzytkowania licencji to niestety jeden komp to koniec kropka