Eurowizja

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
omg1992
Re: Eurowizja

Post autor: omg1992 » niedziela 25 maja 2008, 20:06

no coz ze spadajacym poziomem eurowizji musze sie z bolem serca zgodzic. taka niestety jest prawda. nie ma co sie ludzic byc moze do konca zycia nie zobaczymy takiego zespolu jak ABBA na tej "imprezie" /jak to kolega ladnie okreslil ( z reszta faktycznie to tak wyglada). malo na siwecie jest zespolow ktore tak zapadaja w pamiec jak The Beatels ABBA Roling Stones Boney M etc. dawniej bylo ciezej o wybicie sie i naprawde trzeba bylo byc zdolnym muzykiem zeby osiagnac sukces. teraz?? bez komentarza. moze wlasnie dlatego muzyka z dawnych lat jest tak swietna i nie do przebicia.

[addsig]
Szukajcie aż znajdziecie... >> GooGle prawde Ci powie :)

Awatar użytkownika
winnicki

Post autor: winnicki » niedziela 25 maja 2008, 21:32

Moze sie paru zdziwi, ale nie dla wszystkich w owych czasach Abba (itp. disko) bylo szczytem muzycznych produkcji (a to, ze tu i uwdzie sie przewinely jakies raczkujace gwiazdki, to inna sprawa). Z dzisiejszej perspektywy latwo sie idealizuje.

Po co wogole rozmawiac o programie typu "Gwiazdy se robia seppuku".

Awatar użytkownika
Sixtus

Post autor: Sixtus » niedziela 25 maja 2008, 22:53

...Moze sie paru zdziwi, ale nie dla wszystkich w owych czasach Abba (itp. disko) bylo szczytem muzycznych produkcji (a to, ze tu i uwdzie sie przewinely jakies raczkujace gwiazdki, to inna sprawa). Z dzisiejszej perspektywy latwo sie idealizuje.
Nie chodzi o idealizowanie. ABBA ze swoimi piosenkami przetrwala probe czasu - i o ile mozna dyskutowac o estetyce, to o poziomie wykonawczym szwedzkiej legendy mozna mowic tylko w superlatywach.
A przypomnij mi, proszę, jakąkolwiek piosenkę z zeszłorocznej Eurowizji?

Awatar użytkownika
VanChesco

Post autor: VanChesco » niedziela 25 maja 2008, 23:08

Nie chodzi o idealizowanie. ABBA ze swoimi piosenkami przetrwala probe czasu - i o ile mozna dyskutowac o estetyce, to o poziomie wykonawczym szwedzkiej legendy mozna mowic tylko w superlatywach.
...

Dokładnie. Dla mnie to również sedno sprawy. Z tego roku też nie pamiętam ani jednej nutki, a było to zaledwie wczoraj. Era postępującej nijakości po prostu.

Awatar użytkownika
winnicki

Post autor: winnicki » niedziela 25 maja 2008, 23:14

...

A co to jest Eurowizja?

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » niedziela 25 maja 2008, 23:23

Ze Wam sie jeszcze chce o tym pisac...
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

Awatar użytkownika
mr.X

Post autor: mr.X » poniedziałek 26 maja 2008, 07:06

Festiwal eurowizji podsumuje tak CCCP / ciota ciote ciotą pogania /

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » poniedziałek 26 maja 2008, 09:23

A co to jest Eurowizja?...
Taka kraina bałwanów, gdzie wszystko idzie na jedno kopyto. I utwory (o ile można tak to nazwać), i wykonanie mizerne...Szkoda słów.

Awatar użytkownika
Kubańczyk

Post autor: Kubańczyk » poniedziałek 26 maja 2008, 10:11

20 parę late temu zasiadało się z mamą robiącą na drutach i całą rodzinką bo Eurowizja się zaczynała. Po kwadransie już mnie tam nie było.

Dla mnie ten festiwal się nie zmienił. I nie chodzi mi o to, że nie pamiętam nutek, czy melodii lecz, że utwory tam wykonywane nie leżą mi wcale.

Ale szanuję ten cyrk, bo dla nich kompletną k..pą może być mój koncert.
Lubię: klawisze, samplery, realizację, programowanie, DIY. Muzyka dub i okolice.

Awatar użytkownika
Tady

Post autor: Tady » poniedziałek 26 maja 2008, 12:08

Nie do konca wszysko bylo tam takie zle.. ale ja nie o tym.Litwa Lotwa i inne kraje bedace w bylym Zwiazku Radziieckim glosowaly na Rosje!! Gruzja, popierana przez naszego prezydenta w obecnym konflikcie, dala 12 punktow!! Rosji. Czy warto nam sie az tak tam angazowac
Mam 52 lat, jestem muzykiem. Od kilkunastu lat pracuję na zagranicznych kontraktach: Zjedn. Emiraty Arab. Jordania Cypr. Chcę się zająć nagrywaniem. Wyjazdy już mnie męczą.

ODPOWIEDZ