Eurowizja
no coz ze spadajacym poziomem eurowizji musze sie z bolem serca zgodzic. taka niestety jest prawda. nie ma co sie ludzic byc moze do konca zycia nie zobaczymy takiego zespolu jak ABBA na tej "imprezie" /jak to kolega ladnie okreslil ( z reszta faktycznie to tak wyglada). malo na siwecie jest zespolow ktore tak zapadaja w pamiec jak The Beatels ABBA Roling Stones Boney M etc. dawniej bylo ciezej o wybicie sie i naprawde trzeba bylo byc zdolnym muzykiem zeby osiagnac sukces. teraz?? bez komentarza. moze wlasnie dlatego muzyka z dawnych lat jest tak swietna i nie do przebicia.
[addsig]
[addsig]
Szukajcie aż znajdziecie... >> GooGle prawde Ci powie :)
Re: Eurowizja
Moze sie paru zdziwi, ale nie dla wszystkich w owych czasach Abba (itp. disko) bylo szczytem muzycznych produkcji (a to, ze tu i uwdzie sie przewinely jakies raczkujace gwiazdki, to inna sprawa). Z dzisiejszej perspektywy latwo sie idealizuje.
Po co wogole rozmawiac o programie typu "Gwiazdy se robia seppuku".
Po co wogole rozmawiac o programie typu "Gwiazdy se robia seppuku".
...Moze sie paru zdziwi, ale nie dla wszystkich w owych czasach Abba (itp. disko) bylo szczytem muzycznych produkcji (a to, ze tu i uwdzie sie przewinely jakies raczkujace gwiazdki, to inna sprawa). Z dzisiejszej perspektywy latwo sie idealizuje.
Nie chodzi o idealizowanie. ABBA ze swoimi piosenkami przetrwala probe czasu - i o ile mozna dyskutowac o estetyce, to o poziomie wykonawczym szwedzkiej legendy mozna mowic tylko w superlatywach.
A przypomnij mi, proszę, jakąkolwiek piosenkę z zeszłorocznej Eurowizji?
Nie chodzi o idealizowanie. ABBA ze swoimi piosenkami przetrwala probe czasu - i o ile mozna dyskutowac o estetyce, to o poziomie wykonawczym szwedzkiej legendy mozna mowic tylko w superlatywach.
...
Dokładnie. Dla mnie to również sedno sprawy. Z tego roku też nie pamiętam ani jednej nutki, a było to zaledwie wczoraj. Era postępującej nijakości po prostu.
...
Dokładnie. Dla mnie to również sedno sprawy. Z tego roku też nie pamiętam ani jednej nutki, a było to zaledwie wczoraj. Era postępującej nijakości po prostu.
...
A co to jest Eurowizja?
...
A co to jest Eurowizja?
Festiwal eurowizji podsumuje tak CCCP / ciota ciote ciotą pogania /

- Soundscape
- Kontakt:
A co to jest Eurowizja?...
Taka kraina bałwanów, gdzie wszystko idzie na jedno kopyto. I utwory (o ile można tak to nazwać), i wykonanie mizerne...Szkoda słów.
Taka kraina bałwanów, gdzie wszystko idzie na jedno kopyto. I utwory (o ile można tak to nazwać), i wykonanie mizerne...Szkoda słów.
20 parę late temu zasiadało się z mamą robiącą na drutach i całą rodzinką bo Eurowizja się zaczynała. Po kwadransie już mnie tam nie było.
Dla mnie ten festiwal się nie zmienił. I nie chodzi mi o to, że nie pamiętam nutek, czy melodii lecz, że utwory tam wykonywane nie leżą mi wcale.
Ale szanuję ten cyrk, bo dla nich kompletną k..pą może być mój koncert.
Dla mnie ten festiwal się nie zmienił. I nie chodzi mi o to, że nie pamiętam nutek, czy melodii lecz, że utwory tam wykonywane nie leżą mi wcale.
Ale szanuję ten cyrk, bo dla nich kompletną k..pą może być mój koncert.
Lubię: klawisze, samplery, realizację, programowanie, DIY. Muzyka dub i okolice.
Nie do konca wszysko bylo tam takie zle.. ale ja nie o tym.Litwa Lotwa i inne kraje bedace w bylym Zwiazku Radziieckim glosowaly na Rosje!! Gruzja, popierana przez naszego prezydenta w obecnym konflikcie, dala 12 punktow!! Rosji. Czy warto nam sie az tak tam angazowac
Mam 52 lat, jestem muzykiem. Od kilkunastu lat pracuję na zagranicznych kontraktach: Zjedn. Emiraty Arab. Jordania Cypr. Chcę się zająć nagrywaniem. Wyjazdy już mnie męczą.