SAE Institute Atlanta Open House

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
szkudlik
SAE Institute Atlanta Open House

Post autor: szkudlik » wtorek 02 cze 2009, 04:30

Tak sie zdarzylo ze po raz n-ty jestem sluzbowo w USA, tym razem na tydzien w Atlancie. Goraco jak nieszczescie, ale nie w tym rzecz

Akurat szczesliwie w ostatnia sobote byly tutaj "drzwi otwarte" - open house - w instytucie SAE Byla to prezentacja jakie studia instytut oferuje, co jst w programie, jakie egzaminy trza zdac itd. No i zwiedzanie nowiutkiego (2 lata temu powstalego) kompleksu ktory sie miesci na trzecim pietrze buirowca 215 Peachtree Center.

Ponizej zamieszczam link do kilku fotek.
http://picasaweb.google.com/szkudlik/AtlantaSAEInstituteOpenHouse

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
DJgts

Re: SAE Institute Atlanta Open House

Post autor: DJgts » wtorek 02 cze 2009, 07:37

Fajny sprzęcik maja w tych instytutach SAE. Umnie w mieście było studium realizacji dzwieku i studio które używali uczniowie było wygłuszone na jakies 20 % (kabina do wokalu - i wcale nie było tam pogłosu którego warto zarejestrować), monitory odsłuchowe jakies stare z lat 50 bodajże a pan realizator (około 60 letni pan Stasiu) nie potrafił nawet dobrze zrealizować nagrania... Szkoda że za dobre szkoły w tym kraju trzeba płacić...
Numark tt500, Shure M44-7, Vestax PMC 06 PRO A, Akai MPD24, Akai S950, Ensoniq EPS, Logitech Z3e...

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » wtorek 02 cze 2009, 12:04

Szkoda że za dobre szkoły w tym kraju trzeba płacić......
w tym kraju w ogole jest przerypane - mamy podatki, za jedzenie trzeba placic, paliwo, etc.
takie rzeczy tylko w tym kraju!
[addsig]

Awatar użytkownika
DJgts

Post autor: DJgts » środa 03 cze 2009, 15:04

Kolega źle mnie zrozumiał... Nie twierdze że jest źle w Polsce tylko że za dobre szkoły gdzie uczą realizacja trzeba płacić. Szkoły państwowe z którymi ja się spotkałem mają albo kompletnie źle wyposażone studio albo nauczyciele się kompletnie na rzeczy nie znaja... W Niemczech i Czechach też trzeba płacić za jedzenie a szkoły są znacznie lepsze...
Numark tt500, Shure M44-7, Vestax PMC 06 PRO A, Akai MPD24, Akai S950, Ensoniq EPS, Logitech Z3e...

ODPOWIEDZ