"Spis rzeczy ulubionych" Piasek - słaba produkcja!
-
Przesłuchałem ostatnio nową płytę Piaska i stwierdzam, że produkcja płyty jest bardzo słaba. Mówię tu o brzmieniu całości, miksie, wokale przewalone pogłosem, wszystko to jakieś rozmemłane, małoselektywne. Proszę o wasze opinie. Może się mylę.
Korg 01/W pro, Korg X50, Yamaha P-70.
Re: "Spis rzeczy ulubionych" Piasek - słaba produkcja!
...Przesłuchałem ostatnio nową płytę Piaska i stwierdzam, że produkcja płyty jest bardzo słaba. Mówię tu o brzmieniu całości, miksie, wokale przewalone pogłosem, wszystko to jakieś rozmemłane, małoselektywne. Proszę o wasze opinie. Może się mylę....
wogóle polskie produkcje pseudo rockowe poniże 1000 Hz brzmią szczątkowo. Widać, że są produkowane na potrzeby jamników.
wogóle polskie produkcje pseudo rockowe poniże 1000 Hz brzmią szczątkowo. Widać, że są produkowane na potrzeby jamników.
......Przesłuchałem ostatnio nową płytę Piaska i stwierdzam, że produkcja płyty jest bardzo słaba. Mówię tu o brzmieniu całości, miksie, wokale przewalone pogłosem, wszystko to jakieś rozmemłane, małoselektywne. Proszę o wasze opinie. Może się mylę....
wogóle polskie produkcje pseudo rockowe poniże 1000 Hz brzmią szczątkowo. Widać, że są produkowane na potrzeby jamników. ...
Kolego, spokojnie z takimi opiniami. Podaj przykład 10 produkcji które jak to napisałeś "poniże 1000 Hz brzmią szczątkowo".
wogóle polskie produkcje pseudo rockowe poniże 1000 Hz brzmią szczątkowo. Widać, że są produkowane na potrzeby jamników. ...
Kolego, spokojnie z takimi opiniami. Podaj przykład 10 produkcji które jak to napisałeś "poniże 1000 Hz brzmią szczątkowo".
.........Przesłuchałem ostatnio nową płytę Piaska i stwierdzam, że produkcja płyty jest bardzo słaba. Mówię tu o brzmieniu całości, miksie, wokale przewalone pogłosem, wszystko to jakieś rozmemłane, małoselektywne. Proszę o wasze opinie. Może się mylę....
...
wszystkie zepoły typu łzy, właśnie piasek czyli to co idzie do stacji radiowych komercyjnych - skupię się to opisze tytułami. Ostatnio robiłem sobie analizy i zdziwiłem się, że gitary basowe i elektryczne są tak mocno wyśrodkowane. Nie rozumiem, czemu się ścina tak to pasmo.
Zaznaczam jednak, że to moja subiektywna opinia. Opinia amatora.
...
wszystkie zepoły typu łzy, właśnie piasek czyli to co idzie do stacji radiowych komercyjnych - skupię się to opisze tytułami. Ostatnio robiłem sobie analizy i zdziwiłem się, że gitary basowe i elektryczne są tak mocno wyśrodkowane. Nie rozumiem, czemu się ścina tak to pasmo.
Zaznaczam jednak, że to moja subiektywna opinia. Opinia amatora.