"Spis rzeczy ulubionych" Piasek - słaba produkcja!

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Wojtek1980
"Spis rzeczy ulubionych" Piasek - słaba produkcja!

Post autor: Wojtek1980 » środa 01 kwie 2009, 06:04

Przesłuchałem ostatnio nową płytę Piaska i stwierdzam, że produkcja płyty jest bardzo słaba. Mówię tu o brzmieniu całości, miksie, wokale przewalone pogłosem, wszystko to jakieś rozmemłane, małoselektywne. Proszę o wasze opinie. Może się mylę.
Korg 01/W pro, Korg X50, Yamaha P-70.

arturs

Re: "Spis rzeczy ulubionych" Piasek - słaba produkcja!

Post autor: arturs » środa 01 kwie 2009, 08:55

...Przesłuchałem ostatnio nową płytę Piaska i stwierdzam, że produkcja płyty jest bardzo słaba. Mówię tu o brzmieniu całości, miksie, wokale przewalone pogłosem, wszystko to jakieś rozmemłane, małoselektywne. Proszę o wasze opinie. Może się mylę....
wogóle polskie produkcje pseudo rockowe poniże 1000 Hz brzmią szczątkowo. Widać, że są produkowane na potrzeby jamników.

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » środa 01 kwie 2009, 09:18

......Przesłuchałem ostatnio nową płytę Piaska i stwierdzam, że produkcja płyty jest bardzo słaba. Mówię tu o brzmieniu całości, miksie, wokale przewalone pogłosem, wszystko to jakieś rozmemłane, małoselektywne. Proszę o wasze opinie. Może się mylę....
wogóle polskie produkcje pseudo rockowe poniże 1000 Hz brzmią szczątkowo. Widać, że są produkowane na potrzeby jamników. ...
Kolego, spokojnie z takimi opiniami. Podaj przykład 10 produkcji które jak to napisałeś "poniże 1000 Hz brzmią szczątkowo".

arturs

Post autor: arturs » środa 01 kwie 2009, 10:31

.........Przesłuchałem ostatnio nową płytę Piaska i stwierdzam, że produkcja płyty jest bardzo słaba. Mówię tu o brzmieniu całości, miksie, wokale przewalone pogłosem, wszystko to jakieś rozmemłane, małoselektywne. Proszę o wasze opinie. Może się mylę....
wogóle polskie produkcje pseudo rockowe poniże 1000 Hz brzmią szczątkowo. Widać, że są produkowane na potrzeby jamników. ...
Kolego, spokojnie z takimi opiniami. Podaj przykład 10 produkcji które jak to napisałeś "poniże 1000 Hz brzmią szczątkowo".
...
wszystkie zepoły typu łzy, właśnie piasek czyli to co idzie do stacji radiowych komercyjnych - skupię się to opisze tytułami. Ostatnio robiłem sobie analizy i zdziwiłem się, że gitary basowe i elektryczne są tak mocno wyśrodkowane. Nie rozumiem, czemu się ścina tak to pasmo.

Zaznaczam jednak, że to moja subiektywna opinia. Opinia amatora.

ODPOWIEDZ