Dźwięk kosmosu, czy to możliwe?

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
tigergold
Re: Dźwięk kosmosu, czy to możliwe?

Post autor: tigergold » czwartek 14 maja 2009, 18:48

ale jeśli sobie wyobrażę ten taniec ciał niebieskich, położę palce na klawiaturze i wtedy usłyszę kosmos, to będzie to dla mnie miało taką samą wartość jak bym usłyszał kosmos sam w sobie na własne uszy.
a może nawet będzie miało wartość większą, bo wtedy okazuje się, że prawdziwy kosmos jest w moim środku :)

No super, ale to za chwilę będzie offtopic. Równie dobrze moglibyśmy pogdybać o ciałach astralnych. Generalnie w tym temacie chodzi o dźwięki literalnie grającego rzekomo kosmosu. Grającego w ucho, nie w duszę. Trzeba zaznaczyć w takim razie wyraźnie o czym mowa, np "Jak moje osobiste wyobrażenie muzyki pozaziemskiej wpływa na moją twórczość i jak próby przedstawienia jej w postaci dźwiękowej przez NASA to wyobrażenie psuje". Segregowanie utrzymuje porządek.

peace!...

Na forum muzyków i realizatorów "kłócimy się" minimalizując między innymi ilość krążących poglądowych banialuk ograniczając tym popadanie niedoświadczonych w obłęd Na noże nikt nie idzie, klawiatury nie ucierpią, a nóż ktoś otrzeźwieje
[addsig]
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>

ODPOWIEDZ