Samson MDR6 + Juli@ czy interfejs audio USB?

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Sabian
Samson MDR6 + Juli@ czy interfejs audio USB?

Post autor: Sabian » czwartek 24 lip 2008, 02:39

Witam serdecznie.

Proszę was o radę. Waham się między dwoma konfiguracjami. Dysponuję dwoma komputerami (stacjonarnym i laptopem (bez firewire)) oraz mikserem Samson MDR6.
Jeszcze do niedawna, kiedy to nie posiadałem laptopa, miałem plany dokupić kartę dźwiękową ESI Juli@ ale zacząłem się zastanawiać czy nie byłoby lepiej zakupić interfejs audio na USB który to mógłbym podłączyć na obu komputerach a przede wszystkim wykorzystałbym mobilność laptopa
Doradźcie mi proszę w której konfiguracji jakość nagrywanego wokalu będzie lepsza?
Na połączeniu Samson MDR6 + ESI Juli@. Czy na interfejsie USB (przykładowo LEXICON ALPHA STUDIO)?
Z interfejsem latencja przy VST będzie o wiele większa, to wiem, ale jak z jakością wokalu?

Dziękuję Wam z góry.

Paweł

Re: Samson MDR6 + Juli@ czy interfejs audio USB?

Post autor: Paweł » czwartek 24 lip 2008, 12:30

... LEXICON ALPHA STUDIO)?...
Jak do PCta, to nie bierz Lexicona. Znam 2 osoby, które miały z nim problemy.

Awatar użytkownika
Sabian

Re: Samson MDR6 + Juli@ czy interfejs audio USB?

Post autor: Sabian » czwartek 24 lip 2008, 13:29

Dobrze dziękuję, będę pamiętał, ale do wyboru interfejsu zabiorę się dopiero po tym jak się na niego zdecyduję :]
Najchętniej to bym sam przetestował takie konfiguracje w sklepie, ale sami wiecie jak to u nas jest, więc liczę na Wasze doświadczenie.

ODPOWIEDZ